Review Moto 360

Utilizez de mai bine de un an de zile un smartwatch de la Samsung. Cel din prima generație. Așadar, ca majoritatea celor pasionați de tehnologie, am primit cu entuziasm vestea lansării unui smartwatch care să arate a … ceas, așa cum este Moto 360. A ajuns în România și m-am putut bucura câteva zile de el, primindu-l în teste. Așadar, l-am folosit full time, aș zice, alături de un smartphone Samsung Galaxy K Zoom, la care a fost conectat permanent. Prima impresie: e super tare! Arată deosebit, într-adevar, în comparație cu cel cu care eram eu obișnuit, materialele din care este construit sunt de calitate, iar cureaua de piele îți oferă un feeling mai “luxury”, așa cum ar trebui. Se vede bine, iar ecranul LCD rotund este excelent. Are rezoluție bună, contrast bun și culori frumoase.
Dar, aici vine și prima “bilă neagră”: ecranul nu este vizibil complet. Asta înseamnă că, în partea de jos, acolo unde probabil se află conectorii ecranului, o dungă neagră maschează 5-7% din suprafața ecranului. Așadar, atunci când este aprins nu mai putem vorbi chiar de un ceas perfect rotund. Cel puțin ca suprafață vizibilă a ecranului, la asta mă refer.
În al doilea rând, deși softul este ușor de utilizat și foarte intuitiv, ceasul pune prea mult accent pe comenzile vocale (în limba engleza). Un aspect de care m-am tot lovit, deoarece la fiecare accesare a meniului, ceasul mă invita să îi comand vocal operațiunea pe care doresc să o fac. Nu am reușit să dezactivez această funcție. Un alt aspect: chiar daca Moto 360 se bazează mult pe comenzile vocale, nu este un smartwatch la care poți și vorbi! Adică, nu poate fi folosit pe post de hands-free, la volan de exemplu. Sigur, poți răspunde la apeluri de pe ceas, dar tot va trebui să bagi mâna în buzunar sau în geantă, după telefon. Nu poți vorbi, nu poți iniția apeluri, dar poți trimite sms-uri prestabilite, un fel de quick reply la notificări. Cam atât despre părtile negative, să zicem.

Vestea cea mai bună este ca Moto 360 este compatibil cu aproape orice smartphone cu sistem de operare Android. Așadar, nu este un ceas dependent de brand, cum sunt cele de la Samsung, de exemplu, care merg doar împreună cu smartphone-urile lor. La capitolul acesta, jos-palaria pentru cei de la Google (deoarece Moto 360 este creația lor), softul și interacțiunea dintre ceas și telefon fiind ireproșabilă.
Rămâne să vă spun și despre grafică. V-am spus mai sus că ecranul ceasului se vede excelent, dar și grafica aleasă pentru meniuri și pentru cadranele de ceas este excelentă. Aș putea spune că, la acest capitol, Moto 360 este cel mai reușit smartwatch pe care l-am văzut până acum.
În concluzie, Moto 360 are și părți bune și părți mai puțin bune, așa cum probabil era de așteptat. Autonomia este decentă, dar tot trebuie încărcat o dată la două zile, cel târziu, în condiții de utilizare intensă (12 ore pe zi purtat la mână, citit mailuri, multe notificări și modul health activat – care măsoară automat numărul de pași făcuți în fiecare zi și urmărește și activitatea cardiacă, cu un senzor integrat în carcasă). Eu m-am obișnuit prea mult cu smartwatch-ul Samsung, care îmi permite să și vorbesc la el (în mașină fiind cel mai util, ca hands-free) și care are și camera integrată în curea. Altfel, dacă nu aș avea nevoie de aceste două caracteristici, Moto 360 ar fi, cu siguranță, prima opțiune!
[products ids=125011690,125016720,125012325]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.