Nikon P900 sau Vama Veche de la un capăt la altul

Dacă vorbim de Nikon P900, vorbim de super zoom. Acesta este primul lucru care ne vine în minte, și pe bună dreptate. Celelalte caracteristici, cum ar fi mărimea senzorului, NFC și Wi-Fi, rezoluția etc. le puteți găsi aici.
În data de 1 aprilie, cei de la petapixel.com au prezentat un articol pamflet în care prezentau un model de Nikon care putea face poze la cosmonauți pe Lună. Totuși nu cred că a fost o hiperbolizare exagerată, având în vedere că ulterior au existat zeci de articole și videoclipuri realizate cu P900 în care vedem clar craterele selenare. Și tocmai că exista deja mult material de acest tip, noi am luat P900 pentru a-i testa zoom-ul în Vama Veche.
Înainte de a ne spune că filmarea este mișcată, o să fim sinceri. Nu am putut să luăm trepiedul cu noi din motive de logistică. Într-o mână aveam aparatul, iar în cealaltă berea la draft – doar eram în Vama Veche! 😀
Următorul filmuleț este făcut de la “La Pescărie”, unde apropo, au niște rapane geniale, până la “Corsarul”, locul unde poți savura un pahar de rose acompaniat de briza mării. Este practic Vama Veche de la un capăt la celălalt. La zoom maxim imaginea nu este clară, deoarece a intrat în cadru Fata Morgana, dar dacă mă puteți observa când vă salut, înseamnă că zoom-ul este într-adevăr reușit. Am adăugat și două imagini, pentru a vedea și mai bine de unde am plecat și unde am ajuns.


Nikon P900
Is it a bird? Is it a plane…well – it’s not Superman, it’s a bird this time!
Am observat în larg un punct negru și eram curios ce se întâmplă acolo. Nu am identificat exact pe ce stă, dar acolo am văzut o pasăre care stătea liniștită la soare pentru a-și usca penele. Sper că nu am fot prea indiscreți:

În concluzie, de mult nu am mai văzut un aparat care chiar te poate uimi cu ceva cum a făcut-o P900. L-aș recomanda oricui vrea să aibă cât mai multe și frumoase amintiri din vacanță. Cu siguranță se poate întoarce acasă cu imagini pe care nu toată lumea le poate avea.
Voi în ce condiții credeți că ar mai trebui testat Nikon P900? Unde ar trebui să mai profităm de acest zoom?

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • E cam mare si cam greu – prefer Sony H50 zoom numai 30x dar 250 gr. si incape usor in buzunar.

  • Totusi calitatea imaginilor lasa de dorit (cum era si de asteptat de altfel de la un senzor asa mic).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.