Cărți și albume foto care să nu-ți lipsească din bibliotecă

Postat de: F64 F64

Indiferent dacă ești la început de drum sau deprinzi deja binișor tainele tehnicii și compoziției fotografice, cu siguranță îți face plăcere să răsfoiești albume foto, să cunoști poveștile fotografilor de renume mondial, să citești opiniile fotografilor români sau străini, să afli noi sfaturi sau tips&tricks despre genurile fotografice favorite ori pur și simplu să te inspiri pentru pasiunea ta, fotografia.

Ne-am gândit că o serie de recomandări de cărți foto este binevenită întotdeauna, în caz că nu ai apucat să auzi ultimele noutăți sau ai trecut cu vederea, la raft ori online, un titlu care te-ar putea interesa.

Manual de fotografie digitală – Michael Freeman

• Un manual surprinzător pentru fotografii amatori și profesioniști
• Întreaga lume a fotografiei într-un singur volum
• Tehnici digitale de ultima oră, prezentate din punctul de vedere al fotografului
• De la peisaje la portrete, fotografie de produs sau de călătorie, găsești ponturi și tehnici pentru fiecare gen fotografic în parte
• Învață să stăpânești lumina în fotografiile pe care le faci; învață cum să adaugi detalii și textură în orice situație
• Studii de caz care să te inspire și să te ajute să privești dintr-o nouă perspectivă, pentru a imortaliza cu succes frumusețea lumii înconjurătoare

Volumul este rodul unei lungi cariere în domeniul fotografiei, Michael Freeman fiind recunoscut de mult timp drept un maestru al camerei foto și un autor de succes, cu cărți vândute în aproximativ 2 milioane de exemplare și traduse în 20 de limbi. Aici, pentru prima oară, el ne oferă un adevărat manual al fotografiei digitale, acoperind toate aspectele acesteia. Cartea trece în revistă de la elementele de bază ale camerei foto și modul de a folosi lumina, pâna la semnificațiile culorilor și procedee de post-procesare digitală a imaginilor.

Vei găsi informatii utile și sugestii pentru a realiza cele mai bune fotografii de portret, de produs sau chiar de eveniment, volumul dovedindu-se o sursă esențială pentru cunoașterea domeniului fotografic.

Cărțile din colecția „Diafragma 9”

Colecția de carte Diafragma 9, de la editura Aqua Forte, și-a propus să umple un gol editorial, considerând că iubitorii de fotografie, tot mai mulți în ziua de astăzi, merită o serie de titluri dedicate exclusiv pasiunii lor. Cărțile apărute se adresează celor care vor să înțeleagă mai degraba CE este fotografia ca și proces creativ, decât CUM se realizează ea tehnic.

Titluri apărute până în prezent:

Cărțile foto din Colecția Diafragma9 sunt puțin altfel, fiindcă ele mută accentul pe întrebări precum „de ce?” și „încotro?”, discută despre misterul creativității, despre pasiune, implicare și viziune personală. Sunt cărți care te pot ajuta să ajungi la un nivel superior de înțelegere a fotografiei și a imaginii în general. Te pot ajuta să deschizi mai bine ochii.