Expoziție : „ Delta Dunării, perspective noi ”

În perioada 7-31 ianuarie 2015, magazinul F64 găzduiește expoziția „Delta Dunării, perspective noi”, propusă de World Wide Fund for Nature (WWF). Panourile cu fotografii le vei găsi prin întregul magazin, la parter și etaj, dar și în cafenea, unde pe data de 7 ianuarie te așteptăm la o prezentare și povești despre expoziție și Delta Dunării.
„Delta Dunării, perspective noi” este o călătorie în 40 de cadre realizate de Staffan Widstrand, Magnus Lundgren, Florian Möllers și Cristian Mititelu-Răileanu. Acestea vă vor ghida prin adâncurile Dunării cu sturioni, pe luciul apei cu nuferi, prin pădurea Letea cu stejarii ei vechi, prin cotidianul vieții din Deltă, până în văzduh, desupra coloniei de pelicani.
“Valorile naturale ale Deltei Dunării au fost pentru mult timp subestimate și utilizate prea puțin. Încă sunt. În ciuda faptului că Delta este una dintre cele mai extraordinare atracții naturale ale continentului nostru, foarte puțini au fost vreodată acolo! Ca fotograf, vreau să fiu unul dintre cei care spune lumii poveștile din Deltă. Vă invit să vă bucurați de imaginile noastre și nu uitați să rezervați o excursie aici”, spune Staffan Widstrand, fotograf profesionist, care este, în același timp, membru fondator și Director de Marketing și Comunicare al inițiativei Rewilding Europe. Staffan este, de asemenea, câștigătorul a numeroase competițiide fotografie și literare, fondator al Centrului Național Suedez de Informare despre Carnivore, membru fondator al “Ligii Internaționale de Fotografi din Conservare” (ILCP) și director al inițiativei de conservare Wild Wonders of Europe. Staffan este și membru al Societății de Ecoturism Suedeze.
Delta Dunarii
Pentru Cristian Mititelu-Răileanu pasiunea pentru fotografie completează perfect activitatea din teren, el urmărind îndeaproape evoluția familiei de castori din Delta Dunării. Primele clipuri video au fost obținute în urma acțiunii de monitorizare începute în aprilie a.c. în complexul lacustru Somova – Parcheș. E minunat să îi observăm în realitate, la scurt timp după ce am reușit să îi vedem, pentru prima oară, filmați de camerele infraroșu. Să vezi cum s-au adaptat, pentru că nivelul apei a crescut mult de la filmare, să vezi câți locatari clandestini are cuibul castorilor, de la șerpi, la păsări. O dovadă a impactului pozitiv pe care îl au asupra biodiversității, a adăugat Cristian Mititelu-Răileanu, coordonator local al proiectului în Delta Dunării.
În urma misiunii subacavatice din 2013, fotograful Magnus Lundgren declara că dupa mii de scufundări peste tot în lume, când am intrat în Delta Dunării a fost ca și când aș fi pătruns în o cu totul altă lume. Ca să fiu sincer, am rămas atât de impresionat. Varietatea atât de mare a habitatelor, toate în diferite forme de consolidare și vegetația subacvatică creau niște peisaje de vis pe care nu le-am mai văzut niciodată. Fotograful suedez a primit numeroase distincții, printre care Wildlife Photographer of the Year (WPY), medalia de argint la World Championship of Underwater Photography, Mauritius, 2007, Best in show la Wetpixels DEEP Indonezia, iar fotografiile sale au fost publicate de revista National Geographic. În prezent, el este unul dintre cei patru directori ai Wild Wonders of Europe.
Biologul Florian Möllers s-a specializat în reportaje în care documentează relația de multe ori ambiguă dintre om și natură, producând cărți și expoziții educative. Munca sa a fost recompensată în competiții internaționale, cum ar fi WPY, distincție pe care a obținut-o de mai multe ori. Florian este membru al ILCP și din 2007 este directorul de comunicare al Wild Wonders of Europe.


Expoziția foto a avut primul vernisaj în luna iunie 2014, în cadrul festivalului Pelicam, la Tulcea și poate fi admirată online pe National Geographic România.
Despre Rewilding Europe
Rewilding Europe propune o viziune nouă de conservare a naturii la nivel european, cu mai mult spațiu pentru natură, viață sălbatică și procese naturale. Inițiativa este prezentă în şase zone în Europa: Delta Dunării și Carpații Meridionali în România, Carpații Orientali (Slovacia și Polonia), Munții Velebit (Croația), Munții Apenini centrali (Italia) și Vestul Peninsulei Iberice (Portugalia și Spania). Mai multe detalii aici.
Despre WWF (World Wide Fund for Nature):
Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii aici.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Cu siguranta ma voi gasi in vizita la voi in luna ianuarie, e o expozitie pe care nu pot sa o ratez.

    • Te asteptam cu drag!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.