Lansare Tamron: obiectiv luminos cu zoom ultra wide f.2.8 cu stabilizare de imagine

Tamron anunță dezvoltarea unui obiectiv luminos, pentru camere DSLR full-frame, cu zoom ultra wide  f.2.8, având incorporată o tehnologie de compensare a vibrațiilor (VC), primul obiectiv din lume, la categoria sa, cu stabilizare de imagine.
Obiectivul va fi prezentat publicului la târgul Photokina, desfăşurat la Koeln, Germania, în perioada 16-21 septembrie.
Puncte forte ale obiectivului
1. Calitatea imaginii și performanță deosebită
Cu o construcție optică formată din 18 elemente de sticlă aranjate în 13 grupe, inclusiv un element de tip XGM (eXpanded Glass Molded Aspherical), plasat ca prima lentilă şi un grup de câteva elemente de tip LD (Low Dispersion), aberațiile, cum ar fi distorsiuni geometrice și culori laterale, sunt compensate în mod eficient, zoom-ul oferind o calitate remarcabilă a imaginii pe întregul interval.
2. Stabilizare de imagine excelentă (VC), când fotografiezi scene de noapte, sau în lumină slabă
Înțelegând nevoia pentru stabilizare de imagine a obiectivelor wide, mai ales pentru categoria obiectivelor luminoase ultra wide f2.8 pentru full frame, tehnologia de compensare a vibrațiilor este eficientă pe toată plaja focală a zoom-ului. Această caracteristică permite fotografierea excelentă pe timp noapte, sau în condiţii de lumină slabă.
3. Stratul de protecție al obiectivului (Broad-Brand Anti-Reflection) îmbunătăţit
Binecunoscutul strat de protecţie al obiectivului Tamron a fost rafinat, pentru o transmitere uniformă. În combinație cu un start de protecție eBand, efectele de flare şi ghosting, care se pot observa la obiectivele ultra wide în mod normal, sunt eliminate, rezultând imagini perfect curate.
4. Un bokeh de fundal fascinant, la deschiderea maxima a diafragmei de 2.8. Un blur natural se poate observa în background, când subiectul este localizat aproape. Construcția diafragmei cu 9 lamele păstrează o deschidere aproape circulara chiar şi atunci când e mai jos cu două etape de la poziția complet deschisși oferă efecte ideale bokeh.

5.  Un autofocus (AF) uşor de folosit

Viteza autofocusului şi a controlului preciziei au fost îmbunătăţie. Trăsătura USD (Ultrasonic Silent Drive) contribuie la imagini cu zgomot extrem de redus.

Trăsături obiectiv

Distanță focală: 15-30mm
Diafragmă maximă: F/ 2.8
Unghi de vizualizare (diagonal):110°32‘~71°35’ (pentru formatul full-frame), respectiv  85°51‘~49°53’ (pentru formatul APS-C)
Construcţie optică: 18 elemente în 13 grupe
Distanţă minimă de focus: 0.28m (11 in)
Rată maximă de mărire: 1:5
Mărimea filtrului: N/A
Diametru maxim: Ø 98.4mm
Lungime*: pentru Canon 145mm (5.7 in), pentru Nikon 143mm (5.6 in)
Greutate*: 1,100 g (38.8 oz.)
Diaphragm Blade Number: 9 blades (circular diaphragm)*4
Diafragma minima: F/22
Accesorii standard: Lens caps (push-on front & rear)
Monturi compatibile: Canon, Nikon, Sony*5

 [products ids=125014648,125014649,125014650]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.