Review – 2 săptămâni cu tableta Sony Xperia Z3

Am avut plăcerea să testez ac3 timp de 2 săptămâni, timp în care într-un mod neaşteptat am fost surprins de acesta tabletă. Design-ul este incredibil şi este extrem de portabilă, să intrăm însă în detalii:

1. Design Sony Xperia Z3

După cum o spune şi titlul tabletei, Sony Xperia Z3 este o tabletă compactă, iar prima dată când pui mâna pe acesta tabletă vei rămâne uimit datorită dimensiunii şi a greutăţii dispozitivului, acesta fiind una dintre cele mai uşoare tablte de 8 Inch, cântărind doar 270 de grame. Totodată este una dintre cele mă subţiri tablete având doar 6.4 mm în grosime, iar prin aceste caracteristici este imposibil ca acesta tabletă să nu impresioneze, mai ales dacă luăm în considerare şi hardware-ul inclus în acesta, dar despre acest lucru vom vobi puţin mai târziu.
În partea din faţă găsim o suprafaţă din sticlă de înaltă calitate în care într-un mod subtil găsim boxele stereo la capetele opuse ale tabletei, o cameră frontală şi un LED pentru notificări şi desigur display-ul LCD de calitate.
După cum ne-a obişnuit cei de la Sony cu seria Xperia Z, găsim şi pe această tabletă o caracteristică specifică seriei şi anume, toate porturile şi lăcaşurile tabletei sunt protejate de mici capace care, după părerea mea, câte o dată pote fi destul de enervant de manipulat, dar să nu uităm rolul lor şi anume tableta devine rezistanta la apă până la o adâncime de un metru şi desigur resistenta la praf. Toate aceste calităţi i-au adus certificarea IP68 pe care o găsim pe toate device-urile Z3.


În partea din dreapta găsim un jack audio normal, butonul de power rotund care se regăseşte pe toată gama Xperia şi desigur tastele de volum foarte subţiri şi nu prea lungi.
În partea stângă găzduieşte conectorul universal Xperia care poate fi folosit pentru accesoriile oficiale; tot pe acesta parte mai găsim şi lăcaşul pentru cardul microSD şi cel pentru NanoSIM în varianta 4G.
În partea de jos găsim ascuns datorită protecţiilor şi mufa micro-USB.
Cât despre spate, acesta este acoperit cu un material din plastic mat uşor cauciucat pentru a spori aderentă. Tot ce găsim pe spatele tabletei este camera şi NFC-ul.

2. Hardware Sony Xperia Z3

După cum spuneam şi la început, dacă nu vei fi impresionat de design-ul tabletei cu siguranţă hardware-ul te va face să îţi schimbi părerea, deoarece Xperia Z3 Tablet Compact poate să facă faţă oricărei provocări. Şi vom începe prim a vă vorbi despre display; tableta vine cu un ecran de 8 inch IPS dar datorită tehnologiei Triluminos îşi va îndeplini sarcina cu brio. Cu o rezoluţie de 1920×1200 de pixeli şi o densitate de numai 283 ppi imaginile sunt clare iar culorile sunt naturale. Trebuie să menţionez că pentru cei care au ochii sensibili la lumină, printre care mă număr şi eu, folosirea tabletei cu luminozitatea ecranului  dată la maxim poate fi destul de deranjantă, dar există şi părţi bune, în condiţii de vreme însorită tableta nu va avea nici o problemă în reglarea contrastului pentru a-ţi oferi o vizibilitate cât mai bună. Micul gadget integrează SoC-ul Snapdragon 801 cu un quad core Krait 400 la 2.5GHz  şi un cip grafic Adreno 330.
Specificaţiile complete Sony Xperia Z3 sunt:
Ecran: 8”, LCD, 1920 x 1200 pixeli
Chipset:  Qualcomm Snapdragon 801
CPU: Krait 400 2,5GHz quad-core
GPU: Adreno 330
RAM: 3 GB
Memorie internă: 16
Card: microSDXC, 128 GB maximum
Sistem de operare: Andrid 4.4.4
Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, GPS
3G/4G: HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE Cat4 150/50 Mbps
Cameră foto: 8 MP
Cameră frontală: 2,1 MP
Conectori:  micro-USB, microSD
Audio:  difuzoare stereo, microfon
Baterie: 4500 mAh
Dimensiuni: 213.4 x 123.6 x 6.4 mm
Greutate: 270 grame
Altele: MHL, USB OTG, DLNA, Wi-Fi Direct, Remote Play

3. Software Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 este dotată cu Android 4.4.2 KitKat şi Sony are în plan să o actualizeze la 5.0 Lollipop. Sony şi-a menţinut interfaţa destul de curată, şi nu a încercat să adauge lucruri inutile. Pe lângă Plastation 4 Remote Play, tableta mai vine cu modul STAMINA, care odată ce-l activezi, în stand by, bateria ţine de 4 ori mai mult. Sony oferă diferite teme care pot fi gratis sau cu plată ce schimbă complet interfaţă, butoanele şi astfel îţi poţi aranja tableta potrivit stilului tău.
În ceea ce privește bateria, tableta vine cu o baterie de 4500 mAh care este una destul de mare, iar în teste s-a descurcat destul de bine şi anume 5-6 ore gaming, şi 11 ore video/web.
Şi a venit vremea să vorbim despre un lucru puţin mai dezamăgitor şi anume camera foto. În ceea ce priveşte camera principală, care deşi în condiţii de lumină naturală reuşeşte să facă poze destul de bine, când vine vorba de cazurile în care nu suntem ajutaţi de lumină naturală camera are de suferit, se simte mult lipsă unui blitz LED. Cât despre camera frontală nu avem prea multe de zis, este utilă doar pentru apeluri video şi cam atât.
Sony Xperia Z3

Concluzii Sony Xperia Z3:

Pro Sony Xperia Z3
Design simplu şi elegant
Performanţă înaltă
Dimensiuni şi greutate de invidiat
Contra Sony Xperia Z3
Nu are Flash
Unele teme sunt cu plată
Un material realizat de Iulian Brescan.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.