Destinații fotografice: Cu Fuji X100S în Cuba

Hola!
Am plecat în această călătorie cu multă bucurie, fără să caut ceva anume, lăsându-mă liberă să descopăr acolo ce și cum, și bine am făcut.
Am ajuns în Havana și am rămas fascinată de ea, în toate formele pe care le capătă…în toată veselia ei…în toată culoarea ei… Înainte să pun la ochi aparatul, telefonul sau orice altceva cu care să imortalizez momente, mi-am zis : cu siguranță o să mă întorc aici!
Am folosit echipament Nikon dar și un mirrorless Fuji X100s care ne-a ajutat în momentele în care voiam să nu atragem atenția ca fotografi:)
Aparatul este frumos construit, foarte comod în utilizare, cu un meniu ușor de asimilat și de parcurs, existând chiar și un buton dedicat Q , de unde se pot regla setările uzuale. Fuji X100s se comporta excelent la exterior, în lumina zilei, în condiții de ilmuninare scăzută însă autofocusul este cam lent. Este un aparat ideal pentru cadre statice iar culorile redate sunt extrem de frumoase.
Am umblat cel mai mult prin Havana, dar am ajuns și în Trinidad , Vinales și Varadero. Locuri minunate și pline de viață!
Oamenii sunt veseli și foarte primitori , nu au ajuns încă în sfera aceea agresivă, să îi superi cu aparatul. Stau la povești, un lucru util este să știi spaniola ca să afli povești minunate de la localnici.
Am locuit în casele lor, am călătorit cu mașinile lor incredibile în aceste două săptămâni petrecute în Cuba.
Let the beauty of what you love be what you do…cum îmi place mie mereu să spun. Fotografiile cred ca vorbesc de la sine despre cât de minunată e Cuba. Să le „ascultăm” 🙂
Fotografii realizate de Gina Buliga cu Fuji X100s:


Fotografii realizate de Bogdan Comănescu cu Fuji X100s:
Fuji X100S
“Ești primul român care mi-a călcat pragul…trăiesc din pictură, întrețin acestă galerie formată din picturi personale, dar nu numai, promovez și alți pictori la început de carieră”. Cam acestea erau vorbele lui Paulo, pictor în Havana, o persoană foarte primitoare și caldă. (18 februarie 2015, Havana)
Fuji X100S
Brutărie locală în Havana. Aici se pregătește pâine pentru localnici, care poate fi obținută ca și rație în baza cartelei sau cumpărată de regulă doar de localnici în moneda națională. (Havana, 16 februarie 2015)
Frizerie in Havana
Oamenii sunt de multe ori foarte prietenoși, am intrat în această frizerie în Havana și am stat de vorbă cu oamenii de acolo, în acest timp făceam poze, nimeni nu s-a simțit stanjenit sau agresat într-un fel sau altul, nici nu li s-a părut nimic ciudat, și-au continuat activitățiile în ritmul lor. (Havana, februarie 2015)

Fuji Z100s
25 februarie 2015…umblu pe străzile Havanei și îmi caut subiecte, strada era ofertantă, dar îmi lipsea conversația, povestea personajelor…și așa am dat de un autobuz plin cu soldați și am intrat în el…frumoși oameni și frumoasă experiență.
Texte și fotografii de Gina Buliga și Bogdan Comănescu.
[products ids=1042678,125015031,125013999,125003797,125004424]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.