Bucharest Photo Week 2015 îți aduce la F64 fotografi de calibru internațional

Fotografi din 8 țări străine vor fi prezenți în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului Bucharest Photo Week, printre ei aflându-se Aaron Draper (SUA), Troy Moth (Canada) și Rogelio Cuellar (Mexic).
Aceștia vor susține diverse ateliere sau prezentări despre fotografie, dar și expoziții sau lansări de
carte. Pentru a-i cunoaște mai bine, ți-am pregătit câte o scurtă prezentare despre fiecare.

Aaron Draper (SUA)

Bucharest Photo Week
Cariera lui Aaron Draper în visual storytelling (povești vizuale) a început cu el pe post de editor și
cronicar pentru un cotidian. Treptat a dezvoltat această pasiune pentru fotografie, plăcându-i în mod
special legătura dintre texte și artă iar din 1997 a început să fotografieze nunți.
După ce s-a mutat la Modesto, CA, în 1999, cariera sa ca fotograf de nuntă a înflorit, dincolo de fotograf devenind și fondatorul unei publicații dedicate, intitulată ”Bride Nouveau”, de care s-a ocupat timp de 5 ani. Lucrările sale au fost prezentate de asemenea în ”America s Next Top Model”.
A urmat apoi implicarea în organizarea unor workshopuri de Tehnică și intuiție, moment în care
și-a descoperit dragsotea pentru a preda și a-i învăța pe alții. A terminat un Master în Fine Arts de la
Academia de Artă din San Francisco în decembrie 2014, disertația constând într-o versiune rafinată a proiectului său despre persoanele fără adăpost, intitulat ”Underexposed”.
Acest proiect i-a permis  să folosească fotografia ca pe un motor al activismului social.  Draper a empatizat întotdeauna cu cei fără drepturi, încercând să se concentreze pe a schimba percepția societății asupra lor și a problemelor pe care acești oameni le au.
Abordarea sa a fost una aparte, fotografiindu-i pe acești oameni într-o lumină și în posturi care să îi
pună în evidență, într-un mod măgulitor, oferind mai departe fotografiile și către organizații non-guvernamentale care pledează pentru a ajuta persoanele fără adăpost.
Proiectul a fost primit extrem de bine, lucru care l-a uimit. După ce a fost intervievat de Taylor Kubota de la Seeker (Discovery Digital Network), proiectul a devenit viral, fiind preluat de peste 200 de website-uri și tradus în 15 limbi străine până în prezent.
Acum, în septembrie 2015, Aaron Draper sosește la Bucharest Photo Week, unde va fi implicat într-o serie de activități (atelier foto, prezentare de portofoliu) dar și într-o expoziție.
Proiectul ”Underexposed”, dedicat oamenilor fără adăpost, va fi prezentat bucureșetenilor pasionați de fotografie și nu numai, aceștia având ocazia să-l cunoască personal pe autor. Aaron Draper lucrează de asemenea la o carte bazată pe curricula stabilită pentru studenții săi de la cursul ”Technique+Intuition:Photo Fundamentals for Visual Artists”. Dincolo de munca sa ca fotograf profesionist, Aaron susține cursuri de fotografie pentru nivel începător, mediu și avansat în cadrul
California State University.
Ca o modalitate de a încuraja și a ajuta alți fotografi, Draper a creat și un blog, intitulat ProfessionalPhotoCritique.org, spațiu în care oferă feedback fotografilor din întreaga lume care trimit imagini în acest scop.
Draper este cunoscut pentru atenția pe care o acordă luminii și iluminatului, având o pasiune aparte pentru lumină și pentru narativ.El consideră ca artiștii au oportunitatea de a contesta status quo-ul și de a încuraja schimbarea socială, iar studenții săi s-au bucurat întotdeauna de un profesor cu simțul umorului și care știe să emaptizeze.

Troy Moth (Canada)

iluminare creativa
Troy Moth și-a petrecut  primii ani din viață trăind într-un cort,  într-o tabăra de plantare a copacilor
pe coasta de Vest a Canadei.  A iubit sălbăticia și natura în care a crescut, însă în cele din urmă
strigatul de aventura a fost prea mult, astfel încât s-a hotărât să se mute. A călătorit întâi prin Canada, alegând unul din marile orașe, Toronto, apoi în toată lumea, ajungând în India, cu gândul de a urma o carieră în fotografie.
Troy a lucrat pentru numeroase publicații comerciale și redacții, cum ar fi Urban Otfitters, Vogue,
Harper’s Bazaar, Rolling Stone, GQ și multe altele. A expus lucrările sale atât pe plan național: în
Victoria, Vancouver, Toronto și Montreal, cât și la nivel internațional: New York, Kansas, Italia și
Elveția.
În cadrul Bucharest Photo Week acesta va susține un atelier despre iluminarea creativă în fotografia de portret, în care va vorbi despre scheme creative de lumină pentru fotografia de portret, trecând gradual de la cele mai simple, cu o singură sursă de lumină, până la cele mai complicate tehnici de iluminare, folosind multiple surse de lumină și trucuri de expunere.
Veți descoperi tehnicile de iluminare pe care Troy le-a creat de-a lungul a 10 ani de carieră și pe care
le-a folosit în studio, inclusiv la shooting-uri pentru Vogue sau Rolling Stone Magazine.


Atelierele au fost oferite la prețul special de 300 de lei, cu ocazia festivalului, așa că nu ratați șansa de a participa și a interacționa cu acești fotografi minunați.

Rogelio Cuellar (Mexic)

Rogelio Cuellar
Rogelio Cuéllar face parte din avangarda fotografiei mexicane, fiind cunoscut pentru portretele realizate unor personalități din cercurile artistice si literare ale Americii Latine, precum Gabriel García Márquez, Jorge Luis Borges, Octavio Paz,  Juan Rulfo, Carlos Fuentes, Julio Cortázar sau Mario Vargas Llosa.
În cadrul atelierului susținut pe 14 septembrie la F64, fotograful va vorbi despre traiectoria sa artistică de 46 de ani, cu referire la temele principale abordate de-a lungul timpului: peisajul urban și cel rural, nudul fotografic și portretistica personalităților din domeniul literaturii și al artelor plastice.
Rogelio Cuéllar va explica diverse tehnici ale fotografiei analogice și digitale, oferind detalii si
despre diferitele modele de aparate folosite pentru fiecare în parte. Fotograful își va ilustra expunerea cu fotografii din arhiva personală și din albumele publicate.
Evenimentul este prilejuit de aniversarea a 80 de ani de relații diplomatice Mexic-România  și este
organizat de Ambasada Mexicului cu sprijinul Epson.
Pe lângă prezentarea lui Rogelio Cuéllar despre fotografia de portret va avea loc și o prezentare de
echipamente foto Epson.


Pe 15 septembrie, de la ora 17.00, vor avea loc și vernisajele expozițiilor „Portretele lui Cioran”
(fotografie)-la Biblioteca Națională  şi „Mexicul văzut de Europa” (gravură), despre care vom reveni cu detalii într-un material separat.
Rogelio Cuellar va lansa și un album de fotografie la Cărturești Carusel, eveniment despre care așteptăm noutăți, pentru a le comunica.
Rămâi cu ochii pe blogul F64, urmează noi informații despre evenimentele din 7-16 septembrie!
 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.