Alba sub Lumini de Oscar, festival de fotografie

În perioada 28 iulie – 1 august, 150 de fotografi din întreaga ţară se întâlnesc la Alba Iulia la prima ediţie a Festivalului de Fotografie„Alba sub Lumini de Oscar”.
Pentru participanţi sunt programate cursuri gratuite cu lectori acreditaţi şi fotografi profesionişti. Pe lista celor care vor „preda” secretele fotografiei profesionale sunt invitatul special al festivalului Marek Czarnecki -multiplu castigator al “British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), Cătălin Săvulescu, Vlad Eftenie– castigatorul de anul acesta al Sony World Photography, Cosmin Someşan şi Cătălin Rudolf, care vor fi şi membri ai juriului.
Perioada de trimitere a formularelor de înscriere este 1 mai – 6 iulie, împreună cu un portofoliu al concurentului care să cuprindă 10 fotografii.
Fondul total de premii este de 8.500 de euro -cel mai mare din Romania pentru un astfel de concurs. Premiul I va fi în valoare de 2000 euro, premiul II, 1500 euro, premiul III 1000 euro şi 10 menţiuni a câte 400 euro fiecare. Trei dintre mentiunile de 400 de euro fiecare vor fi acordate intr-un concurs preliminar desfasurat pe Facebook.

Concurs foto preliminar festivalului

Concursul este organizat pe pagina de Facebook a evenimentului  şi se va supune regulamentului publicat pe această pagină.
Participanţii vor avea de trecut prin trei etape, în care vor trebui să imortalizeze fotografii tematice. La finalul concursului doar trei persoane vor fi câştigătoare. Acestea vor beneficia de cazare şi masă gratuită pe perioada desfăşurării festivalului ASLO şi de înscrierea automată în cadrul festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar”, care se va desfăşura în perioada 23 august – 31 august la Vama Veche.
Etapele pe care cei înscrişi în concursul preliminar festivalului trebuie să le parcurgă sunt următoarele:
Etapa I – Tema: „România neştiută”
Perioada de postare: 4 mai – 17 mai
Perioada de votare: 18 mai – -24 mai
Etapa a II a – Tema: „Lumini şi umbre”
Perioada de postare: 25 mai – 7 iunie
Perioada de votare: 8 iunie – 14 iunie
Etapa a III a– Tema: „În mişcare”
Perioada de postare : 15 iunie – 28 iunie
Perioada de votare: 29 iunie – 5 iulie
La fiecare etapă va fi desemnat un singur câştigător. Vor fi declarate câştigătoare fotografiile care vor aduna cel mai mare număr de voturi. Se va ţine cont doar de voturile acordate în perioadele menţionate. Votarea se face prin scrierea unui comentariu în dreptul fotografiei, cuvântul „votat”. Aceeaşi persoană nu poate vota de două ori aceeaşi fotografie, dar poate vota mai multe fotografii.

Cum te poţi înscrie la festivalul de fotografie „Alba sub Lumini de Oscar”

Perioada de trimitere a formularelor de înscriere este 1 mai – 6 iulie. Listele intermediare cu participanţii care sunt acceptaţi la festival vor fi anunţate periodic (la fiecare două săptămâni) până pe data de 13 iulie 2014. Formularele completate precum şi portofoliu de 10 fotografii se vor trimite la adresa de e- mail: mirela.vslo@gmail.com. Portofoliile trimise şi acceptate vor fi luate în considerare şi la o eventuală înscriere la festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar” din perioada 23 august – 31 august.
Participanţii trebuie să aibă minim 18 ani.
În ceea ce priveşte cheltuielile cu transportul, cazarea, mâncarea şi băutura sunt suportate de către participanţi. Excepţie fac cheltuielile cu transportul Alba Iulia – Valea Frumoasei şi retur. Organizatorii vor pune la dispozitia participantilor o baza de date cu hoteluri, pensiuni si restaurante din Alba Iulia si din zona Sureanu pentru ca acestia sa isi poata face din timp rezervari.
Participanţii trebuie să aibă echipament foto propriu. Organizatorii au transmis şi o listă orientativă a obiectelor necesare, respectiv aparatul foto, de preferat dslr, obiective foto, trepied, blitz extern, card memorie, acumulatori, încărcător acumulatori, cabluri de conectare, manualul aparatului foto, laptop.
În fiecare seară vor fi proiecţii de fotografie şi filme documentare pe esplanada din spatele Porţii a III-a a Cetăţii.
Cele mai frumoase fotografii, respectiv ale câştigătorilor, vor fi vernisate în ultima zi a festivalului, în cadrul căreia va avea loc şi premierea.
Participanţii vor ceda organizatorilor drepturile de utilizare asupra fotografiilor realizate în cadrul cursurilor semnând în acest sens un acord scris. Organizatorii au dreptul de a folosi fotografiile în scopul promovării proprii, specificând numele autorilor.
 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.