Două aparate foto compacte noi de la Sony!

Sony lansează două aparate foto compacte cu zoom optic de 30x, ideale pentru călătorii

  • Modelul Cyber-shot HX90V dispune de vizor OLED și inel de control în jurul obiectivului
  • Cyber-shot HX90/HX90V și Cyber-shot WX500 sunt dotate cu obiective ZEISS® Vario-Sonnar T* cu zoom de 30x, senzor 18.2mp Exmor R, procesor BIONZ X, video Full HD, autofocus Fast Intelligent, stabilizator cu 5 axe Optical SteadyShot și LCD rabatabil la 180°, perfect pentru selfie-uri

Sony lansează două camere foto potrivite pentru cei care și-au programat deja concediile pentru această vară. Cele mai mici camere foto superzoom compacte, Cyber-shot DSC-HX90 și DSC-WX500 se remarcă prin calitatea fotografiilor și prin funcțiile similare camerelor profesionale, care sunt ușor de folosit.
Ambele modele includ tehnologii de vârf, dar se adresează unor categorii diferite de utilizatori. Camerele dispun de o optică foarte bună, cu obiective ZEISS Vario-Sonnar T cu  zoom de 30x, un senzor Exmor RTM CMOS cu 18.2 mp și un procesor BIONZ X™.
Fotografii care preferă fotografia tradițională vor alege versiunea HX90 cu un vizor OLED retractabil și un inel pentru focalizare manuală sau în trepte.  Senzația de control asupra camerei HX90 este sporită de un grip ergonomic nou.
Pentru fotografii interesați să își includă selfie-uri bine încadrate în portofoliu, modelele HX90 și WX500 vin cu un ecran LCD rabatabil la 180 grade care îi permite utilizatorului să vadă cum va apărea în fotografie.
Cele două aparate foto compacte HX90 și WX500 beneficiază de un sistem de stabilizare a imaginii pe cinci axe care elimină efectul de tremur al imaginilor chiar și cu zoom-ul maxim în timpul filmării.


Obiectivele ZEISS Vario-Sonnar T se remarcă printr-un zoom de 30x, performanță notabilă ținând cont de dimensiunile reduse ale mecanismului. Designul obiectivelor asigură claritate și un nivel foarte scăzut de tremur al imaginii chiar și cu zoom maxim, spre deosebire de alte sisteme zoom de buget care întâmpină frecvent aceste probleme.
Dacă vreți să vă apropiați de subiect chiar mai mult – mai exact la 60x – funcția Clear Image Zoom cu Optical SteadyShot se va dovedi extrem de utilă. De asemenea, stabilizarea cu 5 axe asigură videoclipuri Full HD clare, cu un efect redus de tremur al imaginii.
Cele mai subtile detaliii din scene precum plajele sub clar de lună sau interiorul unei cafenele pot fi imortalizate de senzorul de imagine Exmor R CMOS cu 18.2 megapixeli efectivi. Procesorul de imagine BIONZ X dezvoltat de Sony este responsabil pentru filmările Full HD în culori vii.
Vizorul electronic, disponibil doar pentru modelul HX90/HX90V, se dovedește foarte util în zilele însorite, când fotograful poate vedea clar subiectul, într-o imagine cu luminozitate, claritate, culori vii și un contrast optim.
Selfie-urile de calitate vor putea fi realizate foarte ușor datorită LCD-ului de 3 inci care se rabatează la 180 grade. Ecranul hi-res (921.000 de puncte) este potrivit și pentru editarea fotografiilor, fiind ajutat în acest sens de funcțiile integrate ”Photo Creativity” și ”Beauty Effect”.
Autofocusul Fast Intelligent de care beneficiază noile modele a fost moștenit de la seria de suces premiată la nivel internațional Sony α7. Un algoritm îmbunătățit de detectare a obiectelor în spațiu duce la un autofocus mai rapid, ideal pentru a surprinde cu ușurință instantanee.
Memory Recall și Control Ring sunt două funcționalități care pot fi utilizate de fotografii profesioniști atât prin focalizare manuală cât și prin focalizare în trepte.
Filmările de calitate superioară sunt obținute cu ajutorul sistemului de înregistrare Full HD 60p/50p cu format XAVC S la 50Mbps, eliminând zgomotul și artefactele de imgine, chiar și atunci când sunt suprinse subiecte în mișcare.
Modul P/A/S/M oferă un plus de control creativ în momentul filmării, în timp ce Intelligent Active Mode cu stabilizare pe cinci axe oferă cadre mai stabile în mișcare.
De asemenea, camerele foto dispun de un flash pentru fotografii la lumină redusă, dar și de Wi-Fi-ul cu NFC pentru distribuția fotografiilor dar și pentru filmări direct pe tabletă sau smartphone.
Cyber-shot HX90V cu GPS
Modelul The Cyber-shot™ HX90V dispune de un GPS care afișează datele de localizare pentru fotografiile și clipurile realizate.
Husa LCJ-HWA
Disponibilă în culorile negru, maro și maroniu deschis, husa LCJ-HWA cu protecție pentru obiective și curea de umăr prezintă finisaje de calitate similare pielii și protejează camera oferind un grip stabil. Designul inteligent îi permite utilizatorului să rabateze display-ul LCD sau să conecteze multi terminalul USB fără a fi nevoie să înlăture husa de protecție.
Noile camere foto compacte pentru călătorii Cyber-shot HX90/V și WX500 vor fi disponibile începând cu luna iunie 2015.
[products ids=125018092,125018091]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.