Olympus OM-D E-M10 în Siberia extremă

Performanțele camerei Olympus OM-D E-M10 în Siberia extremă, la temperaturi de până la -45 de grade Celsius

Sunt Sebastian și sincer, nu studiasem foarte multe despre Olympus OM-D E-M10  înainte de plecarea în Siberia. Am zis „ok, asta este, voi vedea ce pot face cu minunea asta”. Până să mă joc puțin cu el chiar îmi făceam griji că nu va rezista la temperaturile acelea și vorbesc aici chiar de -45 de grade Celsius. În primă fază îl tratasem ca pe o jucărie și asta datorita faptului că sunt obișnuit să lucrez cu și să văd în jurul meu doar DSRL-uri, cu obiective care mai de care mai mari.  După ce am făcut primele fotografii cu „minunea”, mi-am zis: „asta-i aparatul pe care-l vreau în vacanță și pe care vreau să-l am cu mine tot timpul. Și uite așa camera foto luată în derâdere la început, s-a tranformat în „minunea” de care nu m-am despărțit două luni de zile petrecute în Siberia. Vă voi spune și de ce.
Olympus OM-D E-M10
Deși este conceput ca model entry-level, Olympus OM-D E-M10 are multe din caracteristicile unei camere profi. Ca de exemplu:
16.1 milioane de pixeli, senzorul CMOS, live view și vizor electronic-1,44 milioane de puncte
sensibilitatea la lumină poate fi setată în intervalul ISO 100-25,600 și există o rată maximă de fotografiere continuă de 8 cadre/sec – deși focalizarea și expunerea sunt fixate la început.
Olympus OM-D E-M10 este o cameră cât o jucărie, mică și foarte discretă, căreia nu-i acorzi prea mare interes la început, dar vă pot spune că produce imagini de înaltă calitate, cu o mulțime de detalii și opțiuni de personalizare, ca să nu mai zic de faptul că are opțiunea wi-fi, iar în câteva secunde fotografia poate ajunge direct din cameră pe smartphone, iar de acolo pe facebook sau alte rețele de socializare. Trebuie doar să-ți instalezi în telefon aplicația OI Share.
Alte puncte cheie sunt:
  • Comutator de mod
  • Acces rapid
  • Acest buton oferă acces rapid la lumini și umbre, de culoare, sensibilitate și la balansul de alb
  • Senzorul detectează atunci când camera este ținută la ochi și activează EVF
  • Comenzi touch screen
Minunea asta mică este capabilă să producă imagini superbe cu o mulțime de detalii, și, de fapt, rezolvă un pic mai în detaliu decât anterioarele camere OM-D, ca să nu mai zic că poți face fotografii atât JPEG cât și RAW, iar la la filmat se descurcă chiar foarte bine.
O mulțime de detalii : Imaginile au un nivel ridicat de detaliu direct din aparat, dar, acest lucru este un pic mai vizibil în fisierele RAW.
Înclinarea ecranului: Ecranul basculat este util când fotografiați imagini de jos, dar nu e de ajutor pentru fotografiile în poziție verticală.
Să lăsăm însă fotografiile să vorbească pentru acest aparat:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Un material și fotografii de Sebastian Popescu. (Discovering Transylvania Production)

[products ids=125010656,125016840]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • 2 lucruri m-ar interesa sa stiu si anume: ce Obiective s-au folosit pentru imaginile de mai sus, si modelul masinilor

    • Masinile din expeditie au fost Toyota Land Cruiser (fab 1992-1995, motor 4,2 L diesel). Obiectivele utilizate pentru fotografii: Olympus 12-42mm si Olympus 9mm (fisheye). Te mai asteptam pe blog!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.