Noua Canon XC10 – o cameră video pentru filmare 4K și fotografiere

Canon dezvăluie noua XC10 – o cameră foto-video digitală cu greutate mică, care aduce cineaștilor și entuziaștilor calitatea profesională 4K. Moștenind multe dintre funcțiile gamei Cinema EOS, aparatul XC10 oferă versatilitate la înregistrare, fiind soluția ideală pentru cineaștii independenți, care își doresc o cameră video compactă, dar și companionul perfect pentru producțiile video de anvergură, în calitate de cameră video B secundară.


Puterea înregistrării 4K, disponibilă și pentru entuziaști
Având o calitate a imaginii de neegalat pe piață, asociată în mod obișnuit cu camerele video mai voluminoase, precum și flexibilitatea și ușurința în utilizare a camerelor video compacte tradiționale, noua  Canon XC10 furnizează în mod constant rezultate uimitoare. Sistemul său avansat de imagistică – o combinație redutabilă între senzorul CMOS de 1 inch, creat special, și noul procesor de imagine Canon DIGIC DV5 – oferă atât cineaștilor în devenire cât și profesioniștilor cu experiență viteza și calitatea uluitoare necesare realizării videoclipurilor 4K, într-o gamă largă de rate de compresie variabile.
Integrându-se perfect în fluxurile de lucru sau producțiile cu camere video Cinema EOS deja existente, noua XC10 poate înregistra imagini 4K la rezoluție UHDTV standard (3840 x 2160) pe un card de memorie internă CFast 2.0™i  cu o rată de compresie de până la 305Mbps, sau imagini Full HD (1920 x 1080) pe un card SD cu o rata de compresie de până la 50Mbps, cu sampling de culoare de standard profesional 4:2:2.
Camera foto-video XC10 surprinde culori bogate, similar camerelor Cinema EOS, cu un ISO de până la 20.000, ce asigură rezultate excelente în condiții de iluminare precara, și  latitudine de expunere de pana la 12 trepte, ce asigură captarea detaliilor vii, pentru zonele atât supra- cât și sub-expuse ale imaginii.
Cameramanii au libertatea de a surprinde o varietate de scene la calitate profesională 4K, cu ajutorul unui obiectiv cu zoom optic 10x, creat special, ce dispune și de tehnologia Canon pentru stabilizarea imaginii. Cu o distanță focală versatilă de 27,3-273 mm (echivalentă cu 35 mm în modul captură video), cineaștii pot trece cu ușurință de la peisaje panoramice la prim-planuri intime, cu un singur obiectiv. Fie că sunt entuziaști sau profesioniști, utilizatorii pot trece de la înregistrarea video la fotografiere, surprinzând imagini de înaltă calitate la 12 MP sau extrăgând imagini statice de 8,29 MP din filme 4K.
camera video
Design fără compromisuri, optimizat pentru înregistrare facilă
Noua Canon XC10 redefinește limitele design-ului camerelor video compacte, cu un corp al camerei intuitiv, utilizabil instantaneu. Ținându-l în mână, utilizatorii vor descoperi un mâner rotativ, potrivit unei varietăți de stiluri de filmare, precum și comenzile esențiale la îndemână, inclusiv un zoom manual și un inel de focus. Proiectat pentru a se adapta oricăror preferințe de filmare, camera video are un ecran touch LCD de 7,66 cm cu unghi variabil, cu acoperire 100% a câmpului, care oferă acces direct în sistemul de meniuri prin intermediul unui set simplu de butoane în cruce; în același timp, includerea unui vizor optic cu lupă, potrivit pe dimensiunea LCD-ului, permite o experiență tradițională de filmare.
Încurajarea creativității prin fluxuri de lucru experte
Cineaștii profesioniști pot integra cu ușurință noua XC10 în fluxurile și trusele de lucru de producție deja existente, datorită portofoliului acesteia de codec-uri și moduri de înregistrare la standard profesional. Noul codec Canon XF-AVC H.264 suportă înregistrarea atât la calitate 4k, cât și Full HD, permițând integrarea cu ușurință în sistemele standard de editare non-liniară. De asemenea, setarea Canon Log Gamma oferă libertate maximă în post-procesare, editare și potrivirea calitativă unitară cu filmele turnate cu camerele video Cinema EOS. În plus, utilizatorii pot filma fără probleme la rezoluție 4K, pentru ca apoi să convertească imaginile în format Full HD – creând un produs final de o mai bună calitate, și având o mai mare flexibilitate în procesul de editare.
Și mai multe oportunități creative sunt create prin selecția de moduri de filmare accelerată și cu încetinitorul – inclusiv filmare accelerată de până la 1200x în 4K/Full HD, și filmare cu încetinitorul de până la 1/4x în HD – precum și prin posibilitatea programării expunerii lungi.
Camera XC10 este de asemenea compatibilă Wi-Fi, iar funcțiile-cheie pot fi controlate de la distanță prin browser, smartphone sau tabletă – devenind astfel un instrument esențial din trusa oricărui cameraman ce lucrează cu gama Cinema EOS.

Beneficiile-cheie ale camerei Canon XC10:

  • Videoclipuri 4K și fotografii de 12 MP uimitoare, cu o singură cameră video compactă
  • Fișiere XF-AVC cu rată mare de biți perfecte pentru post-producție
  • Integrare fără probleme cu fluxuri de lucru profesionale
  • Creativitate prin filmarea accelerată și cu încetinitorul
  • Wi-Fi încorporat, pentru controlarea prin browser/dispozitiv mobil

[products ids=125018060]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.