Cu Canon 85mm 1.2 L la Londra

În ultimul timp pare că toată lumea se mută la Londra. Frați, surori, prieteni, cunoștințe – fiecare dintre noi are pe cineva acolo. Așa s-a ivit și pentru mine prilejul de-a revizita, după mulți ani, acest oraș fantastic. De această dată însă, la pas domol, împreună cu baiețelul meu de doi ani și cu soția mea însarcinata în luna a cincea. Deși nu ne-am propus decât o plimbare relaxată de câteva zile cu familia (am vizitat-o pe sora mea, mutată de câteva luni impreuna cu familia acolo), fără liste cu muzee și obiective de bifat, trebuie să recunosc că escaladarea zecilor de metri ce fac legătura verticală între metrou sau tren și suprafață, aglomerația la orele de vârf, cât și frigul neobișnuit de afară (în jur de zero grade în noiembrie!!) au fost o adevărată provocare având în vedere prezența cărucioarelor și toleranța minimă a răbdării specifică vârstei inocenței.
Canon
Am stat mult să mă gândesc cu ce echipament foto să merg. Stiam că n-o să pot căra prea multe și că voi face în principal fotografii familiei și astfel m-am gândit să-mi iau doar body-ul (Canon 5d mark III) și un singur obiectiv pe aparat. Întrebarea era, ce obiectiv aș putea să-mi iau? Multă vreme m-am întrebat cât de special este de fapt Canon 85mm, 1.2L și acum mi s-a părut un moment bun pentru a-l testa. Cu ajutorul celor de la F64, cărora le multumesc și pe această cale, am reușit să-l iau cu mine la Londra.


Obiectivul este cu adevarat special. Am făcut circa 1000 de fotografii într-o săptămână. L-am folosit cam în toate condiţiile de lumină și vreme și pot să spun că întradevăr, este un obiectiv foarte bun. Ţin să precizez că din cele 1000 de fotografii cred că 990 le-am facut cu diafragma 1.2. Consider că acest obiectiv nu ar trebui folosit decât așa. E puţin mai complicat, căci trebuie să fii foarte atent la focus și se întamplă să mai pierzi câte un cadru din această cauză, dar sunt sigur că în timp te poti obișnui.
Câteva puncte tari:

  • este foarte bine construit și finisat
  • împreună cu body-ul 5d mark III este foarte bine echilibrat
  • este foarte sharp la diafragma 1,2 (contează și subiectul sa fie nemișcat)
  • focusul este mult mai rapid decât se spune – 85mm, f1,2, este recunoscut ca fiind un obiectiv care focusează foarte lent din cauza lentilelor mari și grele
  • imaginea rezultată este de neegalat  – diafragma 1,2 cu distanta focală de 85mm creeaza un bokeh extraordinar
  • excelent în condiţii de iluminare slabă

Singurele puncte mai slabe la care mă pot gândi ar fi:

  • distanţa minimă de focalizare 0,95m
  • preţul (7700ron la F64), dar consider că merită banii dacă îţi câștigi existenţa din fotografie
  • faptul că este întradevăr (asa cum mă și asteptam de fapt) foarte greu să fotografiezi subiectul când este în miscare – eu, în afară de fotografia de arhitectură pe care o fac în mod frecvent, în ultimii 2 ani am început sa fotografiez din ce în ce mai mult copii

Mai multe fotografii cu Canon 85mm1.2 L:


Un articol și fotografii de Radu Malasincu.
[products ids=1047484,1047738,2303477]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.