Prezentare și testare Panasonic GX8 și FZ300 la F64

F64 și Panasonic anunță disponibilitatea în România a celor mai noi echipamente dedicate fotografiei și filmării 4K. Lumix GX8 urmează modelului de succes GX7, oferind cea mai mare densitate de pixeli pe acest format four thirds, iar FZ300 livrează într-un pachet mic acele funcționalități necesare aparatului perfect pentru vacanțe, familie și explorări urbane. Ambele modele vor fi disponibile în portofoliul F64 la timp pentru sărbătorile de iarnă.
Iar pentru a te convinge de performanța acestor echipamente, te invităm marți, 10 noiembrie, să testezi cele două noi aparate și să urmărești prezentarea lor realizată de Bogdan Panait (ora 18:30) și Vlad Eftenie (ora 19:30).
Nu ești din București sau nu poți ajunge la magazinul F64? Nicio problemă! Transmitem live, așa că urmărește-ne pe site-ul F64.
Pentru cei care doresc să fie prezenți în sală, participarea la eveniment este posibilă doar în urma înscrierii prin intermediul formularului de AICI. Atenție, locurile sunt limitate!
Panasonic
Bogdan Panait consideră că dincolo de aspecte punctuale, empirice sau de măsurători exacte, experiența unor fotografi cu adevărat pasionați, în legătură cu un anume aparat sau diverse gadget-uri din domeniu este demnă de luat în seamă și conteaza la fel de mult ca și prezentarile pur tehnico-inginerești și atotcuprinzatoare ale acestora. Un aparat trebuie să fie competitiv tehnic dar trebuie, mai ales, să servească unui anume tip de utilizare și utilizator. Bogdan a încercat, folosit și supus unor teste de un anume tip noul Panasonic FZ-300, un aparat mic, usor și capabil, un foarte bun “servant” al aproape oricaăui fotograf entuziast, amator sau începător.


A fost impresionat, mai ales pentru că a trecut, pentru o săptămână, de la un bagaj de câteva kilograme îndesat într-un rucsac cât spatele său, la un cocktail tehnic mic și usor, dar aproape la fel de util. A filmat și fotografiat cu plăcere și cu încredere, iar situațiile în care șă-și fi dorit mai mult nu prea s-au ivit.
Bogdan va împărtăși impresiile sale despre Panasonic FZ-300 și despre experiența plăcută pe care o oferă, atât prin prisma calității rezultatelor din punct de vedere tehnic, cât și prin  cea a fotografului de peisaj și a încrederii pe care acesta trebuie să o aibă în aparatura de care se servește. Bogdan vă va prezenta aparatul, va povesti despre ce este nevoie ca pregătire pentru a-l exploata la maxim și va arăta fotografiile și filmulețele realizate cu acesta. Va încerca totodată să identifice categoria de fotografi cărora i se adresează și va face recomandari de utilizare, bazate pe ceea ce a reușit să constate în timpul în care l-a folosit.
Panasonic FZ-300
Despre Bogdan Panait
Bogdan Panait este fotograf amator și entuziast de aproape zece ani, din Craiova. De aproape patru ani ține, într-un ritm de aproape două ori pe an, cursuri de fotografie de ordin general și cursuri aprofundate de editare foto. Încearcă, totodată, să cristalizez prin acele locuri o comunitate fotografică neorganizată, cu aromă de ad-hoc, dar entuziastă și dedicată unei pasiuni în care crede cu putere. Îi plac peisajul și portretul, dar aspiră către fine-art și fotografie de concept; nu și-a impus un anume ritm de evoluție, lăsând, deocamdată, lucrurile la nivel de pasiune. Face fotografie în fiecare zi, se documentează și încearcă să fie aliniat în permanență la ceea ce se întâmplă în lume, să țină pasul și să înțeleagă evoluția fenomenului, pentru că are convingerea că fotografia cam asta a devenit. Un fenomen.
***
Vlad Eftenie a testat oficial și prezentat (pentru lansare sau post eveniment) urmatoarele modele de la Panasonic: GF5, GX1, GX7, FZ1000 și G7. În calitate de membru al echipei oficiale de fotografi ai festivalului Enescu ediția 2015 a lucrat exclusiv cu echipament Panasonic – body mirorless și obiective dedicate Lumix.
Pe GX8 Vlad l-a pus în situații de lucru cât mai diverse, pe parcursul celor 2 saptamani de teste, pentru a testa modul in care se comportă, flexibilitatea platformei, pentru a-i conforma punctele forte și a afla și alte detalii de funcționare. A realizat peste 10000 de declanșări – atât imagini cât și secvențe filmate.

Astfel, a abordat teme precum street, urban, toamna în oraș, natura, portretul, spectacol și fotojurnalism. Selecția foto aferentă prezentării va trece în revistă genurile abordate, cu imagini exemplificate cât mai consistente.
Totodată, Vlad ne va prezenta punctele cheie ale aparatului, dar și o comparație cu GX7 și G7 pentru a pune în lumină punctele cheie, totul fiind însoțit de imagini – studii de caz – aferente genurilor fotografice parcurse, pentru a evidenția funcționalitatea sistemului mirorless GX8.
fotografii de toamna
Despre Vlad Eftenie
Lector Dr. Arh. Vlad EFTENIE este membru al asociaţiilor profesionale OAR și RUR, lector în cadrul departamentului Sinteza de Proiectare al UAUIM, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoastere în arhitectură”.
Îl știi cu siguranță și ca autor al unor numeroase articole în reviste de specialitate având ca subiect arhitectura şi fotografia de arhitectură sau autor/co-autor al unor numeroase expoziţii de fotografie urbană şi de arhitectură, atât în România (Bucureşti, Timişoara, Baia Mare, Negreşti-Oaş) cât şi în străinătate (Berlin, Lisabona, Toulouse, Padova, Dublin, Veneţia, Viena).
Totodată, Vlad a fost reprezentant al României în cadrul EuroARTPhoto, o expoziție cu participare internațională organizată de Ufficio Stampa sub patronajul Uniunii Europene, la Milano și Roma, 2014-2015.
A iniţiat şi susţinut numeroase workshopuri şi ateliere de fotografie urbană/street/de arhitectură în Bucureşti, Cluj, Braşov, Botoşani, Constanţa.
Tot Vlad este și deținătorul unui premiu în cadrul competiţiei internaţionale de fotografie urbană CBRE Urban Photographer of the Year, 2011 și câştigător al secţiunii Open Low Light din cadrul Sony World Photography Awards, 2014.
În cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Enescu, a făcut parte din echipa de fotografi oficiali.
Urmărește-i live pe internet sau înscrie-te la prezentare pentru a-i vedea la sala expozițională F64! Te așteptăm cu drag!
[products ids=125019558,125020904,125019559]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.