Poveștile lui Olympus Om-D E-M1 la Vama Veche

Știu că am mai scris despre Olympus OM-D E-M1, însă de data aceasta l-am luat în vacanță, în vizită pentru câteva zile la festivalul de arte vizuale „Vama Sub Lumini de Oscar”, în Vama Veche.

Sătui de canicula din Bucrești, ne-am dorit cu toții câteva zile răcoroase, însă nu ne așteptam ca din patru zile în trei să plouă…la mare. Cum însă plecarea nu putea fi amânată, am decis să profităm din plin de mare, chiar și pe vreme rea.
Zis și făcut. Printre stropii de ploaie și apa mării, care se încăpățâna să ne arunce sare în ochi și-n obiectiv, am ieșit în fiecare zi să vedem cum arată Vama cu nori și picuri de ploaie.
Am găsit o atmosferă încărcată și relaxată în același timp, cu copii care își luau la revedere de la mare sau se jucau de-a pescuitul sub supravegherea unuia dintre părinți, cu oameni care încercau să salveze anumite scoici sau melcii aruncați la mal de marea învolburată și nervoasă, cu oameni care se plimbau pe mal, lăsând valurile să li se spargă de picioare…


Cu ocazia aceasta, dacă la Vartavar vă povesteam (vezi primul review aici) că mi-a fost teamă să las aparatul să se ude, de data asta, la încurajarea altor posesori de Olympus, am fotografiat în voie pe ploaie.Rezistent la intemperii? 100%! Nu am avut nici cea mai mică problemă din acest punct de vedere. (cu obiectivul M.Zuiko 12-40mm f/2.8)

Am rezolvat de asemenea și nemulțumirea legată de butonl REC, pe care spuneam că îl puteți apăsa din greșeală cu ușurință, întrucât am aflat că se poate dezactiva rapid, asta dacă nu aveți nici cea mai mică intenție de a filma, cum era cazul meu. Oricum, reactivarea este doar la câteva butonări de meniu distanță, așa că toată lumea poate fi mulțumită.
Cristina Tinta
Dacă data trecută m-am jucat cu expunerile multiple, am zis să mai încerc ceva nou, așa că am fotografiat în modul ART, opțiunea alb-negru cu granulație ridicată. Rezultatele nu arată rău deloc, dar depinde desigur și de gusturile fiecăruia. Fișierele au fost înregistrate și RAW, astfel că mă pot răzgândi oricând și încerca și o altă procesare decât cea realizată direct de aparat. Îmi pare rău că n am trecut și prin alte efecte, pentr a vedea de ce e în stare M1, dar poate pe viitor apuc să fac și asta.

Olympus
Ce am mai făct în schimb, a fost să fotografiez noaptea, din mână, cu ISO ato, căruia i-am pus însă limită la valoarea ISO 10.000.
Câteva din cadrele realizate noaptea le puteți vedea mai jos:

Revin la părerea că Olympus OM-D E-M1 este un aparat excelent, căruia nu prea am ce să îi reproșez. Iar combinația cu M.Zuiko 12-40mm f/2.8 este ideală (echivalent 24-80mm), focala aceasta permițându-ți o libertate foarte mare când vine vorba de fotografie.
Alte fotografii realizate în Vama Veche:
Cristina TintaOlympus OM-D E-M1Cristina TintaCristina Tinta
[products ids=125007792,125007680,125017225,125009223,125009225,1044076]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.