Peșterile de gheață islandeze, surprinse cu Sony A7R II, RX10 II și RX100 IV

Senzorii camerelor Sony permit suprinderea detaliilor unora dintre cele mai rare priveliști oferite de natură, care nu puteau fi fotografiate astfel până de curând.
Această serie incredibilă de fotografii portretizează complexitatea nemaivăzută a cavernelor de gheață din Vatnajokull, Islanda – fapt posibil doar datorită noilor tehnologii din spatele senzorilor Sony, care fac posibilă fotografierea incredibil de detaliată chiar și în condiții de luminozitate scăzută.
În fiecare an ghețarul Vatnajokull se deplasează și își schimbă forma, scoțând la iveală un sistem complex de caverne rezistă timp de câteva săptămâni, după care se se transformă la rândul lor.
Fotograful Mikael Buck împreună cu renumiții ghizi locali Einar Runar Sigurdsson și Helen Maria au explorat această lume înghețată folosind cele mai recente  camere digitale Sony, incluzând Sony A7R II echipat cu primul senzor fullframe iluminat din spate care permite rezoluții și sensibilitate ultra-înalte, Sony RX10 II și Sony RX100 IV care dispun de primul senzor Exmor RS CMOS* de 1 inch tip stivă care se remarcă în condiții de luminozitate scăzută și contraste puternice. Imaginile au fost surprinse fără surse de lumină externe – doar lumina naturală filtrată de cavernele de gheață.
*Cu o structură tip stivă având atașată o unitate de memorie DRAM cu transfer rapid, noul senzor Exmor RS CMOS oferă viteze de citire de 5 ori mai mari față de modelele convenționale. Prin noul design realizat, zona circuitelor de procesare la viteze înalte a semnalelor este extinsă și un chip de memorie DRAM este atașat pentru a transfera cantități uriașe de date. Aceste progrese aduc funcții de ultimă generație, precum filmarea în regim super-slowmotion 40x și declanșator anti-distorsiune – care până de curând erau disponibile doar în cazul echipamentelor profesionale.

Seria de fotografii a adus cavernele la viață, scoțând la iveală formele complexe ale sculpturilor naturale, structura delicată a țurțurilor și textura fină a pereților cavernelor, formată în urma mișcării constante a acestora. Imaginile au capturat torentele de apă aproape înghețate care formează cataracte ce modelează și transformă pereții de un albastru strălucitor ai cavernelor. De asemenea, Buck a fotografiat un priceput alpinist local cățărându-se pe bastioanele înghețate pentru a evidenția dimensiunile peșterii albastre.
Helen Maria, membră a Local Guide – cea mai veche companie de ghizi montani din Islanda – afirmă: “Explorez aceste peșteri înghețate de câțiva ani în cadrul Local Guide. Efemeritatea fenomenului face ca experiența să fie și mai specială – oportunitatea de a imortaliza această natură în întreaga sa complexitate, acum mai detaliat decât oricând datorită tehnologiei senzorilor Sony este cu adevărat o experiență deosebită.”
“Aceste imagini nu ar fi fost posibile în urmă cu câțiva ani fără să transportarea unor echipamente voluminoase, lumini și alte accesorii până la ghețar – lucruri care pun fotograful în dificultate. Datorită senzorilor camerelor Sony α7 și RX, singurul lucru de care are nevoie un fotograf este o cameră de mici dimensiuni care va permite capturarea unor astfel de imagini înn condiții de luminozitate scăzută” a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Product Marketing, Digital Imaging în cadrul Sony Europe.

Din postura de lider global pe segmentul senzorilor foto, cu o cotă de piață de aproximativ 50%, Sony continuă să facă progrese în acest domeniu. Senzorii sunt componente esențiale pentru performanțele unei camere și lansarea a doi senzori noi anul acesta permite Sony să își continue dezvoltarea în industria fotografiei.
Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari.
[products ids=125018900,125018898,125018899]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.