F64 alături de campania pentru colectarea de baterii uzate

F64 s-a alăturat campaniei naționale de stimulare a colectării bateriilor uzate ,,PRIVEȘTE PARTEA POZITIVĂ”
Participă și tu la campanie și poți câștiga o tabletă!
Din totalitatea deșeurilor municipale generate, deșeurile de baterii sunt cele mai nocive pentru sănătatea oamenilor și pentru mediul înconjurător. Gradul de periculozitate pe care bateriile uzate îl incumbă, rezidă tocmai în componența chimică a acestora, respectiv conținutul de metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu. Bateriile suferă un proces de oxidare prin care metalele grele sunt eliberate în sol, pătrunzând în pânza freatică și într-un final în apa potabilă. La nivelul organismului uman, metalele grele provoacă afecțiuni grave ale sistemului nervos, respirator, pierderi de memorie, boli de inimă, cancer și alte disfuncționalități critice. Pericolul este cu atât mai mare cu cât efectele produse de gestionarea necorespunzătoare a acestui tip de deșeuri au acțiune imediată.
În vederea creșterii nivelului general de conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de baterii uzate și acumulatori portabili și totodată cu intenția declarată de a crea o obișnuință a gestului de colectare selectivă și reciclare, Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în perioada 14 noiembrie 2014 – 31 decembrie 2015, campania națională de stimulare a colectării deșeurilor de baterii portabile, ,,Privește partea pozitivă!”.
Dincolo de aspectele referitoare la eliminarea riscurilor de poluare a mediului și de afectare profundă a sănătății umane, reciclarea bateriilor are și alte părți pozitive: permite recuperarea materialelor valoroase precum cobalt, nichel, argint și chiar aur, contribuie la economisirea consumului energetic și limitează exploatarea resurselor naturale limitate.
Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) urmarește ca prin intermediul campaniei ,,Privește partea pozitivă!” să atingă obiectivele de creștere a cantităților de baterii portabile uzate colectate, facilitând astfel atingerea țintelor naționale de reciclare, să creeze sisteme de colectare a acestui tip de deșeuri, accesibile populației și să activeze consumatorii de baterii în direcția asumării responsabilității de gestionare ecologică a deșeurilor generate.
F64 a decis să se implice în susținerea activă a acestui program de protecția a mediului prin care își dovedește angajamentul de responsabilitate față de mediul înconjurător, fiind o companie preocupată de dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea performanțelor de mediu. În acest sens, clienții F64 se pot înscrie in campanie, predând bateriile uzate in recipientele speciale de colectare situate în magazinul F64.


Campania ,,Privește partea pozitivă!” se adresează tuturor persoanelor fizice care colectează și predau minim 20 de baterii  uzate către rețeaua de colectare SNRB. La fiecare 20 de baterii predate, participanții primesc automat un blister cu 4 baterii noi și se înscriu în tragerea la sorți lunară pentru o tabletă. Nu există o limită de participări pentru un concurent, așadar cu cât mai multe baterii trimise, cu atât mai multe șanse de câștig!
Participanții pot solicita plicuri destinate colectării deșeurilor de baterii prin apel telefonic la call center 031.821.3333 sau prin completarea formularului de înscriere în campanie pe site-ul www.snrb.org sau le pot prelua direct din magazinul F64.
Regulamentul oficial al campaniei, dar și alte informații referitoare la concurs, sunt disponibile atât pe pagina oficială www.snrb.org, cât și pe pagina de Facebook.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Ar fi bine sa opriti campania pentru colectarea de produse Nikon defecte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.