Sphero BB-8 – droidul pe care toți fanii Star Wars au pus ochii

De-a lungul anilor, filmele Star Wars au pătruns încet în viața noastră. Mesajele de compasiune și adevăratele lecții de viață din cele șase filme au strâns mulți fani. Iar cu ajutorul tehnologiei disponibile în acest moment, oricine poate avea acasă o parte din această lume fantastică.
Droid-ul Sphero BB-8 este primul personaj din cel mai recent film “Star Wars: The Force Awakens” cu care poți interacționa în viața reală, cu care te poți juca și pe care îl poți face cadou.
Disney a colaborat cu startup-ul Sphero pentru a lansa cea mai tare “jucărie” din 2015, o să-i spun totuși jucărie deși este mult mai mult decât atât.  BB-8 de la Sphero nu este atât de mare pe cât cel din film, nici la fel de inteligent, dar poate fi controlat cu smartphone-ul și se poate deplasa singur înregistrând detalii despre mediul înconjurător.
Sphero BB-8
Unii ar spune că prețul de 1.100 lei este destul de mare pentru o jucărie, dar BB-8 de la Sphero nu este un gadget adresat doar colecționarilor, celor care ar cumpăra orice cu Star Wars.
BB-8 creat de Sphero nu este un gadget creat de la zero, el folosește tehnologie deja utilizată pentru mingea robotică Sphero 2.0, dar cu anumite upgrade-uri cum ar fi: sistemul de încărcare și capul care nu doar îi conferă similaritate cu droid-ul din film, dar și ajută foarte mult la stabilirea direcției de mers, și mai ales îl face mult mai prietenos și uman.
BB-8 nu este doar o jucărie scumpă, este un gadget care învață mediul în care se deplasează și învață să se adapteze la personalitatea ta. El se deplaseză prin rotirea corpului, în timp ce capul îi rămâne aproape fix. Așa că îl vom analiza exact ca pe un gadget.
gadget
Cutia arată foarte bine, doar când o vezi zâmbești ca un copil. În cutie avem roboțelul, standul de încărcare prin inducție, scurt manual de utilizare (o să vedeți că este foarte ușor de setat și utilizat) și cablul de încărcare al standului.
star wars
Am fost mirată când l-am văzut pe BB-8, mă așteptam să fie mai mare, dar nu vă lăsați păcăliți de dimensiuni. BB-8 are o înălțime de 4,5 inci (11,43 cm) și se poate conecta la smartphone-ul tău cu ajutorul Bluetooth-ului, putând fi controlat pe o distanță de 30 de metri.
Este compatibil cu smartphone-urile ce folosesc sistemul de operare Android 4.4.2 sau mai sus și au cel puțin Bluetooth 4.0, și cu smartphone-urile iPhone de la 4S în sus, cu device-urile iPad de a treia generație sau mai noi, iPad-urile Mini și chiar și cu iPod-urile de la a cincea generație sau mai noi.
El cântărește 200 de grame, iar corpul exterior este realizat din policarbonat.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l încarci pentru a te asigura că ai cel puțin o oră de distracție.
Sphero BB-8
Apoi trebuie să descarci pe device-ul tău aplicația prin care îl vei controla pe droid. Aplicația este disponibilă pe Google Play și pe App Store și se cheamă “BB-8™ App Enabled Droid”.
Pașii pentru a conecta droid-ul la smartphone sunt foarte simpli, trebuie să pornești Bluetooth-ul pe device, să apropii telefonul de BB-8 și să aștepți până se conectează. Odată conectat, BB-8 va începe să se miște și să se calibreze, să-și caute punctul de stabilitate și să memoreze spațiul din jurul lui.
gadget smart
Cu ajutorul categoriilor de interacțiuni din aplicație, BB-8 poate să-și prezinte expresiile, să răspundă la comenzile tale vocale, să transmită mesaje holografice, să urmeze indicațiile tale pentru a se deplasa sau să exploreze singur spațiul din jurul lui.
Categoriile aplicației sunt:
Drive. Cu ajutorul a două controllere, unul pentru a stabili direcția de mers și altul pentru a ghida roboțelul, poți controla gadget-ul prin mediul în care se deplaseză. Asta nu înseamnă că BB-8 o să renunțe total la personalitatea lui, din când în când o să se mai miște singur pentru a da impresia că este atent, că înțelege mediul unde este și că poate comunica cu tine.
Patrol. Modul Patrol îi permite lui BB-8 să se deplaseze de unul singur prin încăpere. Nu vă recomand să-l lăsați nesuprevegheat, contrat primei impresii, BB-8 nu realizează unde se află, nu poate analiza terenul, vedea unde este pericol sau pe unde poate cădea. El stabilește zone de pericol după ce deja s-a lovit de ceva, nu poate anticipa ce urmează să se întâmple. Partea întunecată a forței îl poate răni. BB-8 o să marcheze pe harta afișată în modul Patrol zonele de impact prin utilizarea unor stormtrooperi ca reper.
Modul Patrol este utilizat și pentru a descoperi mult mai multe despre acest droid, să vezi cum este mai mult decât o jucărie. În acest mod poți vedea viteza cu care se deplasează. o hartă a locației, unde sunt obstacolele sau pericolele pe care le-a întâlnit, distanța parcursă etc.
Holographic Messaging. Holografic este cam mult spus. BB-8 poate înregistra mesajele tale pentru ca apoi să le afișeze doar pe ecranul smartphone-ului cu ajutorul realității augumentate. Mesajele pot avea până la 25 de secunde (video și audio) și sunt transformate din punct de vedere vizual pentru a semăna cât mai multe cu cele din film.
robot star wars
Pe lângă toate aceste moduri, BB-8 poate recunoște comenzi vocale prestabilite. Trebuie doar să spui “OK, BB-8!” pentru ca el să pornească modul de recunoaștere vocală a comenzilor. Printre respectivele comenzi prestabilite se numără și “It’s a Trap”, “Run Away”, “Go to Sleep”, “Look Around” etc. Desigur că nu vei înțelege mai nimic din ce spune BB-8, dar e atât de simpatic cum răspunde că nici nu mai contează.
Din păcate, BB-8 nu folosește “forța” pentru a se deplasa, el folosește un giroscop și un accelerometru. Iar capul este susținut magnetic pe corp, dacă încerci să-l ții de cap nu o să-i convină deloc. Capul are și mici rotița pe partea interioare, rotițe cu care se deplasează pe toată supreafața corpului pentru a rămâne cât mai stabil.
star wars
Viteza maximă pe care o poate atinge este de 2m/secundă, dar depinde mult și de tipul de suprafață pe care se deplasează.

Pe multe site-uri din străinătate acest gadget deja este sold-out, sigur o să fie sub mulți brazi de Crăciun pe data de 25 decembrie. Sigur acesta este droid-ul pe care îl căutați!
Un articol și fotografii de Victoria Georgiana.
Vezi mai jos și review-ul video realizat :

[products ids=125022318,125022319]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.