Review RoundFlash Dish și RoundFlash softbox circular

Postat de: Catalin Emerich Catalin Emerich

Echipamentele de studio sunt complicate, mari, greu de manevrat și transportat…și nu tocmai ieftine. Dar dacă îți place totuși să faci portrete și sa fii mereu pregătit fără a avea mai mult de un rucsac sau o geantă la tine ce faci?

Iată aici 2 accesorii pentru blitz-uri TTL foarte utile in fotografia de portret:

RoundFlash Dish

Primul este RoundFlash dish – softbox pentru portrete, un softbox circular de 45 cm diametru (desfăcut) ce are același rol cu al unui beaty dish găsit in orice studio. Este foarte ușor de transportat fiind la fel de greu ca un smartphone obișnuit, se deschide/închide pe același principiu cu o blendă și oferă mobilitate maximă fiind foarte ușor de folosit împreuna cu un blitz TTL.

Poate fi folosit la portrete close-up, dar și pe un plan mai larg, ca sursă unică de iluminare sau in combinație cu alte surse, după idei și posibilități.

Roundflash

accesorii studio

De reținut ar fi două aspecte practice, și anume:

nu poate fi folosit cu blitz-ul pe aparat, deci este necesar fie un trigger + receiver, fie un cablu TTL (in aceste fotografii au fost folosite Pixel King Pro și blitz-uri Canon 430 EX II)​;

fără un filtru de polarizare, pe care l-am uitat acasă în ziua respectivă, va da reflexii greu de scos pe orice suprafețe lucioase (poza 1).

RoundFlash – softbox circular