Nikon D7200-noul varf de gama DX și microfonul wireless ME-W1

București, 2 martie 2015 : Skin, unic importator Nikon în România, a anunţat astăzi un nou DSLR care ocupă locul fruntaş în gama sa de aparate foto în format DX. Fiind rapid, versatil şi complet conectat, aparatul foto avansat D7200 oferă imagini statice deosebite şi excelează la capitolul video.
De asemenea, a fost aunțată și lansarea microfonului fără fir ME – W1, dar și noua aplicație de navigare și editare ViewNX-i, care va fi disponibilă gratuit pentru descărcare începând cu 17 martie.
Noul D7200
Dispunând de o gamă de caracteristici moştenite de la renumitele modele în format FX de la Nikon, D7200 are multe de oferit fotografilor pasionaţi. Este un aparat foto pregătit să facă faţă aspiraţiilor oricărui fotograf care doreşte să creeze imagini excepţionale utilizând un sistem DSLR uşor.

În premieră pentru un aparat foto DX, Nikon D7200 permite focalizarea automată până la -3 EV, grație sistemului AF cu 51 de puncte, moștenit de la modelele profesionale FX. Combinând intervalul larg de sensibilități ISO și vitezele mari de fotografiere în serie ale aparatului foto, puteți să realizați fotografii de precizie în întuneric și să înregistrați scene nocturne în segmente video clare. Din cele 51 de puncte, cincisprezece sunt senzori de tip cruce, iar punctul central este compatibil f/8, permițând mai multe combinații obiectiv-teleconvertor. Puteți fotografia la cadențe de până la 6 fps în format DX și de până la 7 fps cu decupare 1,3x, datorită memoriei tampon care înregistrează până la 27 de imagini RAW de 12 biți și până la 100 de imagini JPEG într-o singură rafală.


