Panasonic Lumix GF7 – un aparat pentru iubitorii de calitate şi stil

Panasonic a lansat pe 20 ianuarie Lumix GF7, un aparat foto compact şi uşor, cu obiective interschimbabile şi calitate de vârf a imaginii. Principalele sale avantaje includ uşurinţa în utilizare și funcții variate, dintre care nu lipsește, de exemplu, noul sistem special pentru fotografierea popularelor selfies. Astfel, utilizatorii pot da frâu liber ideilor creative şi imaginației.
Lumix GF7 demonstrează clar că în categoria compactelor cu obiective interschimbabile poate fi încorporată tehnica de clasă superioară, dar și un design elegant şi stilat, în mai multe versiuni de culoare. Cu fiecare detaliu, de la amplasarea butoanelor și a opțiunilor de fotografiere, până la mânerul de piele pentru prinderea cu mâna dreaptă, se profilează un design ergonomic de calitate, ce permite o utilizare confortabilă. Grație calității excelente a imaginilor, Lumix GF7 serveşte ca un companion fotografic excelent pentru utilizare de zi cu zi.

Companion pentru fotografiere de zi cu zi şi filmarea clipurilor video

Lumix GF7 este echipat cu un senzor Digital Live MOS, având o rezoluţie de 16 megapixeli. Senzorul este semnificativ mai mare decât senzorii aparatelor foto compacte curente, astfel încât utilizatorii se pot bucura de imagini de o calitate semnificativ mai bună. În combinaţie cu procesorul de imagine Venus Engine, senzorul reduce eficient nivelul de zgomot, ceea ce are ca rezultat o imagine curată, chiar şi în cazul luminozității reduse.
Calitatea de excepție a imaginii nu este doar pentru fotografii. Cei care achiziționează modelul Lumix GF7 pot filma evenimentele din jurul lor la rezoluţie Full-HD, adică 1920 x 1080 pixeli, în format AVCHD Progressive sau MP4 (MPEG-4 / H.264). În timpul filmării se poate regla focalizarea cu simpla atingere a display-ului, iar datorită funcției de focus automat continuu, aparatul foto poate menține focalizarea chiar și pe obiectele în mişcare.

Echipamentul ce favorizează fotografii creativi

Lumix GF7 permite utilizatorilor să fotografieze şi să filmeze lumea din jurul lor folosind diverse idei creative. Ecranul tactil cu o diagonală de 7,6 cm poate fi rabatat şi rotit la 180 de grade, iar imaginea este vizibilă în cele mai diverse condiţii de iluminare. La rabatare completă a display-ului, aparatul foto comută automat în regimul pentru fotografierea de autoportrete, ceea ce cu siguranță va încânta iubitorii de selfies. În plus, aparatul foto oferă o gamă largă de funcţii pentru a îmbunătăţi aspectul persoanelor din cadru. De exemplu, funcţia Soft Skin netezește tenul, iar datorită funcției Defocusing se poate defocaliza imaginea din jurul feței, pentru un fundal estompat și accentul pe portret.
Alte funcţii permit utilizatorilor să aranjeze rapid şi uşor aspectul fotografiei după propriul gust. În modul Creativ Control sunt puse la dispoziție 22 de filtre creative, de la aspectul retro și conversia monocromă dinamică, până la efectul aparatelor foto ieftine de jucărie. În acelaşi timp, puteţi obţine de fiecare dată o a doua versiune(fără efect) a aceluiaşi cadru, pentru cazul în care nu sunteți mulţumit de efectul inițial.
Funcţia Creative Panorama permite crearea simplă de fotografii panoramice orientate pe orizontală sau verticală. Regimul de reglare automată inteligentă iA+, accesibil la fotografiere și filmăre video, oferă o serie intreagă de instrumente automate eficiente, cum ar fi de exemplu selectarea inteligentă a programului sau setarea automată a sensibilității.
Desigur, ideile creative pot fi aplicate și în cazul înregistrărilor video, fiind de ajuns să apăsați un singur buton. Modul de filmare în secvențe (Time Lapse) permite filmarea îndelungată a unei scene selectate, la anumite intervale de timp. Este disponibilă de asemenea şi funcţia Stop Motion Animation sau cunoscuta tehnică cinematografică în care obiectele statice par a fi în mişcare. Astfel în confortul locuinţei puteţi crea desene animate sau filme cu păpuși.

Viteză şi precizie

În ceea ce privește focalizarea automată, Lumix GF7 oferă mai multe posibilităţi pentru fiecare situaţie de fotografiere, inclusiv acele momente când pentru pregătirea cadrului aveți la dispoziție doar o fracțiune de secundă. Pentru focalizare, aparatul foto utilizează metoda de comparare a contrastului, ce funcţionează cu precizie în special în combinaţie cu un obiectiv luminos. Astfel, din acest punct de vedere, Lumix GF7 egalează chiar și aparate digitale DSLR mai scumpe.
La lumină mai slabă (chiar şi la lumina stelelor) funcția de focalizare poate fi îmbunătăţită cu ajutorul regimului Low Light AF, în care focalizarea este eficientă și fără iluminare asistată. De asemenea, este disponibil și sistemul popular de detectare a feţei, dar de asemenea și noua funcţie de detectare automată a ochilor, în care aparatul foto focalizează ochii persoanei fotografiate.
Gama dinamică poate fi îmbunătățită cu ajutorul funcţiei Intelligent D-range Control, grație căreia este posibilă menţinerea detaliilor în lumină și umbră, fără supraexpunere sau imagine întinată, chiar şi în scenele cu contrast ridicat.

Conectivitate şi partajarea fotografiilor

Panasonic Lumix GF7 dispune și de conectivitate Wi-Fi, datorită căreia puteţi să transferați imediat fotografiile pe rețelele sociale sau alte pagini web. În acelaşi timp, Wi-Fi extinde opţiunile creative la fotografiere.
Wi-Fi permite conectarea wireless a aparatului foto la smartphone sau tabletă. Astfel, smartphone-ul poate fi utilizat ca display pentru previzualizarea scenei, dar și pe post de telecomandă pentru declanşare, zoom, focalizare, setare funcții etc.
Printre alte noutăți se regăsește și funcţia Jump Snap, destinată fotografierii persoanelor sau grupurilor aflate în salt. Telefonul pe care îl aveți în buzunar la sărituri detectează punctul cel mai înalt al saltului și în acel moment declanşează wireless fotografierea de la distanţă.

Lumix GF7 – specificații tehnice:

  • Senzor Digital Live MOS Sensor, rezoluţie 16 megapixeli, procesor de imagine Venus Engine
  • Înregistrare video la rezoluție 1920 x 1080 (Full HD) în format AVCHD Progressive sau MP4 (MPEG-4 / H.264)
  • Display tactil 7,6 cm, rezoluţie 1 040 000 puncte, rabatabil la 180 grade
  • Ofertă variată de moduri automate creative: selfie, Jump Snap, Creative Control, Time Lapse sau Stop Motion Animation
  • Focalizare automată rapidă prin metoda de comparare a contrastului, mod lumină slabă, recunoaşterea feţei/ochilor etc.
  • Wi-Fi

Panasonic Lumix GF7 va fi disponibil la sfârșitul lunii martie 2015 în mai multe variante de culoare – argintiu, negru şi alb.
[products ids=125016989]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.