Cu Fujifilm X-E2 la Burger Fest

Revoluția burgerilor a început de ceva timp și la noi în țară. Trendul a pornit de un an, poate chiar un an și jumătate, iar acum burgerul este un preparat popular, câștigând teren din ce în ce mai mult în fața altor preparate.
În topul preferințelor se număra burgerii cu ingrediente originale și cei homemade.
De aceea, organizarea BurgerFest nu a fost o surpriză, ci un prilej binevenit de a socializa în compania burgerilor și de a vedea că, și aici, “sky is the limit” e un slogan perfect valabil. BurgerFest a avut ca și ingrediente principale competiții pentru pasionații de burgeri, multe restaurante intrate în duel, atmosfera plăcută, fotografii delicioase, iarbă verde și baloți de fân.
fujifilm x-e2
Și, pentru că am avut ocazia de a testa un nou aparat, am plecat spre festival pentru a mă lăsa inspirată de rețetele și noile ingrediente pentru burgeri. Am avut la mine un Fujifilm X-E2 și un 18-55mm , lucru pentru care mulțumesc F64.
Un echipament cu dimensiuni reduse și ușor de manevrat, pe care îl poți folosi atunci când nu vrei să transporți un aparat mare și greu prin locuri aglomerate. În plus, designul retro și simplu a Fujifilm X-E2 aduce o notă de eleganță ținutei și este chiar fashion :).
Aparatul și obiectivul s-au comportat impecabil, viteza de focalizare m-a ajutat să surprind rapiditatea bucătarilor și împătimiții de burgeri. A fost un adevarat spectacol să vad cum se montează zeci de burgeri pe minut.
Realizarea clarului se face foarte rapid, ceea ce pentru mine a fost un mare plus, datorită faptului că nu am avut mereu timp să pregatesc și să surprind cadrele realizate. Imaginile sunt extrem de detaliate, luminoase, introducându-te în atmosfera pe care vrei să o captezi.
Aparatul are opțiunea wi-fi, iar în câteva secunde fotografia poate ajunge direct din cameră pe smartphone, iar de acolo pe facebook sau alte rețele de socializare.
Ce mi-a plăcut:
– ecran lcd mare și luminos, chiar și atunci când fotografiezi în plin soare
– butoanele, care îți permit o manevrare ușoara a parametrilor (timp de expunere, diafragma, iso)
– conectivitate wi-fi
– filmare la calitate full HD
– baterie care rezistă
Ce nu mi-a plăcut:
– au fost situații în care mi-ar fi plăcut să aibă touchscreen

Imagini realizate cu Fujifilm X-E2


Mi s-a întâmplat de multe ori la mirrorless-ul pe care îl folosesc frecvent ca imaginile pe care le văd pe displayul aparatului să nu fie la fel de luminate și detaliate atunci când le descarc în calculator. Ceea ce mi-a placut foarte mult la Fujifilm X-E2 este tocmai faptul că imaginile pe care le-am văzut pe display au arătat la fel.
Inspirată de creativitatea rețetelor de burgeri văzute la BurgerFest am făcut și o sesiune homemade cu o rețetă de burgeri vegetarieni, pe care o puteți vedea aici. Sper să vă facă poftă și să o încercați și voi!
Un material și fotografii de Florence Luca.
[products ids=125008474]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • ACESTA a fost un review la burgeri. Un review modest, nu mi s-a facut foame. Sper sa urmeze si cel anuntat pentru X-E2.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.