Cu Canon 6D la Carnavalul din Veneția

Vrancea Virgil ne povestește experiența sa cu Canon 6D la Carnavalul din Veneția

Am primit cu bucurie (dar şi cu o uşoară teamă) propunerea venită din partea echipei Studio F64 de a face o trecere în revistă a aparatului foto Canon 6D, în vacanţa plănuită de Carnaval, la Veneţia.
Teamă – pentru că era prima dată când aveam să folosesc un Canon. Auzisem lucruri despre el, citisem pe forumuri laude ,,numberless”, şi acum mi se oferea posibilitatea de a-l testa în cel mai frumos oraş din lume, în perioada lui de strălucire … CARNAVALUL !!!
Cu ceva vreme în urmă, pe când lumea folosea celululoid în aparate care nu aveau nici măcar exponometru, unii habar n-aveau de gama dinamică, pixel, autofocus cu 7000 de puncte de focalizare…din care 500 in cruce…
Acum, drept să vă spun, sunt în perioada de după moartea live-coach-ului personal, având şi stresul post-traumatic al creşterii valutelor în raport cu leul, am şi o crescatorie de scorpioni în portofel, şi recunosc, nu mi-am permis să fac mofturi la oferta generoasă primită din partea departamentului Marketing de la F64, prin Adina Piţigoi, şi am acceptat cu braţele deschise ( a se citi: cu patru mâini!) oferta de a testa un full-frame de la Canon, pe numele lui: 6D.
Într-un review facut tot la acelaşi aparat foto, cineva se plângea că senzorul are 35.8 x 23.9mm în loc de 36 x 24mm… Asta chiar poate deveni o mare problemă :)) ) Chiar dacă n-are gama dinamică şi suprafaţa senzorului 24/36mm, şi nu are un nici măcar un meniu stufos din care pozarul nu foloseste decat 2 setări, pe lânga butonul de full auto, eu consider că aparatul are tot ce ii trebuie unui sătean onest, pentru a obţine poze la fel de bune ca şi când ar avea un aparat pe film în mână… Totul e să nu te blochezi în lecţiile de tehnică şi în articolele mai marilor în ale fotografiei, şi să NU uiţi pentru ce ai în mână o adevarata „sculă” de razboi.
Trup metalic robust, butoane bine aşezate, meniu suficient pentru marea majoritate a celor care ştiu ce trebuie făcut cu setarile de bază, se echilibrează perfect cu Sigma 50mm cu deschidere 1,4. Cu un diametru impresionant al lentilei frontale, cu o diafragmă deschisă la 1,4, lumina care ajunge pe senzor poate produce imagini bune chiar la valori mari ale ISO. Am rămas plăcut surprins de cât de clar este 50-ul, şi cât de mică este plaja în care ai voie sa faci sharp-ul… Nu prea ai loc de dat ,,gherle”.
Pentru imprimări de 15/20 cm, ISO 12800 este perfect utilizabil. JPEG-urile produse sunt numai bune de printat, dar dacă poza pentru tine înseamnă Photoshop, atunci eşti norocos! Poţi salva imaginile şi sub format RAW, iar apoi îţi poţi modifica după bunul plac realitatea. Spre dezamăgirea unora, pozele adunate aici nu sunt deloc schimbate, şi asta pentru că nu am cunoștinţe de prelucrare a imaginilor. Şi în plus, cum îţi poţi face o idee despre capabilităţile senzorului aflat la muncă, împreuna cu cele trei sticle de la Sigma?
Toate bune şi frumoase până am scos din scutece 70-200-le cu 2.8, Sigma… Ăştia n-au auzit că s-a inventat plasticul, şi i-au pus înăuntru tot STICLĂ…Am simtit imediat că trebuia să fi mers la sală cel puțin cu o lună înainte, să mă obişnuiesc cu greutăţile.
Sigma 12-24mm f4-5.6 este un obiectiv pentru DSLR de toată isprava, şi veţi vedea de ce este în stare.
Veneţia este un oraş unde ai ce poza la fiecare pas, oportunităţile de a surprinde cadre care să se califice la numele de „fotografii” sunt foarte multe.
Pentru exemplificarea celor spuse mai sus, puteţi descărca de pe imgur pozele de la carnaval, sunt nemodificate, pentru a vă face singuri o opinie despre cât de bun este aparatul Canon 6D.
Canon 6D
Apus iluminat Sigma 70-200@112mm, A, 1/160 sec, f 7,1,0EV, ISO 1000
Canon 6D
Canal Grande Sigma 70-200 @104mm, A, 1/4000, f4, ISO 200, 0EV
Știm că şi italienii îşi mai spală uneori rufele, chiar şi în public, şi nu se sfiesc să usuce la soare  tot felul de chestii… nedeformate de Sigma 12-24mm.
review Canon 6D
Pentru orice cârcotaş, poza asta n-are linii curbe vizibile ochiului, şi este la 12 mm…da, ştiu…se numește bafta începatorului, ştiu, ştiu…mi s-a mai spus de câteva ori.
Să ştiti că nu oamenii oraşului nou de peste Atlantic au inventat casele ascuţite din intersectii înguste …aici, cea mai nouă clădire este mai veche decat toată istoria modernă a Statelor Unite.
Venetia cu Canon 6D
Chinezii care au invadat lumea, au adus şi ceva iluminat interesant seara, ca de exemplu:
Canon 6D
Sigma 50mm, A, f2,2, 1/800, ISO 200, 0EV.
Pe străzile orașului, pe nepregătite, te poți întâlni pe neaşteptate cu Valentino, de exemplu:
Canon 6D
Sau te poți reîntâlni cu IARNA, în varianta stilizată…
carnavalul de la Venetia
Poţi să vezi în plină zi o cetaţeană ce se dă model, care a jumulit pe fugă un paun,
Virgil Vrancea
sau poți surprinde o adevarată pasionată de stat la coadă, dar iese numai seara, iar dacă nu ai blitz dai cu ISO25600, să scoti totuşi ceva de sub felinarul ăla zgarcit cu lucşii…
Canon 6D
Când lumina e puţină, poţi să te alegi cu un zâmbet, sau cu o privire pierdută undeva, cândva…
Canon 6D in Venetia
Proprietarii unei crescătorii de perle n-au stat pe gânduri şi nici prea zgârciti n-au fost când şi-au dat la cusut costumele…
Canon 6D
Cu 12-24-le, am încercat să ţin zidurile drepte, să nu cadă minune de mozaicuri şi picturi scumpe…sper să nu se deranjeze ochiul privitorului…Da, curăţenia caldarâmului lasă un pic de dorit, dar e perioada exceselor…
masti venetiene
Deşi se vede că s-a muncit mult la ele, multe costume parcă au prea mult ,,haur”.
Canon 6D
Pentru următoarele costume eu îi suspectez pe austriecii de mai jos că au culinărit ceva lebezi de pe lacul Prater…în cele două poze apare aceeași persoană, în alt costum.


