Review Cronos Toth

Ceasurile sunt, cred că fără să exagerez, cele mai îndrăgite accesorii purtate de oameni. De la copii, până la străbunici, toți am dorit un ceas (dacă nu am și purtat).
Clasicul ceas, fie el analogic sau digital, s-a transformat în ultimii 20 de ani destul de mult. De la Casio am ajuns la Apple Watch, de la ceasurile elvețiene am ajuns la Huawei Smartwatch.
Dar, așa cum pe piața telefoanelor există modele sau producători pentru buget redus, așa și pe piața ceasurilor inteligente și-au făcut apariția modele sub 100 de dolari.
Ăsta este cazul și ceasului prezentat în continuare. Cronos Toth este numele lui complet și intra la categoria ceasurilor inteligente cu SIM.
Ceasul se prezintă într-o cutie crem, cubică, cu motive inspirate din iconițele aplicațiilor mobile. În interiorul cutiei, sub ceas se găsesc manualul și cablul de date/încărcare microUSB.

Design

Cronos Toth are un design inspirat din cel al lui Apple Watch. Aș putea merge chiar atât de departe încât să spun că este o copie a acestuia. Rama de metal are o textura mata, este rotunjită și nu are margini care să agațe.
Pe laterala din dreapta este butonul de pornire/oprire/înapoi. Deși acesta se răsucește, precum la ceasurile analogice, nu are nicio funcție.
Pe laterala din stânga se află portul micro-USB, protejat de o plăcută din plastic, microfonul și difuzorul.
Pe față se află ecranul TFT de 1.54” iar deasupra acestuia, se află camera cu rezoluție VGA. Tot ansamblul display-digitizer este protejat de o folie de protecție.
Spatele este acoperit de un capac mare din plastic. Odată ce acesta este dat jos, se pot accesa bateria, cardurile microSIM și microSD.
Cureaua este dintr-un cauciuc moale, destul de rezistent și stă confortabil pe mână.
Ceasul nu este rezistent la apă!

Funcții

Cea mai importantă funcție este faptul că poți da sau primi telefon direct pe el. Poți adăuga o cartelă SIM în el, astfel poți purta conversații cu prietenii fie prin telefonie mobilă, fie prin SMS. Personal, mi s-a părut destul de anevoios să citesc și mai ales să scriu SMS-uri pe ecranul mic, dar funcțiile sunt acolo pentru cei care doresc.
La fel, poți alege să îl folosești drept extensie a telefonului când vrei să dai sau primești un apel, dacă ții ceasul conectat prin bluetooth, fără SIM.
Ceasul are acces la internet, dar numai în banda 2G, așadar nu vă așteptați la cine știe ce performanțe, nu dispune de WiFi. În cazul în care doriți să folosiți ceasul doar legat la telefon, fără cartelă în el, funcția de browser web (și orice altă aplicație care folosește internetul) va da eroare.
Că tot am ajuns la aplicații, ceasul nu folosește android wear, ci, din câte mi-am dat eu seama, are la bază Java. Așadar nu se pot instala aplicații pe el.
Totuși, are câteva aplicații care merită menționate:
Chrome (care este de fapt un browser Java), facebook (aplicația Java, pentru telefoanele cu taste), WhatsApp (care nu a funcționat), radio (care funcționează doar cu o pereche de căști atașată prin bluetooth sau USB), music player (care poate reda de pe telefon sau de pe cartela de memorie din ceas), callendar (dar nu se poate sincroniza cu niciun cont) și AntiLost (ceasul sună și vibrează când telefonul iese din raza bluetooth).
Cronos Toth are două antene bluetooth, așadar puteți ține ceasul conectat la telefon, în timp ce puteți conecta o pereche de căști bluetooth la ceas. Nu știu dacă cineva va folosi ceasul astfel, dar pentru a putea folosi funcția radio este musai.
Aplicația de contacte este simplistă și oferă posibilitatea de a accesa contactele din telefon sau direct de pe ceas. Da, se pot stoca contacte și în ceas.
Ceasul mai vine cu posibilitatea de a înregistra audio (audio-recorder) și de a face fotografii sau a filma. Rezoluția este însă VGA (640×480) și înregistrează doar pe o cartelă microSD.
Alte funcții interesante sunt: declansarea camerei foto de pe telefon cu ajutorul ceasului, numărarea pașilor, atenționarea când ai o perioada sedentară, monitorizarea somnului.
Am vorbit de aplicații, dar nu am spus nimic legat de cum se conectează la telefon. Ceasul este compatibil 100% doar cu terminalele Android, daca se downloadează aplicația. Știu că este un ceas ieftin, dar aplicația se găsește pe un link obscur, nu în google store și implică să fac instalare de tip sideloading (adică nu este aplicație suportată oficial de Android). Partea bună este faptul că poți downloada aplicația rapid, prin scanarea unui cod QR afișat pe ceas.

Concluzii

Cronos Toth se vrea a fi o copie după Apple Watch, pentru terminalele Android. L-aș numi mai degrabă un ceas telefon care arată precum un Apple Watch, pentru că majoritatea funcțiilor sale vor merge doar dacă are o cartela SIM în el.
Un avantaj este faptul că Toth va funcționa cu aproape toate smartphone-urile de pe piață, cel puțin pentru funcțiile de apel, muzică și agendă de contacte.
Cel mai mare avantaj este faptul că are un preț destul de accesibil. În oferta noastră se găsește la 358 de lei și îl recomand celor care doresc să cumpere copiilor un ceas deștept, care să arate bine, să nu coste o avere și să nu devină o ispită constantă, care să îi sustragă pe cei mici de la lecții.
[products ids=125023974,125023975]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Salut,
    Stii daca functioneaza si pe IOS?ma intereseaza in special sa vorbesti la el cand conduci( fara sa introduc cartela sim in el)
    Multumesc

  • Nu are altimetru sau termometru. Pedometrul este relativ ok, dar nu e e la fel de precis ca al unei bratari dedicate.

  • functioneaza si cu windows phone, cel putin functiile mentionate pentru apel si contacte?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.