Panasonic prezintă noile obiective din gama LUMIX G

Panasonic prezintă noile obiective din gama LUMIX G – Portret, cu distanța focală 42,5 mm şi Macro, cu distanța focală 30 mm
Noile modele continuă să extindă cea mai mare gamă din lume pentru lentile și accesorii destinate sistemului Micro 4/31. Este vorba de H-HS030, obiectivul Macro cu distanţa focală de 30mm şi H-HS043, obiectivul Portret cu distanța focală de 42,5mm.
Obiectivul H-HS030 este ideal pentru pasionații de macrofotografii, cum ar fi prim-planurile de insecte, alimente sau flori, precum și pentru realizarea de portrete sau peisaje uluitoare.
Noul H-HS043 cu distanță focală de 42,5 mm, vă permite obținerea unui minunat efect de bokeh, cu o ușoară estompare a zonei defocalizate, permițându-vă să realizați cu uimitoare măiestrie portrete în prim-plan sau fotografii în lumină scăzută.
H-HS030 – obiectiv macro cu o distanță focală de 30 mm și luminozitate f2,8, util  în orice împrejurare


Cu un design elegant şi o suprafaţă metalică neagră, stilată, noul obiectiv macro cu distanța focală de 30mm, se potrivește perfect cu stilul celei mai recente serii LUMIX G de compacte cu obiectiv interschimbabil Digital Single Lens Mirrorless (DSLM). Distanţa focală de 30 mm este echivalentă cu 60 mm la un aparat foto cu format complet, obiectivul are o luminozitate ridicată, f2,8 şi grație materialelor optice de calitate, utilizatorii se pot bucura de o imagine clară cu un contrast ridicat. Distanţa minimă de focalizare reprezintă doar 10,5 cm şi raportul de vizualizare atinge 1:1, este deci un obiectiv macro adevărat, ce oferă performanțe excelente, permițând capturarea pe senzorul de mărime reală chiar și a obiectelor de dimensiuni reduse cu menținerea calității imaginii.
Cu o montură metalică, durabil și de încredere, obiectivul se pretează excelent la utilizare zilnică. Pentru a îmbunătăți și mai mult performanța de fotografiere, straturile optice speciale previn apariția imaginilor duble și a strălucirii temporare. Pentru a obține o focalizare rapidă și precisă la fotografierea obiectelor în mișcare este utilă focalizarea automată rapidă 240fps Auto Focus (AF), iar la lumină scăzută utilizatorii vor apela la stabilizatorul optic de imagine MEGA OIS, H-HS043 – noul obiectiv pentru portrete cu distanță focală 42,5 mm şi luminozitate f1,7.
H-HS043– noul obiectiv pentru portrete, cu distanță focală de 42,5 mm și f 1,7


Este disponibil în două versiuni elegante de culoare – negru şi argintiu iar deviza principală în cazul său este luminozitatea ridicată f1,7, datorită căreia utilizatorul are multiple posibilităţi creative de lucru cu profunzimea clarității – la portrete şi alte imagini pot fi uşor realizate fundaluri complet estompate, în plus cu un efect bokeh deosebit de reușit. Distanţa focală 42,5 mm corespunde cu 85 mm la aparat foto cu format complet, deci este vorba de un obiectiv mai scurt. În afara portretelor, obiectivul este foarte potrivit și pentru fotografii detaliate, permițând focalizarea la numai 31 cm.
Stabilizatorul optic POWER O.I.S. previne foarte eficient neclaritatea datorată mişcării aparatului foto în timpul expunerii, poate elimina și o mișcare de durată îndelungată și mai lentă, astfel încât poate fi util, de exemplu, pentru fotografiere dintr-un vehicul în mișcare, eventual la lumină slabă.
De imaginile clare și de calitate în orice situaţie are grijă şi un sistem îmbunătăţit de focalizare automată rapidă 240fps Drive AF.
Sistemul LUMIX G se extinde în permanență
Obiectivele H-HS030 și H-HS043 sunt cele mai noi din seria Panasonic LUMIX G, care include cea mai mare piață. Utilizatorii acestui sistem au la dispoziție instrumente fotografice de vârf pentru fiecare situație.
Obiectivele noi se completează foarte bine cu cele mai recente aparate foto din seria LUMIX G, de exemplu cu modelul miniatural, dar de performanță LUMIX GM5, sau cu aparatul foto compact elegant LUMIX GF7, care oferă utilizatorilor funcţii de vârf şi opţiuni creative bogate într-o versiune de stil elegant.
[products ids=125017498,125017499,125017500]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.