Review GSmart Guru GX

Avem plăcerea să îți facem cunoștință cu cel mai nou membru al familiei GIGABYTE, noul telefon numit GSmart GURU GX, iar dacă ești pasionat de jocurile pe smartphone trebuie neapărat să testezi acest model, creat special precum o mașină de joc.
Telefonul ne-a fost oferit în teste de către magazinul F64, drept pentru care ținem să le mulțumim pe această cale. Hai să nu te mai ținem mult pe jar și să trecem direct la subiect.
smartphone Gigabyte
DESIGN ȘI CONSTRUCȚIE GSMART GURU GX
Imediat după ce am deschis cutia produsului și am avut primul contact fizic cu device-ul, am ramas foarte impresionat de greutatea acestuia. Cu o greutate de numai 115 g și 7 mm grosime, aproape că nu îți dai seama că ai în mână un smartphone de 5 inch.
Legat de design-ul acestui smartphone și cunoscându-ne pretențiile legate de acest aspect, mă declar mai mult decât încântat. GSmart Guru GX este în opinia mea un telefon cu un design elegant și atrăgător. Elegant, datorită unghiurilor drepte ușor rotunjite pe marginile superioare și inferioare; atragător, pentru raportul preț-calitate foarte bun.
Lateralele sunt realizate din metal, foarte frumos finisate, și oferă un aspect premium. Pe partea dreaptă, sus, este situat butonul de on/off, iar în partea inferioara sloturile pentru cardul de memorie și cartela SIM. Pe partea stângă regăsim butoanele de volum, mufa jack de 3.5 pentru căști o găsim în partea superioara a telefonului, iar în partea inferioara, mufa micro slot USB.
De reținut, daca se utilizează și a doua cartelă SIM, trebuie să renunțăm la cardul de memorie, deoarece în locul acestuia se poate monta încă un SIM (Nano SIM).
Un lucru nu tocmai plpcut pe care l-am observat încă de la început: sub display sunt prezente 3 butoane tactile care nu sunt iluminate. Un lucru destul de deranjant în condiții de utilizare cu lumină slabă.

DISPLAY GSMART GURU GX
Dupa cum bine ți-ai dat seama și din descrierea design-ului, display-ul lui GSmart Guru GX este de 5 inch, de tip IPS (ceea ce oferă unghiuri de vizualizare de până la 178 de grade), FULL HD, ce este protejat de Gorilla Glass 3. Culorile redate de acest ecran sunt destul de naturale și plăcute ochiului, datorita densității de 441 PPI.
Funcția tactilă, lucrează precis și corect, având nevoie doar de o atingere ușoară pentru a recunoaște foarte repede ceea ce dorești.
PERFORMANȚĂ
Când privim sub capotă, GSmart Guru GX vine cu un hardware puternic bazat pe un procesor Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, ce este un Octa-Core de 1.5 GHz, 2 GB de RAM și memorie internă de 32GB ce poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie de până la 64 GB. Pentru grafică, producătorul GIGABYTE a decis să folosească un GPU (Graphic Processing Unit – unitate de procesare grafică) Qualcomm Adreno 405.
Așa cum bine observați specificațiile hardware ale acestui smartphone sunt capabile să trimită acest model direct în top 10 cele mai performante telefoane ale anului 2015.
SOFTWARE
GSmart Guru GX este prevăzut cu un sistem de operare de tip Android 4.4.4 Kit-Kat, modificat de producător. Vizual nu este deranjant acest lucru, însă știm că este posibil uneori ca sistemul să fie un pic supraîncărcat din cauza modificărilor aduse de aceștia. La utilizare nu am întâmpinat probleme sau erori, ba chiar ne-a creat impresia unui sistem echilibrat din cauza rapidității cu care rulează și funcționează.
Funcții speciale notabile, cum ar fi Wireless Update și Gest Air. O altă aplicație foarte interesantă este Wireless Disk, funcție cu ajutorul căreia vă permite partajarea de fișiere printr-o conexiune Wi-Fi.
CAMERA
Un punct forte al telefonului este camera foto, potrivit specificațiilor celor de la Gigabyte, Guru GX vine cu o cameră principală de 13 megapixeli, cu senzor Exmor Sony RS BSI, în timp ce camera frontală are 5 megapixeli. Camera principală este dotată cu flash de tip LED.
DURATA DE VIAȚĂ A ACUMULATORULUI
Din păcate GURU GX are un acumulator intern ce nu se poate detașa, cu o capacitate de 2300mAh. Spun din păcate, deoarece eu personal sunt reticent cu privire la imposibilitatea de a înlocui acumulatorul.
În modul de așteptare acumulatorul este capabil să țină treaz telefonul pana la aproximativ 200 de ore, și pâna la 14 ore în convorbire. Aceste specificații erau de așteptat, având în vedere capacitatea acumulatorului.

CONCLUZII FINALE LEGATA DE GSMART GURU GX

În continuare rămân plăcut impresionat de acest model de smartphone. Cei de la GIGABYTE au făcut o treabă bună, fiind la ora actuală un best buy ce se deosebește prin designul atrăgător dar în primul râand prin capacitatea lui hardware de a rezista chiar și la cele mai noi aplicații cu cerințe destul de ridicate. Din punctul meu de vedere, acest telefon se adresează persoanelor care un buget limitat dar își doresc un produs care să funcționeze impecabil.
Un material realizat de Ștefan Buldur.
[products ids=125018622,125017950,125013842]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.