Vii la o plimbare prin Paris? Expoziţie foto Vlad Eftenie

Dacă ai chef de o plimbare sub cerul Parisului, fără să cumperi bilete de avion şi să îţi baţi capul cu cazarea, îl lăsăm pe Vlad Eftenie să îţi fie ghid pe străzile Oraşului Luminilor, prin fotografiile sale.
Te aşteptăm luni, 14 iulie, începând cu ora 19.00, la expoziţia “Sous le ciel de Paris”. Fotografii ale lui Vlad Eftenie te asteaptă în Magazinul F64. Vernisajul va avea loc de ziua Franţei şi este organizat de către F64 în parteneriat cu Air France.
După vernisaj te invităm la cafeneaua de la parterul magazinului pentru a gusta delicatese franțuzești şi a continua poveștile despre Paris.
Pentru Vlad Eftenie, Parisul a exercitat întotdeauna o atracție specială: vechiul pare nou iar noul nu pare niciodată disonant. Totul într-un balans perfect echilibrat de istorie trecuta şi de istorie care se face sub ochii noștri, de trecut care conferă identitate și prezent care se avântă curajos și creativ, înainte. Un oraș care pare a se hrăni cu propria esență pentru a naște forme şi esențe noi, în fiecare secundă. Aici noul devine clasic iar ceea ce este clasic pare ca nu poate fi atins de timp.
Loc favorit de fotografiat, Parisul se dezvăluie pas cu pas, an de an, pe măsură ce privirea reușește sa devină mai profundă. Planurile orașului sunt dezasamblate şi recompuse urmărind dimensiuni spațiale, temporale și un plan emoțional care transformă experiența de la fata locului, în povesti vizuale. Se pot repera astfel momente de graţie irepetabile care aduc genul fotografic în lumina mecanismului sau specific de realizare. Acesta își află în fotografia de stradă un mediu ideal de exprimare vizuală.
Expoziţie foto Vlad Eftenie Sous le ciel de Paris
Aventura a început cu zeci de kilometri parcurși la pas. Fără muzee, fără ceea ce pentru alții s-ar numi “distracții” sau “atracții”. Pur şi simplu pe jos, neobosit, cercetând fiecare metru de oraș, fiecare privire întâlnită, fiecare anotimp. Sute şi sute de cadre, fiecare păstrând ceva esențial, un strop cu aroma de Paris, de viaţă, de atemporalitate.
Sub cerul Parisului are loc viaţa, minuni se întâmplă la fiecare pas. Ele trebuie doar sa fie descoperite, fotografia venind ca un martor discret și sensibil. Seria de imagini care alcătuiesc expoziția “Sous le ciel de Paris” vorbește despre un oraș atemporal, apropiat, plin de viaţă, aflat într-o vibrație permanentă, orchestrând cu graţie ingredientele esențiale ale unei fotografii expresive, care întâmpină mirarea şi căutarea fotografului, care poate reuși să imprime senzația experienței directe, la faţa locului, ca şi când tu însuți ai fi, ca privitor, parte din viaţa orașului.
Expoziţie foto Vlad Eftenie Sous le ciel de Paris
Cele 22 de imagini nu au mai fost prezentate niciodată într-o expoziție in Romania, ele alcătuind expoziții itinerante vizionate pe simeze până acum la Berlin, Lisabona, Toulouse şi Padova. Pentru public va fi o prima ocazie de a le putea privi de aproape, într-un format grafic ideal, care capătă substanță.
Te așteptăm sub cerul Parisului!
Expoziţie foto Vlad Eftenie Sous le ciel de ParisExpoziţie foto Vlad Eftenie Sous le ciel de Paris

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.