Cel mai nou mirrorless de la Olympus: OM-D E-M10 Mark II

Olympus a lansat al cincilea model din seria de camere foto premiate OM-D: Olympus OM-D E-M10 Mark II. Noua cameră mirrorless, modelul OM-D E-M10 Mark II, va fi pe placul utilizatorilor pasionaţi, atraşi de fotografia spontană excepţională, care îşi doresc un design distinct.
Cu un aspect modern şi clasic în acelaşi timp, dotat cu butoane şi comutatoare frumos sculptate, E-M10 Mark II combină un corp compact construit integral din metal cu unele dintre cele mai avansate tehnologii folosite de modelele predecesoare, E-M1 şi E-M5 Mark II. Datorită sistemului de stabilizare a imaginii pe 5 axe, permite înregistrarea cu claritate a fotografiilor şi filmelor din mişcare, chiar şi în condiţii de slabă iluminare. Pe lângă un vizor electronic OLED generos de înaltă definiţie şi mare viteză, un ecran tactil de 3 inci şi capabilitatea de a înregistra filme în mod time-lapse, camera oferă posibilitatea partajării imaginilor şi a controlului de la distanţă prin Wi-Fi folosind aplicaţia Olympus OI.Share pentru smartphone. OM-D E-M10 Mark II este compatibilă cu mai mult de 40 obiective Micro Four Thirds şi o largă selecţie de accesorii opţionale.
Olympus E-M10 Mark II va fi disponibil în variantele negru sau argintiu de la mijlocul lunii septembrie 2015, în variantă simplă sau sub formă de kit însoţit de diverse obiective. Kit-ul de bază recomandat include obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5-6 EZ Pancake. După extrem de popularul E-M10, cu preţ accesibil, lansat la începutul anului 2014, E-M10 Mark II este a doua cameră cu sistem mirrorless Olympus poziţionată pe acest segment.
Designul funcţional şi formidabil al lui E-M10 Mark II păstrează puterea imagistică originală a seriei OM-D într-un corp remarcabil de compact, uşor şi elegant, ceea ce facilitează transportul şi permite înregistrarea fotografiilor şi filmelor de primă clasă oriunde aţi fi, orice aţi purta. Pentru fotografierea cu un obiectiv tele-foto de dimensiuni mai mari, gripul opţional cu declanşare rapidă reprezintă un alt element confortabil de stabilitate.
Dar cel mai recent OM-D nu a fost creat doar pentru portabilitate. Este o declaraţie evidentă de excelenţă în design. Atrage imediat privirea datorită comutatoarelor, a cromului strălucitor şi a striaţiilor acestora. Poziţionarea în partea dreaptă sus şi supra-dimensionarea comutatoarelor permit o utilizare mult mai facilă. Butonul On/Off în stil retro şi vizorul central, comutatoarele atractive şi corpul solid cu construcţie metalică, sunt elemente care vor face orice utilizator de E-M10 Mark II să arate şi să se simtă un adevărat fotograf pasionat.


Stabilizator de imagine pe 5 axe (IS)
Frumuseţea îşi pierde valoarea dacă nu este însoţită de performanţă, iar E-M10 Mark II combină aspectul atractiv cu puterea imagistică uimitoare la care v-aţi aştepta din partea unei camere Olympus dintr-o gamă de top, în special în mişcare sau în condiţii de slabă iluminare. Şi asta datorită renumitului sistem de stabilizare Olympus pe 5 axe. Acesta elimină riscul de imagini neclare cauzate de mişcarea camerei în aproape orice situaţie de fotografiere – de la mişcările liniare specifice fotografiei macro la tremurul angular care apare la utilizarea obiectivelor tele-foto, sau înregistrarea pe timpul nopţii. Stabilizarea pe 5 axe funcţionează indiferent de obiectivul ataşat şi compensează admirabil pentru până la patru trepte de viteză de expunere**. Chiar şi clipurile filmate cu o singură mână sunt înregistrate cu claritate.
Vizor electronic (EVF) de înaltă definiţie cu afişare în timp real
E-M10 Mark II integrează un vizor electronic OLED cu dimensiuni mari, foarte rapid, cu 2360000 puncte şi un câmp de vizibilitate de 100% fără egal, care este foarte valoros pentru încadrarea fotografiilor şi măsurarea luminii în condiţii dificile. Vizorul electronic afişează în timp real gama completă de setări manuale şi filtre opţionale, pentru a vă oferi controlul deplin asupra efectului ajustărilor. Meniul permite ajustarea fină a funcţiilor Colour Creator, Highlight, Shadow şi Aspect Control. Utilizatorii pot deveni şi mai creativi folosind unul dintre cele 14 Filtre Art şi 9 Efecte Art.
Ecran tactil LCD rabatabil
Pentru o focalizare mai uşoară şi mai rapidă, fotografiere din unghiuri dificile, sau simpla vizionare şi selectare a imaginilor ce urmează a fi partajate via Wi-Fi folosind un smartphone, OM-D E-M10 Mark II este echipat cu un ecran tactil LCD mare de 3 inci cu butoane virtuale de control – pentru focalizarea facilă atingând ecranul LCD în timpul utilizării vizorului electronic. O altă trăsătură importantă a ecranului este stratul protector creat pentru a ţine departe petele şi amprentele – care altfel ar putea scădea aspectul elegant al camerei, sau vizionarea celor mai bune fotografii.
Opţiuni creative, obiective şi accesorii
Pentru a satisface ambiţiile creative ale deţinătorilor de camere OM-D, Olympus oferă o gamă de accesorii în continuă dezvoltare şi mai mult de 40 de obiective Micro Four Thirds de înaltă calitate care acoperă o gamă completă, de la hobby la pro.
Accesorii recomandate:
> Geanta din piele OM-D Messenger – Special croită pentru camere şi obiective OM-D, în două nuanţe, cu un stil urban clasic. Include o bretea de umăr asortată.
> Capac automat LC-37C pentru obiectiv – Protejează obiectivul când nu folosiţi camera şi se închide/deschide automat la apăsarea butonului On/Off, pentru o declanşare mai rapidă. Pentru obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 EZ Pancake.
> Grip ECG-3 – Facilitează prinderea în siguranţă a camerei, mai ales la utilizarea unui obiectiv tele-foto de mari dimensiuni. Designul cu desprindere rapidă permite ataşarea şi detaşarea cu uşurinţă, în mişcare.
Pentru lista completă de caracteristici OM-D E-M10 Mark II şi mai multe accesorii, vizitaţi website-ul OM-D. Specificaţiile produsului pot fi modificate fără o notificare prealabilă.
* Disponibilitatea kit-urilor poate varia de la o țară la alta
Urmărește și review-ul realizat de Thomas Leuthard pentru Olympus OM-D E-M10 Mark II:
https://www.youtube.com/watch?v=cLq85CSkRXs

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.