Fuji Instax Share SP-1: digital pe film instant

Fotografii digitale printate pe film instant? De ce nu?
De altfel, o idee foarte interesanta, putand da nastere unor mini-expozitii aparte sau unor marturii inedite de la evenimente de tot felul (vernisajul expozitiilor amintite, petreceri diverse, nunti si botezuri etc.)
Gandeste-te ca orice fotografie realizata cu un DSLR, mirrorless, compacta sau smartphone pe care ai postat-o pe Facebook sau Instagram, poate fi trimisa acum catre o imprimanta cu film instant. Suna interesant, nu?
Exact asta face Fuji Instax Share SP-1 EX D, o imprimanta foto wireless pentru smartphone.
imprimanta samrtphone
Ce trebuie sa faci tu? Doar sa urmezi cativa pasi simpli.

Pasi de urmat

#1 descarca aplicatia gratuita INSTAX Share (compatibilitate: Android: Android Ver. 2.3.3 sau versiuni ulterioare/iPhone: iOS Ver. 5.1 sau versiuni ulterioare)

#2 verifica bateriile si incarca filmul
#3 apasa butonul de pornire al imprimantei pentru cateva secunde
Odata ce imprimanta porneste, iti va indica gradul de incarcare al bateriilor si cate printuri mai sunt disponibile (10 la inceput, daca abia ai incarcat filmul in imprimanta).
#4 conecteaza-ti telefonul la imprimanta prin Wi-Fi
Aceasta are propria retea pe care o vei gasi indicata pe telefon, in momentul in care incerci o conexiune wireless.
#5 alege de unde vrei sa printezi fotografiile
Optiunile sunt numeroase:
-poti printa o imagine realizata chiar atunci cu telefonul
-poti selecta o fotografie mai veche din galeria telefonului tau
-poti printa din oricare din albumele de pe Facebook
-poti printa o fotografie de pe Instagram

#6 apasa butonul Connect & Print din aplicatia de mobil
Parola universala este 1111 iar ulterior poti bifa sa nu-ti mai ceara introducerea acesteia pentru fiecare print in parte.
#7 scoate fotografia din imprimanta
Imaginea rezultata initial va fi alba, ca si in cazul fotografiilor instant realizate cu aparatele Fujifilm Instax Mini, iar apoi va dura aprox 5 minute pana ce substantele chimice sunt perfect stabilizate. Atentie oricum sa le feresti de soare, razele UV nu fac bine printurilor in general.
Fuji Instax Share SP-1
#8 daca doresti sa printezi aceeasi imagine de mai multe ori/in mai multe exemplare, e suficient sa apesi butonul REPRINT al imprimantei
Acest lucru te va scuti de realizare altor pasi si vei obtine printul mai rapid.
Mai mult, poti alege un template anume pentru fotografii, cu diverse motive de sarbatoare sau avand data si locul imprimate pe imagine, intrucat Fuji Instax SP-1 dispune si de GPS.
De asemenea, poti procesa imaginile cu ajutorul aplicatiei, prin adaugarea unor filtre, rotire, conversie in monocrom etc.
Iar imaginile alb-negru nu reprezinta o problema. Se printeaza chiar foarte bine, desi filmul instant de la Fuji este unul color.
fotografia analog
imprimanta film instant
Fara cartuse, fara hartie foto care se poate prinde in imprimanta, simplu si usor. Mai mult, printurile pe film instant rezista mai bine la zgarieturi si chiar la apa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le scufunzi in cada.
Fuji Instax Share SP-1 arata mai mult ca un gadget interesant decat ca o imprimanta si vine la pachet cu 2 baterii CR2.

Viteza de imprimare, calitate si costuri

In testul realizat de noi, viteza de imprimare a variat intre 16 si 26 de secunde, diferenta fiind data de situatie, daca telefonul era deja conectat la imprimanta sau intai era necesara stabilirea unei conexiuni.
Folosind butonul REPRINT, obtinerea fotografiei a durat 16 secunde, dupa care apoi trebuie sa astepti sa se developeze complet.
Calitatea imaginilor obtinute este una buna, cu acel aspect aparte de film instant. Culorile nu sunt insa perfect fidele, nu te astepta ca un verde crud dintr-o fotografie digitala sa fie la fel de verde pe filmul instant. Oricum, nu arata deloc rau si sunt printuri cu adevarat originale.
Asa cum am precizat si mai devreme, imaginile sunt rezistente la zgarieturi si apa, un plus fata de multe alte tipuri de print.
In ceea ce priveste marimea fotografiilor, imaginile rezultate vor avea dimensiunile 46 x 62mm, practic de mărimea unei cărți de vizită. Acest lucru poate fi considerat un impediment dar, pe
de alta parte, avem in balanta caracterul inedit al acestor printuri. Daca simti ca te atrage sa ai astfel de imagini, vorba americanilor, “go for it!”.
Fuji Instax
Tocmai pentru ca fotografiile obținute cu Fuji Instax Share SP-1 sunt mici ca dimensiuni, ai grija cum le depozitezi pentru a nu le rataci sau indoi din greseala. Cei de la Fuji s-au gandit si la acest lucru si ne propun albumele Instax Mini Photo Album, o solutie foarte la indemana pentru pastrarea unei arhive de mini fotografii instant.

Costurile nu sunt mici, dar nici foarte mari, un pachet de film Fujifilm Instax cu 10 imagini costand aprox. 50 lei. Exista insa si o oferta de 4 pachete de film la pret de 3, unde economisesti 47 lei.
CONCLUZIA, pe scurt, este ca Fuji Instax Share SP-1 reprezinta un gadget cu care vei fi atractia petrecerilor, printand imaginile cu voi pe loc, intr-un format spectaculos sau o imprimanta cu ajutorul careia iti poti printa un mini-portofoliu original.
Daca ai sau nu nevoie de o astfel de imprimanta, tu decizi. Noua ne-a placut si ne gandim sa repetam isprava, macar pentru a oferi marturii interesante celor care participa la viitoarele expozitii foto organizate sub egida Asociatiei Exposure.

#filmisnotdead
#analoganddigitalcanbefriends

Un articol realizat de Asociatia Exposure.
Fuji Instax Share SP-1 revine în curând pe stoc la F64!
[products ids=125019695,125010234,125015327,125020411]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.