Be On Spot – Expoziție de fotografie

Asociația EXPOSURE și Grupul On SPOT vă invită LUNI 27 APRILIE 2015, începând cu ora 18:30, la vernisajul expoziției “ BE ON SPOT”, o expoziție de fotografie de stradă ce reuneste cadre ale membrilor acestui grup.
Prima expoziție de fotografie a grupului On SPOT se va desfășura sub egida Asociației Exposure, în perioada 27 APRILIE – 17 MAI 2015, în incinta galeriei Labyrinth ,la Education Point –  Str. Mendeleev I.D nr 7-15 –  bucurându-se de participare internațională și fiind totodată un tribut dedicat fotografului Fred Fogherty (1972-2015), co-fondator al grupului.
Sunteți invitați să descoperiți alături de ei spiritul străzilor, emoții, stări, momente ale orașului sau pur și simplu instantanee de stradă, reunite într-o serie de fotografii alb-negru și color. În tumultul zilnic al vieții, putem descoperi lângă noi secvențe memorabile, pe care să le îndrăgim pe moment și pe care am dori să le păstrăm într-un mod aparte, parcă pentru a opri, doar și pentru o secundă, timpul care trece fără oprire. Un gest, o privire, o atitudine, o asociere sau pur și simplu viața de zi cu zi, ne fascinează și dorim să o captăm si să o păstram pentru totdeauna.
Expoziția se bucură de participare internațională, alături de lucrările fotografilor români fiind expuse și fotografii realizate de Silvio Naf (Elveția), Mustafa Dedeoglu (Turcia) și Fred Fogherty (Franța), cuprinzând în total un număr de 55 de imagini, ce vor poposi pe simezele Education Point până pe 17 MAI 2015 (program de vizitare între orele 10 -19).
expozitie On Spot
Fotografille din cadrul expoziţiei sunt semnate de:
Adrian Mitu  ·  Alexandru Florin Anghel  ·  Alexandru Simina  ·  Anda Stăncescu  ·  Andreea  Alionte  ·  Bogdan Comănescu  ·  Camelia Stan  ·  Cătălin Caciuc  ·  Cătălin Dumitru  ·  Cetin Aiedin  ·  Adrian Badea  ·  Cornel Petrescu  ·  Cristina Băzăr  ·  Cristina Ţintă  ·  Dana Corina Popescu  ·  Eliza Cucereanu  ·  Ioannis Stamatogiannis  ·  Laurenţiu Sîrbu  ·  Liviu Voicu   ·  Loredana Bîtculescu   ·  Mădălina Chihaia  ·  Marilena Ditrik  ·  Marius Lucian Duţu  ·  Mirela Momanu  ·  Mustafa Dedeoglu  ·  Radu Kemal  ·  Silvio Naf (Silvision)·  Vali Dima și Fred Fogherty (in memoriam).
 „Expoziţia „BE ON SPOT” reuneşte cele mai bune fotografii realizate de membrii grupului On SPOT, dupa 6 luni de explorări fotografice ale străzilor din Bucureşti, Braşov si Istanbul (Turcia). Fotografia de stradă reprezintă bucurie pentru noi, alături de plăcerea de a ieşi să căutăm subiecte interesante de a fi imortalizate, bucuria de a străbate străzile si de a găsi acele momente sau expresii care ne fascineaza, de a reuşi să le captăm.  Aceste căutari ne îndeamnă sa ieşim în aceste plimbări fotografice pe stradă şi ne oferă o satisfacţie deosebită când reuşim să depăşim monotonia cotidianului în care suntem scufundaţi zilnic, şi să găsim acele momente aparte, redescoperite sau reinterpretate prin ochii noştri, filtrate prin imaginaţia şi viziunea noastră, şi ulterior oferite privitorilor, ca un dar. Şi nu în ultimul rând, ne motivează bucuria de a împărtăşi rezultatele cu ceilalţi membri ai grupului, uniţi de aceeaşi pasiune comună, fotografia. Învăţăm unii de la ceilalţi, ne motivăm lucrând împreună, expunem şi ne promovăm împreună rezultatele muncii in echipă” a declarat Mirela Momanu, preşedintele Asociației Exposure şi co-fondator al grupul OnSpot.

Despre On SPOT

Grupul On Spot a luat naștere dintr-o idee simplă, aceea de avea o echipă care să pornească la fotografiat pe stradă și care să se dezvolte împreună, învățând unii de la alții, petrecând totodată timp de calitate împreună. Grupul a fost creat de Mirela Momanu și Fred Fogherty, în urma atelierului de portret de stradă susținut alături de F64 în cadrul Bucharest Photo Week, primul festival internațional de fotografie din București, atelier care s-a bucurat de un număr de peste 30 de participanți și 100 de fotografii rezultate în urma sesiunii practice.
În prezent grupul este foarte activ pe social media (Facebook în special) și organizează periodic sesiuni de fotografie de stradă în București dar și în alte orașe din țară sau din străinătate (Istanbul, Roma etc.). Totodată, planurile de viitor implică organizarea unor ateliere scurte de procesare foto în diverse programe, expoziții în afara țării dar și implicarea în cadrul unor proiecte culturale de anvergură mai mare.
Sunteți bineveniți alături de ei și îi găsiți aici sau pe Galeria On SPOT.
Parteneri ai expoziției: Education Point, F64, Foto4all.ro, Grupul Filos, ClubulFoto, Blogdefotografie și MyPoster/AZERO.
 
 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.