10 lucruri interesante despre Nikon

Nikon este unul dintre cele mai bine promovate branduri din România cu o comunitate solidă și unită de fotografi și cu suport de calitate pentru consumatorii săi. Cu toate acestea, numele cred că s-a folosit cel mai des în eterna întrebare fără răspuns: Nikon sau Canon?

În continuare vă ofer câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care probabil nu le știați:

#1 Nikonos Calypso este o serie de aparate destinate activităților subacvatice și au început să fie comercializate din 1963. Interesant este faptul că la designul acestor camere a participat renumitul explorator francez, Jacques-Yves Cousteau. Obiectivele erau destinate strict pentru fotografia subacvatică și chiar și în ziua de azi sunt considerate de foarte mulți cele mai bune obiective de acest gen, datorită sharpeness-ului și a culorilor saturate. Filmele folosite de utilizatorii acestor aparate erau: Kodak Tri-X, Ektachrome sau Ektacolor-X. În 2001 a fost sistată comercializarea acestor camere și Nikon nu a produs o versiune digitală – de acest amănunt s-a ocupat Kodak, modificând camerele Nikonos RS în Nikon/Kodak DCS 425, care ulterior au intrat în dotarea trupelor marine americane SEAL.
#2 Dacă nu știați din articolul despre Canon, cei de la Nikon au oferit primele obiective pentru modelul Hansa Canon.
#3 Compania japoneza este una dintre filialele grupului Mitsubishi.
#4 În 2008 au lansat primul dSLR care putea filma – modelul D90.
#5 Unul dintre cele mai rare obiective produse de companie a fost poreclit de Ken Rockwell “the Holy Grail”. Acesta este un 13mm cu diafragmă 5.6 și este descris ca fiind obiectivul ultra-wide cu cele mai mici deformări care există. A fost produs doar în 350 de exemplare.
#6 Printre primele aparate digitale produse de japonezi s-a numărat și NASA F4 care a fost folosit, cum probabil v-ați dat seama, în misiunile spațiale organizate de NASA.
#7 A reușit să fie cunoscut pe plan internațional în domeniul fotografiei prin intermediul fotografilor de razboi din toată lumea. Unul dintre primii promotori a fost David Douglas Duncan, un fotojurnalist american care documenta Războiul din Coreea între 1950-1951. Acesta folosea optică Nikon pentru rangefinder-ul său Leica iar obiectivul cel mai des utilizat era NIKKOR-P.C 1:2 f=8.5.
#8 Producatorul japonez a creat o cameră specială pentru câini, care declanșa în funcție de bătăile inimii ale acestuia, fiind montată pe piept. Cu siguranță contul de Instagram al acelui câine ar fi avut succes, deoarece majoritatea fotografiilor realizate au fost fie cu pisici, fie cu mâncare.
#9 Numele datează din 1946 și se referea la camerele produse. Abia în 1988 întreaga companie și-a schimbat oficial numele în Nikon Corporation. Divizia de obiective foto, din 1932, se numește Nikkor.
#10 Este ultima mare companie ce produce în continuare aparate pe film. Modelul se numește F6 și se produce începand din 2004.


[products ids=125007972,125020757,125017591]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.