Așteptam cu nerăbdare Sibiu Rally Challenge, parte din Campionatul Naţional de Raliu care s-a desfășurat la Sibiu.

Am avut ocazia să testez  Sigma 150-600 mm f/5-6.3 de la F64. Eram nerăbdător să văd ce poate acest obiectiv și eram sigur că mă va ajuta pe Transfăgărăşan, căci tocmai acolo se dispută câteva speciale din raliul Sibiului. Dimineață, când am ajuns, ne aștepta o ceaţă nu tocmai prietenoasă și soarele lipsea cu desăvârșire. Nu am putut face nici macar câteva  cadre de peisaj . Din fericire  a început  vântul,  ceaţa s-a împrăştiat și urma să înceapă urcarea mașinilor pe versant. Motoarele se auzeau din vale. Am ales un loc de unde am putut urmări de sus evenimentul şi de unde am putut  fotografia mai multe detalii.

Obiectivul este unul compact la prima vedere și se poate bloca la 150 mm. Eram aproape la finish, se vedea frumos în vale și puteam urmări cum vin mașinile de raliu. Distanţa era foarte mare și am început să-l folosesc la maxim, adică la 600 mm. Am tras din mână. După câteva cadre am simțit greutatea lui. Era foarte obositor, de aceea este bine să fie folosit pe monopied. Are aproximativ 2 kg, iar asta  și condițiile meteo nefavorabile au îngreunat  fotografierea.

Obiectivul este foarte rapid,  mi-a plăcut. De la 150 mm până la 300 mm cadrele sunt foarte sharp. După 300mm calitatea începe să scadă simțitor. Am avut și vânt, și ploaie, și temperatura neașteptată de 6 grade, dar și în condiţile astea  s-a descurcat foarte bine.

La motosport este foarte important ca detaliile să fie clare şi să se vadă sponsorul pe mașina de raliu. Deşi am dat zoom  la distanţe mari,  se văd clar atât numele pilotului, cât și brand-ul de pe mașină. Din păcate, după prima trecere s-a lăsat din nou ceaţa, iar asta a făcut ca  testul  să fie foarte scurt.

Prețul este foarte tentant pentru ce poate oferi. La F64 se poate achiziționa la prețul de 4599 lei.Produse

Sigma 150-600 C

Sigma 150-600 C

indisponibil
44150lei

Sigma 150-600mm F/5-6.3 DG OS HSM C este un teleobiectiv dedicat aparatelor foto Canon, ce va ofera o putere de magnificare foarte mare. Este obectivul ideal pentru fotografie de wild-life, sport si a....

Vezi detalii
Sigma 150-600 N

Sigma 150-600 N

in stoc
44150lei

Sigma 150-600mm F/5-6.3 DG OS HSM C este un teleobiectiv dedicat aparatelor foto Nikon, ce va ofera o putere de magnificare foarte mare. Este obectivul ideal pentru fotografie de wild-life, sport si a....

Vezi detalii