Bau! – concurs foto de Halloween

În fiecare an, sărbătorim cu mic cu mare controversata sărbătoare de Halloween.
Și cum pasionații de fotografie caută întotdeauna un motiv bun de fotografiat, avem toate premisele unui concurs foto plin de culoare, emoție și subiecte inedite!

Sony și F64 te invită la un concurs foto de Halloween!

Înscrie-ți fotografia la concursul „Bau” cu tematică de Halloween în perioada 31.10.2014 – 09.11.2014 iar F64 și Sony te premiază cu un aparat Sony A5100.
Ce căutăm în fotografiile tale? Simboluri, atmosferă, originalitate și compoziție!
Citește aici regulamentul complet.
Mai jos, Jack, simpaticul personaj de Halloween,  vă trimite câteva sfaturi pe care le puteți aplica în fotografiile voastre!
sony A5100
Schimba perspectiva si unghiul:

  • Profitați de sărbătoare și jucați-vă cu unghiurile pentru a oferi cât mai mult dramatism și dinamism  personajelor din fotografiile voastre.


Halloween-ul este un moment bun să exersați portretele!

  • Profitați de machiajele spectaculoase și de entuziasmul celor din jur de a fi fotografiați.


Poveștile se compun din detalii

  • Decorul este de fiecare dată spectaculos de Halloween. Înainte de  face o fotografie fă un pas în spate și analizează cadrul astfel încât să integrezi în compoziția ta și un detaliu care să te ajute să pui în scenă o poveste. Vânați dovleacul simpatic, sperietoarea de ciori și personajele supranaturale (monștri, schelete, fantome, vrăjitoare etc).

Colaje:

  • Pregătirile de Halloween sunt la fel de spectaculoase. Puteți face o fotografie înainte și după deghizare.

Subexpuneți!

  • Primele fotografii care ne vin în minte când ne gândim la Halloween sunt cele întunecate care transmit cu ușurință privitorului un sentiment de teamă.

Bau
Evitați să fotografiați cu blitz

  • De preferat să creșteți valoarea ISO (având grijă însă la zgomotul de imagine) și să vă folosiți de expunerile lungi. Orice mișcare o să apară ca fiind neclară în fotografia noastră, efect pe care de această dată îl cautăm! Așa că surprinde fantomele în imagini și nu uita că este posibil să ai nevoie de un trepied pentru asta.

Bau
Direcția luminii este importantă

  • Pentru o mai bună evidențiere a tăieturilor, semnelor și texturilor specifice machiajelor de Halloween, sursa de lumină trebuie să vină din dreapta sau stânga subiectului.  Deși în mod normal nu luminăm subiectul de jos în sus, acum este o ocazie bună să testăm și să analizăm rezultatele. Este posibil să obțineți umbrele de care aveți nevoie pentru evidențierea unui machiaj de groază.

Pe scurt, lăsați-vă imaginația să zboare pe mătură spre Lună și întoarceți-vă apoi pe Pământ cu imagini suprarealiste!
[products ids=125014193]

Alți fotografi au mai citit și:

7 Comments

  • am observat ca nu se primeste niciun mail de confirmare, dupa ce am pus pozele, si niciun pop out message sau orice semn ca s-au trimis. cum aflu?

    • Buna Ilinca, fotografiile trec prin aprobarea de catre un administrator inainte de a aparea pe site. Cum insa a fost weekend, abia astazi de dimineata au aparut si imaginile inscrise in weekend. Printre ele se regasesc si fotografiile tale. Succes! Urmeaza curand jurizarea 🙂

  • pana in ce data se poate trimite fotografiile?

    • Concursul se incheie pe 9.11.2014. Succes!

  • Se pot edita fotografiile?

    • Da, fotografiile se pot edita. Toate detaliile sunt in regulament. Succes!

  • Buhuhu!……
    Concurs Inedit la f64.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.