Noutăți de la Tamron: Redefinirea Obiectivelor foto din seria “SP”

Un nou început la Tamron: două obiective rapide, focale fixe, cu caracteristici excepționale și performanțe optice remarcabile:

Astăzi, 2 septembrie 2015, Tamron lansează primele două obiective noi SP, compatibile cu aparatele DSLR cu senzor full frame, oferind o diafragmă luminoasă F/1.8 și stabilizare de imagine VC, în obiective cu focală fixă. Perechea de obiective este formata din SP 35mm F/1.8 Di VC USD (Model F012) și SP 45mm F/1.8 Di VC USD (Model F013), care desigur, pot fi folosite și pe aparatele foto cu senzor de tip APS-C.
tamron
Diafragmă rapidă, focala fixă
Tamron a studiat și concretizat un design optic perfomant, materiale optice noi, dar și tratamente anti-reflex. Diafragma deschisă de F/1.8 oferă mai multă luminozitate astfel încât focalizarea manuală este o plăcere cu aceste obiective, chiar și în condiții slabe de iluminare.
Designul optic simplificat creează un bokeh plăcut( blurarea fundalului ), soft, reușind să detașeze excelent subiectul de fundal.
Ambele obiective foto reușesc o distanță minimă de focus, unică în categoria lor de obiective fixe 35-45mm. Da, fotografii macro la îndemână, într-un obiectiv fix standard.
Desigur, fiind vorba despre noile “SP”, stabilizarea optică pe trei axe, unică Tamron, nu putea să lipsească, astfel că cele două obiective SP dețin doua caracteristici importante pentru un fotograf entuziast și profesionist:

  • Diafragma deschisă F/1.8
  • Stabilizarea de imagine VC

La exterior, cele două obiective au de asemenea o înfățișare nouă, total diferită de ceea ce Tamron ne-a obișnuit până acum. Materiale de calitate mai bună, inel de cauciuc pentru focus cu o priză de prindere mai bună, fiecare detaliu fiind analizat în profunzime.
Noile SP se detașează vizual prin logo-ul SP nou și inelul de la baza monturii, “Luminous Gold”. Este simplu și ușor să recunoști noile SP. Cele două obiective vin însoțite și de parasolar.
SP 35mm F/1.8 Di VC USD (Model F012)


Este primul obiectiv din categoria sa cu distanță minimă de focus de doar 20cm. SP 35mm F/1.8 Di VC USD are o construcție optică de 10 elemente, în 9 grupuri, două elemente de sticlă asferice, LD (Low Dispersion) și XLD (eXtra Low Dispersion).
Distanta minima de focus, unică în clasa lui, de doar 20cm, reușeste o marire de 1:2.5, în combinație cu un aparat cu senzor Full Frame.
Lentilele beneficiază de asemenea de trantamente anti-reflex pentru a minimiza reflexiile și flare-ul și pentru a proteja acum mai bine de amprente, picături de apă etc. Totul este sigilat și protejat cu inele de cauciuc pentru fotografia outdoor.
Focalizarea este rapidă și silențioasă, motorul de focus fiind binecunoscutul USD (Ultrasonic Silent Drive).
Cu cele nouă lamele de diafragmă, bokeh-ul obținut cu acest obiectiv este într-adevar deosebit și se detașează față de alte obiective din categoria sa.
Daca totuși găsiți cusur aberațiilor cromatice și vignietării, Tamron a colaborat cu Adobe și SILKYPIX Developer Studio 4.0, astfel încât cele două obiective sunt gata să fie “prelucrate” în softurile de editare pentru RAW.
Fotografii realizate cu obiectivul Tamron SP 35mm F/1.8:

SP 45mm F/1.8 Di VC USD (Model F013)

Un obiectiv nou, cu o distanță focală diferita, 45mm. Perspectivă foto și de imagine nouă, echivalentul unui obiectiv de 70mm pe o cameră cu senzor în format APS-C. SP 45mm F/1.8 Di VC USD (Model F013) are o construcție de 10 elemente, în 8 grupuri, două elemente de sticlă asferice și un LD (Low Dispersion).
Unic în categoria obiectivelor foto, acest 45mm beneficiază atât de diafragma F/1.8, cât și de stabilizarea de imagine VC.
Distanța minimă de focus, unică în clasa lui, de doar 29cm, reușeste o mărire de 1:3.4, în combinație cu un aparat cu senzor Full Frame.
Ca și în cazul celuilalt obiectiv SP, de 35mm, și Tamron SP 45mm beneficiază de trantamente anti-reflex pentru minimizarea reflexiilor, flare-ul și pentru a proteja acum mai bine de amprente, picături de apă etc.
Focalizarea este rapidă și silențioasă, bokeh-ul extrem de plăcut, iar aberațiile cromatice și vignietarea pot fi  de asemenea corectate  extrem de ușor în softurile de procesare de la Adobe și  SILKYPIX Developer Studio 4.0.
Fotografii realizate cu obiectivul Tamron SP 45mm F/1.8:

[products ids=125020694,125020693,125020692,125020691]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.