8 sfaturi pentru fotografii reușite cu artificii

Postat de: F64 F64

Focurile de artificii generează de cele mai multe ori emoții puternice, fiind foarte spectaculoase și interesante de urmărit. În plus, în general sunt asociate cu momente și sărbători importante din viața fiecăruia (nuntă, aniversări importante, ziua națională, trecerea dintre ani etc.). Acum că 2016 bate la ușă, piețele orașelor din lumea întreagă vor răsuna la miez de noapte de la bubuiturile provocate de artificii iar lumina generată de ele va scălda milioane de chipuri zâmbitoare.

Ne-am gândit astfel că o serie de sfaturi pentru fotografierea cât mai reușită a focurilor de artificii se vor dovedi utile, și am alcătuit o scurtă listă:

#1 Folosiți echipamentul adecvat

Pentru a obține imagini clare, veți avea nevoie de un TREPIED întrucât, așa cum urmează să vedem mai jos, timpii de expunere folosiți vor fi mai lungi decât în cazul altor fotografii. Astfel, va fi necesară eliminarea mișcărilor camerei.

Tot pentru a vă asigura că aparatul foto stă complet nemișcat în timp ce fotografiați artificiile, ar fi indicată utilizarea unui declanșator flexibil, fie el cu fir sau wireless. Acestea variază de la o cameră la alta, dar majoritatea aparatelor foto au accesorii de acest gen, create special pentru ele. Dacă l-ați uitat acasă sau nu ați apucat să achiziționați încă unul, puteți folosi cu încredere și auto-declanșatorul, singura problemă fiind faptul că va trebui să anticipați foarte bine momentul declanșării, artificiile fiind o chestiune de secunde.