Bau! – concurs foto de Halloween

Postat de: Ana Marasescu Ana Marasescu

În fiecare an, sărbătorim cu mic cu mare controversata sărbătoare de Halloween.
Și cum pasionații de fotografie caută întotdeauna un motiv bun de fotografiat, avem toate premisele unui concurs foto plin de culoare, emoție și subiecte inedite!

Sony și F64 te invită la un concurs foto de Halloween!

Înscrie-ți fotografia la concursul „Bau” cu tematică de Halloween în perioada 31.10.2014 – 09.11.2014 iar F64 și Sony te premiază cu un aparat Sony A5100.

Ce căutăm în fotografiile tale? Simboluri, atmosferă, originalitate și compoziție!

Citește aici regulamentul complet.

Mai jos, Jack, simpaticul personaj de Halloween,  vă trimite câteva sfaturi pe care le puteți aplica în fotografiile voastre!

sony A5100
Schimba perspectiva si unghiul:

  • Profitați de sărbătoare și jucați-vă cu unghiurile pentru a oferi cât mai mult dramatism și dinamism  personajelor din fotografiile voastre.

Halloween-ul este un moment bun să exersați portretele!

  • Profitați de machiajele spectaculoase și de entuziasmul celor din jur de a fi fotografiați.

Poveștile se compun din detalii

  • Decorul este de fiecare dată spectaculos de Halloween. Înainte de  face o fotografie fă un pas în spate și analizează cadrul astfel încât să integrezi în compoziția ta și un detaliu care să te ajute să pui în scenă o poveste. Vânați dovleacul simpatic, sperietoarea de ciori și personajele supranaturale (monștri, schelete, fantome, vrăjitoare etc).

Colaje:

  • Pregătirile de Halloween sunt la fel de spectaculoase. Puteți face o fotografie înainte și după deghizare.

Subexpuneți!

  • Primele fotografii care ne vin în minte când ne gândim la Halloween sunt cele întunecate care transmit cu ușurință privitorului un sentiment de teamă.

Bau

Evitați să fotografiați cu blitz

  • De preferat să creșteți valoarea ISO (având grijă însă la zgomotul de imagine) și să vă folosiți de expunerile lungi. Orice mișcare o să apară ca fiind neclară în fotografia noastră, efect pe care de această dată îl cautăm! Așa că surprinde fantomele în imagini și nu uita că este posibil să ai nevoie de un trepied pentru asta.

Bau

Direcția luminii este importantă

  • Pentru o mai bună evidențiere a tăieturilor, semnelor și texturilor specifice machiajelor de Halloween, sursa de lumină trebuie să vină din dreapta sau stânga subiectului.  Deși în mod normal nu luminăm subiectul de jos în sus, acum este o ocazie bună să testăm și să analizăm rezultatele. Este posibil să obțineți umbrele de care aveți nevoie pentru evidențierea unui machiaj de groază.

Pe scurt, lăsați-vă imaginația să zboare pe mătură spre Lună și întoarceți-vă apoi pe Pământ cu imagini suprarealiste!
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top