Eu cred că am găsit-o şi pe cea mică…mezina care se juca în preajma focului…MĂRIA sa, cenușă-REA-sa.
costume venetiene
Am avut plăcerea să pozez un Joker care chiar ştia să îşi poarte costumul în perfectă armonie cu chipul şi numele purtat.
canon 6D
Joker Sigma 70-200mm @200, A, f2,8, 1/3200, ISO 200
Canon review
Joker, Sigma 50mm, A, f1,4, 1/3200, ISO 200
Deşi însoţit de două doamne, omul nostru tot trist, tot abătut.
Canon 6D
Să suspinăm un pic, pentru că e vineri 13…februarie.
Canon 6D
Canon
Giorgiana Pasquale, Sigma 12-24mm @24, A, 1/125, ISO 800.
Văzută din spate, puntea suspinelor arată la fel.
Venetia
Sigma 70-200, @97mm, A, 1/25, f8, ISO 200
Nimic spectaculos. Două măşti normale…
masti venetiene
Sigma 70-200 @ 70mm, f 5,6, A, 1/320, ISO 200
masti venetiene
Sigma 70-20070, A, f 2,8, 1/250 sec, ISO 200
Canon 6D
Sigma 50mm, A, 1/640 sec, f 4,5,ISO 200
Pasiune comună pentru costume de epocă.
Sigma
Trei prietene bune…
Venetia
A doua faţă.
masti venetiene
Te invit la bal, la mine, la palat…
Canon 6D
Să nu vii cu încrezuta aia de soră-ta!
Canon 6D
Că arunc după ea cu vaza de Murano!!!
sticla de Murano
Vezi să nu te urmărească cele trei cucuvelele din colţul străzii, pentru că or sa mă povestească în tot oraşul!!!
Venetia
Mie mi-a placut de vecinii tăi de la parter…ăia care au un câine alb…anunţă-i şi pe ei…
masti venetiene de carnaval
Dacă vor să vină şi profesorii ăia cu idei luminate…
costume venetiene
O sa iasă o petrecere de pomină, or să se pilească toti, până şi stâlpii vor avea nevoie de sprijin pe drumul de întoarcere spre casă…
Canon 6D
Iar de toate astea ne vom aminti când vom ajunge la anii celor doi Stelzig, Elisabeth și Rudolph, din Berlin, care petrec al 29-lea carnaval.
carnavalul de la Venetia
Hai, te las, că ai de făcut o mulţime de pregătiri! Ah, pune mâna şi coase-ţi alt costum, să nu te prind costumat tot cu jaful ăla de anul trecut !
fotografii carnaval Venetia
Alte fotografii realizate cu Canon 6D la Carnavalul de la Veneția:

Un material și fotografii realizate de Virgil Vrancea.
 
 
[products ids=1051663,125005769,1051819]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.