Bucharest Photo Week – Expoziție Sorin Onișor și Bogdan Comănescu la F64

La F64, în cadrul Bucharest Photo Week, vei avea ocazia să te întâlnești cu Sorin Onișor și Bogdan Comănescu!
”Minorități” este o expoziție dedicată minorității rrome din România, cu scopul de a o arăta într-o lumină pozitivă. Expoziția va prezenta lucrările realizate în decurs de câțiva ani de Sorin Onișor și Bogdan Comănescu.
Vernisajul expoziției va avea loc marți, 8 septembrie, ora 18:00, la F64 studio, în prezența artiștilor fotografi.


Despre artiști
Sorin Onișor (Timișoara, 1970)  este doctorand al Universității de Vest Timișoara din 2008. La aceași instituție, el termină Facultatea de istorie în 1997 și absolvă masteratul ”Romanitatea orientală” în 2001. Patru ani mai târziu, Sorin Onisor își găsește chemarea în fotografie, terminând studiile la Școala Populară de Artă din Timișoara. Este membru fondator și președinte al grupului fotografie F5,6 din Timișoara, dar și autorul a două volume realizate în colaborare Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național a județului Timiș și Mitropolia Banatului: “Biserica de la Poieni-icoana, istorie și semn”, 2005 și “Cărările credinței-biserici de lemn monument-istoric din județul Timiș”, 2006. Totodată, el este organizator a numeroase workshop-uri de fotografie în întreaga țară și premiat cu numeroase distincții pentru lucrările sale: Marele Premiu în cadrul Salonului Național de Fotografie Turistică, București în octombrie 2006, Premiul I la Salonul de fotografie etnografică, Cluj, în același an, Premiul special “Victor Iliu”, Salonul de fotografie, Buzău și multe altele.
 Bogdan Comănescu este fotograf în Caransebeș. Acesta a absolvit Automatică în cadrul Facultății de Politehnică din Timișoara, însă pasiunea pentru fotografie l-a împins spre realizarea unor frumoase capodopere de pe tărâmurile României și nu numai. De asemenea, el este realizatorul a numeroase workshop-uri și administratorul companiei Marea Hoinăreală SRL împreună cu Sorin Onișor. Unul din faimoasele sale reportaje este ”O lume de care ne-am îndepărtat”.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Lumea rromă e una fascinantă pentru cine o înțelege!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.