Drona poate zbura iarna?

Cu toții știm că aparatele, atât foto cât și video, au de suferit de pe urma temperaturilor joase din această perioadă, dar oare este adevărat și pentru drone?
Acum câteva zile m-am gândit să profit de vremea fără viscol pentru a face câteva teste în aer liber cu drona. Scopul? Să descopăr care sunt toleranțele la temperaturi de -10 grade. Am folosit un DJI Phantom 3 Professional, din motive de portabilitate și siguranță, fiind destul de ușor de utilizat și de controlat în caz de urgențe. Puteam să folosesc și un DJI Inspire 1, dar am zis să începem cu un model mai mic.
În primul rând, înainte de orice zbor, trebuie să ne asigurăm că avem cea mai nouă versiune de soft. Este destul de important, deoarece cei de la DJI fac foarte des modificări de soft care asigură un control mai bun sau îmbunătățiri pe parte de transmisie și uzability. Nici ultimul update nu face excepție, el fiind scos special pentru a ușura munca celor care doresc sa folosească drona pe timp de iarnă.
dji-phantom-3-professional-advanced-5
Următorul pas de care trebuie să nu uitați este să aveți bateriile pregătite. La fel ca și aparatele foto sau video, bateriile au cel mai mult de suferit de pe urma frigului, ele pierzând chiar și jumătate din putere la expunere îndelungată la temperaturi de sub 0 grade Un mic truc este ca, înainte să ieșiți cu drona, să înveliți bateria într-un prosop ușor cald sau chiar să purtați bateria într-un buzunar interior la geacă, astfel încât să fie cât mai caldă înainte de zbor.
Cam atât pe partea de pregătiri. Acum urmează zborul propriu zis. Înainte să încep să urc cu ea la înălțimi amețitoare, desigur după testele automate pe care le face drona și softul de la DJI, am lăsat-o aproximativ 30 de secunde la sol cu motoarele pornite pentru a mă asigura ca și acestea sunt ușor încălzite.
fotografii cu drona

drona
zbor cu drona
Apoi am ridicat drona la aproximativ 1-2 metri deasupa solului și, ușor de tot, am testat comenzile în plan pentru a verifică că totul este ok și nu o să fie probleme la înălțimi mai mari. Un aspect important pe care îl recomand este să nu forțați drona împingând manetele la capăt de cursă, deoarece aerul find destul de rece se pot avaria motoarele. În cadrul aplicației trebuie să bifați din meniu un slider mic care vă arată voltajul bateriei pe ecranul principal și să încercați să nu scădeți sub 3.2 volți. Dacă vă apropiați de aceea cifră, coborâți ușor drona și schimbați bateria pentru a nu avea incidente la mare înălțime.
voltaj dji
Acum tot ce pot să vă urez este zbor ușor și fotografii clare!
Articol și fotografii de Eduard Zaharie, Product Manager F64.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.