Canon aniversează 10 ani cu seria EOS 5D

Canon aniversează 10 ani de la lansarea emblematicei serii EOS 5D!

Dezvăluit în premieră în septembrie 2005, modelul EOS 5D a transformat piața DSLR-urilor, fiind primul DSLR pentru amatori avansați care a încorporat un senzor CMOS full-frame (35,8 x 23,9 mm). Disponibil la un preț avantajos, aparatul a permis fotografilor entuziaști să utilizeze calitatea impresionantă a imaginii oferită de camera foto, precum și uneltele fotografice creative ce se găsiseră până atunci exclusiv pe DSLR-urile profesioniste cu senzori de 35 mm, contribuind astfel la succesul și adoptarea pe scară largă a camerelor foto cu senzor full-frame.
În noiembrie 2008, Canon a lansat a doua generație a seriei – renumitul model EOS 5D Mark II, care a deschis drumul realizării de filme. Aparatul a revoluționat filmarea video HD pentru fotografi, și a facilitat folosirea DSLR-urilor pentru realizarea filmelor. Modelul EOS 5D Mark II a fost apreciat in industria producției cinematografice și de videoclipuri, aducând din nou performanță video cu senzor mare la un preț competitiv. Adăugând calitatea excepțională a imaginii și controlul sporit asupra adâncimii câmpului vizual, aparatul a permis cineaștilor să profite de gama diversă de obiective Canon interschimbabile (peste 64 de modele la acel momenti), obținând un spectru larg de posibilități imagistice.
În martie 2012, Canon a lansat modelul EOS 5D Mark III, cu vaste îmbunătățiri față de predecesorii săi la capitolele capacitate video și foto, precizie sporită a auto-focusului și o viteză mai mare de fotografiere în rafală. De la lansare, modelul EOS 5D Mark III a primit laude pe piața de profil, și, în calitate de DSLR vârf de gamă al companiei, a ajuns o forță motrice a inovației continue în seria EOS.


Cel mai recent, în februarie 2015, Canon a lansat modelele EOS 5DS și EOS 5DS R – transformând sistemul EOS printr-o nouă specie de DSLR-uri full-frame de rezoluție ultra-înaltă. Depășind barierele senzorilor de 35 mm, noile camere foto oferă cei mai mulți megapixeli întâlniți vreodată la un senzor full-frame, un uimitor număr de 50,6 MP.

Prin producerea internă a tuturor componentelor-cheie ale camerelor foto digitale din seria EOS, Canon a creat o gamă foarte robustă. Fiecare model al seriei în parte, inclusiv modelele EOS 5D, este echipat pentru a obține cea mai bună performanță posibilă a imaginii, datorită evoluției inovațiilor tehnologice. Pentru a veni în sprijinul nevoilor diverse ale fotografilor, Canon va continua să-și îmbunătățească gama EOS de DSLR-uri, mult apreciată de clienții profesioniști și amatori deopotrivă.
Despre Canon Europe
Canon Europe este subsidiară regională pentru Canon Inc., reprezentată în 116 ţări şi având peste 17.000 de angajaţi în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA). Fondată în anul 1937 şi având ca ţintă principală crearea celei mai bune camere foto pentru consumatori, pasiunea Canon pentru puterea imaginii acoperă astăzi mai multe segmente de piaţă, la ora actuală, Canon fiind liderul mondial în soluţii de imagine pentru business şi de larg consum.  Soluţiile oferite includ produse precum camere foto digitale, camere SLR, obiective foto şi maşini portabile de scanare cu raze X, imprimante de producţie şi pentru birou, toate beneficiind de o gamă de servicii cu valoare adăugată.Canon investeşte masiv în cercetare şi dezvoltare pentru a oferi cele mai inovatoare produse şi servicii. De la fotografi amatori până la companii de tipar profesional, Canon oferă fiecărui client posibilitatea de a-şi urma pasiunea pentru fotografie. Filosofia companiei Canon este Kyosei – ‘Trăim şi muncim împreună pentru binele tuturor’. În EMEA, Canon Europe este preocupată de reducerea impactului companiei asupra mediului înconjurător şi implică utilizatorii în acest demers prin produsele, soluţiile şi serviciile pe care le oferită. Canon a primit prestigioasa certificare ISO 14001, pentru standarde de talie mondială în management-ul mediului înconjurător.
[products ids=1047738,1047484,1047486,1039692,2304137,1047490,12307159,125011013]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.