Sedinta foto Trash The Dress

foto: Ciprian Dumitrescu

Ce reprezinta sedinta “Trash The Dress”?

Trash The Dress - Ciprian Biclineru

De ceva timp, fotografii de nunta propun mirilor o sedinta foto curajoasa, care are loc dupa evenimentul nuntii, numit trash the dress.

Acest shooting poate fi incadrat ca fiind un alt artificiu de import sau poate fi privit ca pe o eliberare a tensiunilor acumulate, un ultim strigat de razvratire inainte ca latul formalismului sa sugrume orice pornire de revolta, independenta sau o forma expresiva de manifestare a personalitatii.

Poate fi complicat de descris ce reprezinta de fapt aceasta tavalire a rochiei de mireasa (traducerea libera nu ne explica exact ceea ce se intampla pe parcursul acestei sesiuni foto!). Spusa intr-o forma acceptata de majoritate, printr-o astfel de sedinta, mireasa, caci tot ea este subiectul principal al povestii spuse prin imagini, alege de comun acord cu fotograful si eventual cu mirele un cadru, un mediu in care se simte exceptional.

Este acceptata orice propunere de cadru natural, pastrand conditia ca maestrul luminilor sa descopere ceva care sa ii starneasca simtul creativ. De asemenea, sunt foarte importante accesoriile, acestea nefiind conditionate sub nicio forma, rezultand in final o sesiune foto contrastanta intre eleganta rochiei de mireasa si locul in care se efectueaza evenimentul.

Shooting-ul se poate realiza numai dupa nunta, la cateva zile sau cateva saptamani, cateva luni sau cativa ani, data exacta fiind cunoscuta si probabil aleasa doar de mireasa. Accentul trebuie pus mai ales pe starea de spirit din momentele in care se savarseste celebrul de-acum trash the dress.

Trash The Dress - Mircea Marinescu

Ce va pati rochia de mireasa in timpul sesiunii foto?

Cele mai multe dintre mirese trateaza cu deosebita prudenta rochia, ea ajungand in stare intacta sa imbatraneasca fizic si moral intr-un unghier al sifonierului sau in cea mai aranjata cutie din pod. Intr-o alta varianta a viitorului menit rochiei de mireasa, daca spiritul negustoresc al acesteia este suficient dezvoltat, superbul material de imbracaminte poate ajunge star pe un site de inchirieri, sau de vanzari, in regim second hand.

Trash The Dress - Recordmedia

In cazul in care se va alege un shooting pentru trash the dress este insa posibil orice. Este probabil ca rochia sa fie supusa unor incercari indraznete, care ii vor pastra integritatea sau nu. Doar mireasa stie raspunsul. De obicei insa, chiar daca sesiunea foto se desfasoara in conditii precum cele in care valurile marii se sparg de stanca pe care sta mireasa (de aici venind probabil si numele de surf the dress) sau in imprejurari in care vom surprinde mireasa reflectand relaxata in mijlocul poienii cu narcise, rochia ramane intacta.

Nicio plimbare prin oras sau un picnic nu i-ar aduce stricaciuni notabile, poate usoare tociri in zonele foarte expuse. Dar se poate intampla ca rochia sa fie supusa la o tarare efectiva prin praf sau chiar noroi sau alte medii vitrege precum o spumoasa ploaie de vara. Am auzit insa si de astfel de shooting-uri duse la extrem, rochia ajungand in final sa fie patata de graffiti sau chiar sa fie arsa. Stricaciunea poate fi asadar de orice natura, atat timp cat creativitatea este la intaltime si nimeni nu pateste nimic din punctul de vedere al integritatii in timpul sedintei foto.

Trash The Dress - Adora Studio

Un cadru de final

Vedeta sesiunii trash the dress, adica rochia de mireasa, este cea care ofera o anumita valoare unui eveniment solemn asa cum este nunta. In ea sunt pastrate toate emotiile, trairile si sentimentele de dinainte de a fi imbracata si din momentul plin de dramatism din ziua cea mare.

Trash The Dress - Ciprian Biclineru

Oare nu merita si rochia un simplu moment de relaxare, de eliberare a tensiunilor acumulate, de o purtare plina de veselie si culoare lipsita de stres si incordare? 🙂

Nota: Fotografiile din articol reprezinta o selectie a celor mai bune fotografii premiate la editiile concursului anual de fotografie de nunta, organizat de catalogul Fotografi-Cameramani.ro

[products ids=1046813,1046811,45108147]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • De unde este importat acest acest nou trend in wedding & foto?

  • treșdădresul, dacă se amână de ordinul anilor,…riști ca mireasa să nu mai încapă în ce a îmbrăcat la nuntă! o fi și asta un avantaj…rochia se va rupe (sfâșia!), efectul e mai puternic…

  • Se merita o sedinta de acest fel .

  • In 80% din cazuri trash the dress-ul se transforma in after wedding.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.