Pe străzile Romei cu Canon 6D și 24-70mm

Roma respiră istorie la fiecare pas, nu degeaba are renumele de Cetate Eternă. Amalgamul de ruine, castele, poduri, clădiri vechi și domuri te fac să crezi că ai aterizat într-o altă lume. Și de fapt așa și e. Italia are ceva aparte. Sau cel puțin eu una m-am simțit mereu bine acolo.

Am mai vizitat Roma în 2009, atunci însă nu prea am făcut fotografii. Dar văzusem mare parte dintre muzee și „must see-urile” orașului, așa că acum am avut liber la fotografiat. Trei zile, de dimineață până seara târziu, am hoinărit pe străzile Romei alături de prietenii fotografi din grupul OnSpot.

Am avut la mine un Canon 6D și un 24-70mm, lucru pentru care mulțumesc F64 și pe această cale.
Un echipament cam „heavy” pentru stradă, ar spune mulți. Însă pentru mine a fost perfect.  Da, DSLRul nu e ușor de cărat toată ziua bună ziua după tine, însă e mult mai rapid, cu un focus mai precis chiar și în cazul fotografiilor „from the hip”, iar eu încă nu mă pot despărți de vizorul optic și de sunetul shutter-ului la declanșare. Fiecare cu nebuniile lui 🙂

Aparatul și obiectivul s-au comportat impecabil iar dacă ești în căutarea unui DSLR full-frame ceva mai ușor, cu un auto-focus extrem de rapid și care îți va oferi imagini de o calitate impecabilă, poți opta fără ezitare pentru Canon 6D.
Vizorul optic are o acoperire de 97%, dar nu am sesizat vreo diferență notabilă față de aparatele foto cu vizor cu acoperire 100%.
Culorile redate sunt superbe, dar Canon a stat mereu destul de bine la acest capitol, iar buffer-ul permite până la 17 raw-uri consecutive.

Ce mi-a plăcut:
-imagini de calitate superioară
-se descurcă excelent în condiții de iluminare slabă
-prețul accesibil pentru un aparat din clasa lui (DSLR full frame)
-WiFi și GPS integrate
-Autofocus rapid și precis
-Bateria a rezistat și ea excelent, plus este același acumulator pe care îl au și Canon 5D MkII, Canon 5D MkII sau Canon 7D

Ce nu mi-a plăcut:
-are un singur slot de card (SD) față de alte modele care au 2 astfel de sloturi. (pentru mine a fost o surpriză să am nevoie de carduri de SD-eu lucrez de obicei cu un Canon 7D care funcționează cu carduri tip CF și m-aș și așteptat să funcționeze cu ambele tipuri de card)

Revenind însă la străzile Romei, atmosfera celor aproape 3 zile a fost superbă. Deși se anunța și vreme ploioasă, soarele ne-a facut numai surprize plăcute, inundând micile străduțe sau marile bulevarde. A fost destul de dificil să surprindem scene aparte printre miile de turiști care erau peste tot, „vânați” la rândul lor de vânzătorii de selfie stick sau de mai știu eu ce suveniruri.
Din fericire însă, am fost acompaniați de o fotografa din Roma care ne-a dus în zone faine și a avut răbdare să stea cu noi de dimineața până seara.

Am avut de asemenea ca back-up un Sony Nex 6, pe care îl mai scoateam în special în autobuze sau la metrou, în caz că îmi atrăgea ceva atenția, fiind mai ușor de manevrat în înghesuială.

Contraste, imagini de atmosferă, portrete de stradă, cam asta am urmărit în fotografii, iar rezultatele le puteți vedea în galeria de mai jos.

Îmi doresc să revin la Roma, mai sunt multe de fotografiat și e un oraș de care nu te plictisești prea ușor,deși pe de altă parte poate fi destul de obositor.

[products ids=1051663,1046828,105186,1046813,125012264,1053405]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Felicitari pentru articol si fotografii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.