F64 alături de campania pentru colectarea de baterii uzate

Postat de: F64 F64

F64 s-a alăturat campaniei naționale de stimulare a colectării bateriilor uzate ,,PRIVEȘTE PARTEA POZITIVĂ”

Participă și tu la campanie și poți câștiga o tabletă!

Din totalitatea deșeurilor municipale generate, deșeurile de baterii sunt cele mai nocive pentru sănătatea oamenilor și pentru mediul înconjurător. Gradul de periculozitate pe care bateriile uzate îl incumbă, rezidă tocmai în componența chimică a acestora, respectiv conținutul de metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu. Bateriile suferă un proces de oxidare prin care metalele grele sunt eliberate în sol, pătrunzând în pânza freatică și într-un final în apa potabilă. La nivelul organismului uman, metalele grele provoacă afecțiuni grave ale sistemului nervos, respirator, pierderi de memorie, boli de inimă, cancer și alte disfuncționalități critice. Pericolul este cu atât mai mare cu cât efectele produse de gestionarea necorespunzătoare a acestui tip de deșeuri au acțiune imediată.

În vederea creșterii nivelului general de conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de baterii uzate și acumulatori portabili și totodată cu intenția declarată de a crea o obișnuință a gestului de colectare selectivă și reciclare, Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează în perioada 14 noiembrie 2014 – 31 decembrie 2015, campania națională de stimulare a colectării deșeurilor de baterii portabile, ,,Privește partea pozitivă!”.

Dincolo de aspectele referitoare la eliminarea riscurilor de poluare a mediului și de afectare profundă a sănătății umane, reciclarea bateriilor are și alte părți pozitive: permite recuperarea materialelor valoroase precum cobalt, nichel, argint și chiar aur, contribuie la economisirea consumului energetic și limitează exploatarea resurselor naturale limitate.

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) urmarește ca prin intermediul campaniei ,,Privește partea pozitivă!” să atingă obiectivele de creștere a cantităților de baterii portabile uzate colectate, facilitând astfel atingerea țintelor naționale de reciclare, să creeze sisteme de colectare a acestui tip de deșeuri, accesibile populației și să activeze consumatorii de baterii în direcția asumării responsabilității de gestionare ecologică a deșeurilor generate.

F64 a decis să se implice în susținerea activă a acestui program de protecția a mediului prin care își dovedește angajamentul de responsabilitate față de mediul înconjurător, fiind o companie preocupată de dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea performanțelor de mediu. În acest sens, clienții F64 se pot înscrie in campanie, predând bateriile uzate in recipientele speciale de colectare situate în magazinul F64.

Campania ,,Privește partea pozitivă!” se adresează tuturor persoanelor fizice care colectează și predau minim 20 de baterii  uzate către rețeaua de colectare SNRB. La fiecare 20 de baterii predate, participanții primesc automat un blister cu 4 baterii noi și se înscriu în tragerea la sorți lunară pentru o tabletă. Nu există o limită de participări pentru un concurent, așadar cu cât mai multe baterii trimise, cu atât mai multe șanse de câștig!

Participanții pot solicita plicuri destinate colectării deșeurilor de baterii prin apel telefonic la call center 031.821.3333 sau prin completarea formularului de înscriere în campanie pe site-ul www.snrb.org sau le pot prelua direct din magazinul F64.

Regulamentul oficial al campaniei, dar și alte informații referitoare la concurs, sunt disponibile atât pe pagina oficială www.snrb.org, cât și pe pagina de Facebook.test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top