Zilele Canon – prezentări gratuite

În perioada 15-18 iulie 2015 te așteptăm cu drag în showroom-ul F64, unde vor avea loc Zilele Canon. Ai șansa să te întâlnești și să stai la povești cu câțiva fotografi foarte faini, așa că nu rata ocazia!

Am pregătit special pentru voi 4 zile de evenimente și prezentări gratuite, după cum urmează:
  • 15 Iulie: Tatiana Volontir
  • 16 Iulie: Andreea Retinschi
  • 17 Iulie: Dorin Bofan
  • 18 Iulie: Catalin Georgescu -scurtă tură foto prin București
Înscrierile se fac pe bază de formular pentru fiecare prezentare în parte, așa cum se poate vedea mai sus.
Atenție: Locurile sunt limitate!

15 iulie: Tatiana Volontir – „Lumina naturală în portretul artistic” (prezentare)

Imaginile se proiectează cu ajutorul luminii… Tatiana și-a dat seama de acest lucru la un nivel mult mai conștient în 2008, când și-a  luat primul aparat de fotografiat. În timp, a mai descoperit ca își poate proiecta gândurile și stările în imaginile pe care le realizează și s-a apropiat de portret, pentru ca își caută mereu oglindirea în oameni. Fotografia a devenit pentru ea un mijloc de exprimare, de eliberare și de descoperire.
Consideră că rezultatele cele mai frumoase vin din munca depusa cu suflet și pasiune, pentru că doar atunci cea mai bună parte din fiecare dintre noi reușește să iasă la lumină.
Pe 15 iulie veți afla alături de Tatiana despre începuturi, proiecte, creativitate și mai ales despre cum să vă folosiți cât mai mult de lumina naturală pentru realizarea de portrete artistice.

16 iulie: Andreea Retinschi – „Inspirație, basme și fashion” (prezentare)

 

Experienţa Andreei a început cu un curs de fotografie pe film, la liceu. Totul era manual, lucra cu un Vivitar pe film alb-negru şi apoi îşi developa fotografiile. S-a îndrăgostit de fotografie, privindu-şi una dintre imagini cum se developa în substanţe, apărând din nimic. După aceea, a urmat facultatea, unde a studiat fotografie şi comunicare, în Canada.
Pentru Andreea fotografia este o necesitate, o obsesie, o emoţie. Preferă lumina naturală oricând, dar consideră că nu exista o variantă corectă (lumină naturală vs. lumină artificială), acest aspect ţinând complet de preferinţele fotografului şi de capacitatea de lumina a locaţiei alese. Pentru şedinţele ei de fotografie, dincolo de vestimentaţie şi modele, pune foarte mult accent pe poveste şi pe spaţiul în care aceasta se desfăşoară. Planificarea izvoraşte dintr-un elemente primar: fie un model, fie o locaţie, fie o rochie. Caută apoi celelalte elemente simbiotice, care să completeze povestea.
Locuieşte împreună cu bunica sa, aproximativ 10 pisici si căţelul Câine, la Retinschi Residence of Unicorns and Cats.
Pe 16 iulie o să povestiți despre fotografie ca stil de viață, despre cum să vă gasiți și mai ales să vă pastrați  inspirația, trucuri pentru fotografia fashion, despre începuturi și alte basme. De asemenea, Andreea o să vă prezinte povestea din spatele câtorva fotografii personale.

17 iulie: Dorin Bofan – Curiozitate și aventură (prezentare)


Dorin Bofan fotografiază natura de aproape 10 ani. Fotografii, interviuri și articole de-ale sale au aparut în reviste tipărite sau online ca National Geographic Romania, National Geographic Traveler, Photo Magazine, Foto-Video, FOTO4all, Photo Travel, GDT Forum Naturfotografie, blogul F64, foto-magazin.ro, whytake.net și altele. A participat și la câteva concursuri de fotografie, câștigând sau fiind în lista scurtă la International Photography Awards, BBC Wildlife Photographer of the Year, Fotogeografica și Milvus Photo Contest. Expoziția Spiritul Înălțimilor, realizată împreuna cu doi buni prieteni și oameni de munte, a ajuns la București, Sibiu, Cluj-Napoca și Brașov. În 2013 a semnat alături de Andrei Baciu și Cristina Țintă volumul „De ce fotografia?” (Editura Filos, 2013) iar anul trecut a înconjurat Islanda pe bicicletă în cadrul Proiectului PI.
Pe 17 iulie povestiți despre cum a început totul, cum au evoluat lucrurile în cei 10 ani, despre căutări continue, călătoriile întreprinse de Dorin, dar și despre idei și principii din spatele lucrărilor sale.

18 iulie: Cătălin Georgescu – Privește Cerul – discuție plimbată prin parcul Politehnicii


Cătălin Georgescu se autocaracterizează astfel: „În ultimul timp fac din ce în ce mai multe portrete și fotografii editoriale, dar originile-mi sunt pe stradă, printre blocuri și prin pâlcuri de natură. Așa că plec hai-hui de fiecare dată când simt nevoia să mă reconstruiesc și să-mi reCunosc orașul.Mai cred că echipamentul bun este foarte important, dar mai cred că orice ai la îndemână este perfect îndestulător. Umbra e la fel de importantă ca lumina și nu tot ce poate fi corectat trebuie corectat.”
Pe 18 iulie veți merge alături de Cătălin într-o plimbarea care vă va scoate din zona de confort și traseul obișnuit, arătându-vă cum să simțiți lumina unui cadru și cum să cauțați cele mai prielnice linii de compoziție. De la o discuție bine punctată și încadrări voite, la o discuție liberă și greșeli norocoase. Orice-ntrebare este permisă și încurajată.
zilele-canon-lectori
Vor fi patru zile pline de fotografie și voie bună, povești interesante și inspiraționale, așa că nu rata oportunitatea și hai alături de noi și Canon.
Pentru întrebari sau nelămuriri, așteptăm mesajele voastre la adresa seminarii@f64studio.ro sau la 021 270 00 34.
Vino la F64 să ne bucurăm de Zilele Canon!

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.