Review kit lentile Muvit 4 în 1

Când vine vorba de fotografiat cu smartphone-ul sunt destul de sceptic, însă un lucru este cert, oriunde te duci îl ai mereu cu tine gata de a face fotografii.
Cum în ultima perioadă au început să apară tot felul de gadget-uri pentru smartphone, am fost curios să testez noul kit de lentile universale 4 în 1 de la Muvit împreună cu telefonul personal Allview Viper.
Initial mă gândeam la locul unde pot depozita set-ul astfel încât să îmi fie comod să îl iau cu mine peste tot, aşa cum iau telefonul mobil.
Kit-ul de lentile vine într-o husă mică de tip hard case ce are fermoar pentru o mai bună protecţie contra diverselor intemperii sau situaţii. Foarte subtilă şi elegantă are ataşată de ea o carabină mică ce iţi permite să o prinzi cam de orice, de la cureaua jeanşilor până la prinderea acesteia de rucsac, geantă sau chiar de bicicletă.
În interiorul husei de protecţie avem: patru lentile, clema de prindere universală şi o microfibră de şters.
Cele patru lentile din pachet: lentila fisheye, lentila de polarizare circulară şi două lentile grupate, wide si macro.
Muvit-kit-lentile-4-in-1-universal
 
Montarea lentilelor se face prin simpla înfiletare a acestora pe clema de prindere universală care la rândul ei dispune tot de un filet metalic, astfel încât şansele de deteriorare ale prinderii scad extrem de mult. Construcţia metalică şi sticla optică tratată antireflex asigură o utilizare îndelungată, indiferent că schimbăm câteva generaţii de smartphone-uri sau de tablete.
Clema dispune de protecţie de cauciuc astfel încât aceasta să nu zgârie ecranul sau carcasa, iar aceasta se  ataşează destul de simplu.
Clema cu obiectivul wide ataşată de un LG G3:
Clemă cu obiectivul wide Muvit kit
Lentila fisheye circular  ne oferă un unghi de aproximativ 180 grade, este foarte lumioasă, având o diafragmă de F/1.4., utilă pentru fotografierea interioarelor cât şi a peisajelor, unde dorim un unghi larg de cuprindere şi interesantul efect de distorsiune.
Kit lentile 4 în 1 Muvit
Kit lentile 4 în 1 Muvit
În cazul în care doreşti doar un unghi de cuprindere mai mare decât cel al camerei integrate, poţi să foloseşti lentila wide ce vine ataşată de cea macro, dar nu poate fi folosită decât în această combinaţie. Creşterea unghiului de cuprindere este semnificativă şi vine cu uşoară distorsiune, normală pentru o lentilă wide.
Fără lentila wide:
Fără lentila wide Muvit
Cu lentila wide:
Cu lentilă wide Muvit
Lentila de polarizare circulară conţinută de acest pachet este un accesoriu ” must have ” pentru mai toţi fotografii cărora le plac peisajele şi vor să redea un cer de un albastru intens şi o vegetaţie mai contrastantă. Cu ajutorul ei putem reduce din reflexile suprafeţelor nemetalice, lucru foarte folositor atunci când fotografiem printr-o vitrină sau când dorim să atenuăm luciul unui obiect nemetalic.
Fără polarizare:
Fără Polarizare  Muvit kit 4 în 1
Cu polarizare:
Cu Polarizare kit lentile Muvit 4 în 1
Fără polarizare:
Fără polarizare kit lentile Muvit 4 în 1
Cu polarizare:
Cu polarizare kit lentile Muvit 4 în 1
Iniţial am crezut că din toate aceste lentile, preferata mea o să fie cea de polarizare, însă când am început să mă joc cu cea macro am rămas complet uimit de ce poate face.
Spre deosebire de lentila wide care se poate folosi doar în combinaţie cu cea macro, pentru detalii este necesar să desfiletezi lentila wide şi să o foloseşti numai pe cea de macro, lentilă ce reduce foarte mult distanța minimă de focalizare.
Pentru fotografii reuşite este nevoie de lumină multă sau un mini trepied pentru smartphone sau tabletă. Cu toate că este nevoie de puţina atenţie, rezultatul final merită cu siguranţă.
Macro kit lentile Muvit 4 în 1
Macro kit lentile Muvit 4 în 1
Macro kit lentile Muvit 4 în 1
Macro kit lentile Muvit 4 în 1
 
Pentru curăţarea lentilelor, se poate utiliza microfibra din pachet sau, dacă sunteţi mai pretenţiosi când vine vorba de curăţarea suprafeţelor sensibile, cum este sticla optică sau camera incorporată, puteţi investi într-un Lenspen micro care pe lângă vârful flexibil cu particule de carbon are şi o pensulă retractabilă.
Lenspen-MiniPro-Pensula
În concluzie, pe lângă micile aberaţii cromatice produse de lentila fisheye şi de cea wide nu am ce să reproşez.
Este un gadget foarte util pentru cei ce fotografiază cu telefonul mobil sau de ce nu, sunt în căutarea unui cadou mai special pentru cei dragi.

 Un articol scris de Răzvan Zîna – consultant F64

 
[products ids=125013842,125012497,125006164]

Alți fotografi au mai citit și:

8 Comments

  • […] Compatibil cu majoritatea modelelor de smartphone, kitul de lentile 4 în 1 de la Muvit (199 lei) poate fi de asemenea un cadou ingenios. Se întâmplă adesea să nu avem aparatul foto cu noi iar un telefon „tunat” cu un set de obiective se va dovedi cu adevărat de ajutor. Poți citi și un review despre kitul Muvit aici. […]

  • Foarte interesant acest kit, util ieftin si practic, iar articolul bine facut si la obiect. multumesc!

  • Cum adica "Lentila fisheye circular […] este foarte luminoasă, având o diafragmă de F/1.4"? De cand o lentila aditionala are diafragma? Pur si simplu atenueaza lumina originala cu o treapta.

  • Ar merge si pe un Samsung Galaxy GT-S5670 Fit?

  • Foarte folositor articolul, ne arată exact la ce să ne așteptăm de la un asemenea kit optic.

  • Cam scump… se gasesc similare cu 9 dolari pe ebay

  • Interesant. Dar "… să o foloseşti DECÂT pe cea macro …" ? Cred ca ati vrut sa spuneti NUMAI sau DOAR.

    • Multumim frumos pentru observatie. Am corectat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.