F64 aniversează 14 ani – scurt istoric

Data oficială a lansării F64 este 31 octombrie 2001, la debut magazinul având doar 4 angajați. Acum, este o companie cu peste 130, a rămas însă senzația că F64 este mai degrabă o familie, sau un grup de prieteni.
Adevărata poveste însă începe mai devreme de 2001, la începutul anilor ’90, când Marian Alecsiu deschidea un magazin foto în magazinul Unirea, pentru developare și procesare de fotografii, magazinul de sub scarile rulante. Într-o dimineață, unul dintre prietenii şi clienţii magazinului a întrebat daca un  aparat din cele expuse este de vanzare, iar raspunsul a fost “de ce nu?”. Și așa a început totul, ulterior în 2001 fiind fondat F64.
Treptat, au venit angajați și clienți noi, iar comunitatea F64 a început să crească. Pentru angajați, F64 nu era doar un alt loc de muncă, iar pentru clienți, nu era doar un loc cu aparate și accesorii foto. Era spațiul în care găseai sfaturi, te consultai cu alți pasionați, poate chiar îți faceai prieteni.
Primul sediu al F64 a fost în strada Mihai Vodă, deschis în 2002. Din 2008, magazinul s-a mutat în strada Vigilenței, iar sediul din Bd. Unirii a fost inaugurat pe 10 octombrie 2011. Mai mult, din 2012 există și cafeneaua F64, locul de întâlnire al pasionaților de fotografie.
Înainte ca magazinul să aiba un site, „rezervarea produsului se făcea cu un bilețel cu datele clientului și ale angajatului și se așeza apoi pe rafturile cu produse”, își amintesc angajații cu vechime.
Schimbarea a venit prin prin 2002, când  fotograful Gicu Șerban și Marian Alecsiu s-au întâlnit la o cafea la și s-au gândit ca F64 ar trebui sa aiba un site. „Marian nu avea mare încredere că o să facă ceva cu site-ul și nici eu nu aveam mare experiență în a face site-uri”, spune Gicu. Prima recompensă pentru serviciile lui Gicu a fost un trepied Manfrotto, pe care iî folosește și acum.


Online-ul a trecut testul timpului cu brio. Site-ul s-a tot schimbat, iar F64 și-a construit o comunitate online puternică, din 2009 lansând și blogul F64, apoi și canalul de Youtube, cele două servind ca resurse importante de informații, tutoriale, sfaturi și idei pentru fotografii începători, entuziaști sau avansați.
În ceea ce privește produsele, în prezent sunt peste 6.000 de produse în showroom, iar online pot fi găsite peste 15.000.
La F64 nu a fost însă vorba doar de echipamente, ci și de ceea ce învață fiecare fotograf, astfel că, în 2007 au fost introduse primele cursuri dedicate aprofundării cunoștințelor în genuri precum fotografia de studio sau de produs, iar din 2012 sunt disponibile cursurile acreditate, atât despre tehnica fotografică, cât și despre post-procesarea imaginilor în softuri dedicate . Din 2014, există un serviciu de consultanță online non-stop, serviciul de printing, iar din 2015 cel de consultanță foto la domiciliu. Recent, am lansat și serviciul de developare și scanare, astfel că sloganul ”Film is not dead” pare să aibă din ce în ce mai mult sens.
 „Noi am pornit în vremea în care fotografia pe film încă era populară, iar acum avem telefoane și drone cu ajutorul cărora să imortalizăm lumea. Ne bucurăm, în primul rând, că evoluția tehnologiei a dus la o democratizare a fotografiei și tot mai mulți oameni pot să își satisfacă pasiunea. Acest fapt nu poate fi decât benefic, deoarece fiecare dintre noi se naște cu o nevoie primară de a crea, de a se exprima. Unii o fac foarte bine în scris sau prin muzică, noi ne bucurăm că o putem face prin fotografie și că îi ajutăm și pe alții să facă același lucru. Dacă investești suficient timp și ești dedicat, arta fotografică te răsplătește și vedem cel mai bine asta la oamenii cu care lucrăm. În cei 14 ani de F64 am construit o echipă puternică și pasionată și am cultivat diversele genuri ale fotografiei. Cât de curând mă aștept să avem prima expoziție cu imagini surprinse din dronă și în câțiva ani, de ce nu?, să expunem fotografii realizate cu ochelari inteligenți”, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

Cum sărbătorește F64 14 ani: expoziție foto și reduceri pentru clienţi

Odată cu aniversarea celor 14 ani, F64 a pregătit câteva surprize și evenimente pentru prietenii și clienții săi. În sala expozițională vor fi prezentate peste 20 de fotografii realizate de echipa F64, selecţia acestora fiind realizată de Vlad Eftenie. Pasiunea pentru fotografie i-a adus împreună în familia F64, iar acum se vor bucura să își vadă creațiile expuse pe pereții pe care au mai stat zeci de imagini memorabile de la fotografi renumiți.


Tot astăzi, 14 octombrie, clienții vor fi întâmpinați întreaga zi, între orele 9:00 și 22:00, cu diverse surprize în magazinul F64 și vor avea ocazia să fie fotografiați într-un decor creativ amplasat în studioul foto. Toate imaginile vor fi apoi încărcate pe pagina de Facebook F64.
În plus, ca o surpriză pentru toți prietenii magazinului, la aniversarea celor 14 ani de F64 aceștia își pot face “Buletin de Fotograf” în aplicația de Facebook dedicată și vor avea acces la reduceri de 14% la 14 produse, pe 14 octombrie.
buletin fotograf

Și, pentru a ne reaminti împreună o parte din momentele cheie din istoricul F64,  ți-am pregătit și un scurt infografic, pe care îl poți downloada la rezoluția nativă de aici.

F64
Dar ajunge cu vorbăraia. Hai mai bine în magazin sau urmărește-ne online, pentru a sărbători împreună cei 14 ani de activitate, fotografie și video!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.