Nikon D7200 este și primul DSLR de la Nikon echipat cu tehnologie NFC (Near Field Communication). Acum, utilizatorii pot alege fie tehnologia NFC, fie funcția Wi-Fi a aparatului foto pentru a transfera imagini statice către un dispozitiv inteligent. Senzorul de imagine în format DX cu rezoluție de 24.2 megapixeli conceput fără filtru optic low-pass (OLPF) și sistemul de procesare EXPEED 4, cu un interval ISO între 100 și 25600, produce imagini cu un interval dinamic extrem de larg, zgomot redus și gradații bogate ale culorilor.
Aparatul foto înregistrează filme Full HD la cadențe de până la 25p/30p și de până la 1080/50p/60p în modul de decupare 1,3x. Un meniu dedicat pentru filme vă permite să stocați toate setările de film într-un singur loc, iar segmentele video pot fi înregistrate pe cardurile de memorie SD din cele două sloturi aferente sau pot fi transmise simultan, prin HDMI, către un recorder extern sau un monitor. Alte dotări includ controlul automat al sensibilității ISO în modul M, pentru a obține o tranziție cursivă între zonele întunecate și cele luminoase și modul „Zebra” pentru a vedea locurile exacte în care apar zone luminoase complet albe.
Rezumatul caracteristicilor cheie:
– Senzor de 24,2 MP în format DX: înregistraţi imagini cu interval dinamic larg, zgomot scăzut şi gradaţii de culori bogate..
EXPEED 4: sporeşte performanţa generală a aparatului foto, pentru rezultate superioare.
Performanţă AF profesională: sistem AF Multi-CAM 3500 II cu 51 de puncte. Sensibilitate de până la -3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).
– Interval ISO larg: fotografiaţi cu încredere utilizând lumina disponibilă, graţie unui interval de sensibilităţi ISO standard de 100–25600.
Fotografiere continuă rapidă: până la 6 fps în format DX şi până la 7 fps în modul de decupare 1,3x. Înregistraţi până la 27 de imagini RAW de 12 biţi şi până la 100 de imagini JPEG de înaltă calitate, într-o singură serie de mare viteză.²
Fotografiere continuă nelimitată: fotografiaţi în mod de declanşare continuu cu un timp de expunere de 4 secunde sau mai lung şi înregistraţi câte imagini vă permit cardurile de memorie şi durata de funcţionare a acumulatorului.
Filme cu efect de trecere a timpului: înregistraţi secvenţe cu efect de trecere a timpului, cu tranziţii cursive ale expunerii.
Conectivitate simplă: suportul pentru tehnologiile Wi-Fi şi NFC (Near Field Communication) facilitează partajarea.
D-Movie: înregistraţi filme Full HD în format DX la cadenţe de până la 25p/30p sau comutaţi în modul de decupare 1,3x, pentru a înregistra la cadenţe de până la 1080/50p/60p. Un meniu dedicat pentru filme vă permite să grupaţi într-un singur loc toate setările pentru filme.
Sunet de înaltă fidelitate: opţiunile superioare pentru controlul audio permit obţinerea unor segmente de film cu sunet profesional.
Decupare 1,3x: obţineţi o rază de acţiune telefotografică suplimentară, o viteză mai mare şi o acoperire AF mai largă.
Picture Control 2.0: alegeţi dintre şapte setări Picture Control. Simplificaţi operaţiile de post-producţie utilizând setarea Uniform, pentru un interval dinamic maxim şi reglaţi fin detaliile utilizând opţiunea Claritate.
Vizor luminos: oferă o acoperire a cadrului de aprox. 100% şi o vizibilitate excepţională în mediul exterior, chiar şi în situaţii dificile cu iluminare din spate.
Monitor color reglabil: monitor LCD RGBW anti-reflexie, de 8 cm (3,2 inci), 1.229.000 puncte. Reglaţi în orice sens balansul de culoare şi luminozitatea.
Rezistent şi durabil: construcţie rezistentă la praf, intemperii şi şocuri prin cădere. Unitatea obturatorului este testată la 150.000 de declanşări.
Bliţ încorporat: cu control bliţ i-TTL inteligent şi funcţie de dispozitiv de comandă.
Design cu consum redus de energie: înregistraţi până la 1.110 imagini statice şi până la 80 de minute de film cu o singură încărcare a acumulatorului litiu-ion EN-EL15, care este foarte compact şi uşor.
Suporturi de stocare: două fante pentru carduri SD permit o experienţă de fotografiere cursivă. Ambele fante pentru carduri sunt compatibile cu cardurile SDXC şi UHS-I de mare capacitate.
Software inclus: continuaţi procesul creativ după fotografiere. Aplicaţiile software dedicate de la Nikon oferă modalităţi cuprinzătoare de a importa, organiza, edita şi partaja fotografii sau secvenţe de film.

Noul aparat foto Nikon D7200 va fi disponibil în România începând cu luna martie.

Microfonul mono fără fir ME-W1
microfon Nikon
Tot astăzi, Nikon lansează și microfonul mono fără fir ME-W1, capabil să înregistreze sunet clar de la o distanță de până la 50m și cu o frecvență de răspuns între 300Hz și 9.000 Hz. Sistemul este compus dintr-un transmițător de microfon și un receptor care comunică reciproc prin Bluetooth. Semnalul de intrare este monofonic, dar dacă doriți să înregistrați în format stereo, pur și simplu conectați microfonul stereo opțional Nikon ME-1 la mufa pentru microfon extern a microfonului ME-W1. Alimentarea este realizată de către o singură baterie AAA, care asigură o autonomie de 3 ore.

Cu ocazia lansării noului aparat foto Nikon D7200, Skin are plăcerea de a anunța și lansarea concursului foto „SUNT CALATOR”, organizat pe site-ul nikonisti.ro. Înscrieți în galeria concursului cea mai bună fotografie care să scoată în evidență tema. Se acceptă orice fotografie de călătorie, cum ar fi: peisaj, portret, arhitectură etc. Premiul cel mare va fi chiar noul Nikon D7200. Cele mai votate 3 imagini vor primi premii surpriză. Concursul se va desfășura în perioada 2 – 31 martie 2015.

[products ids=125017590]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.