Canon XF205

Canon anunta camerele video profesionale XF205 și XF200 plus primul obiectiv cine-servo pentru Cinema EOS

Canon extinde gama de camere video profesionale odată cu lansarea modelelor XF205 și XF200 – un duo compact de camere video dotate cu caracteristici și funcționalități profesionale, capabile să captureze imagini de înaltă calitate, fiind destinate unei game largi de operatori video.  

Concepute după modelul celor două camere video Canon de foarte mare succes – XF105 și XF100 – noile modele au fost optimizate în urma sugestiilor venite din partea operatorilor profesioniști din multiple domenii de activitate. XF205 și XF200 extind gama XF de la Canon și oferă mai multă versatilitate filmărilor, având un sistem video HD mai puternic, numeroase moduri de înregistrare, conectivitate wireless și un design intuitiv pentru control îmbunătățit – oferind în acest fel mai multă libertate de filmare, precum și vizualizarea și distribuirea înregistrărilor în timpul proiectelor de lucru. 

Design versatil
Noile camere au fost create pentru a permite utilizatorilor să realizeze mai mult cu o cameră video compactă. Combinând calitatea extraordinară a imaginii și funcționalitățile profesionale, cele două camere video oferă operatorilor șansa de a face un pas înainte.  

Canon XF200
Canon XF200

Ambele modele funcționează cu sistem video HD Canon și includ îmbunătățiri semnificative. Fiecare cameră dispune de un obiectiv video HD Canon (26.8 mm) cu zoom optic dublat (până la 20x), alături de cel mai nou senzor CMOS PRO și un procesor puternic DIGIC DV4. Datorită codecului MPEG 4:2:2 de 50 Mb/s, înregistrările video pot fi transmise în direct, având sensibilitate ridicată și un interval dinamic larg, care asigură rezultate excelente chiar și în condiții de lumină scăzută.

Optimizate pentru profesioniști, accesibile tuturor 
XF205
și XF200 au fost concepute ca urmare a numărului crescut de solicitări venite din partea operatorilor video – oferind ocazia de a filma pentru mai multe platforme în același timp. Gama de opțiuni de filmare asigură flexibilitate în ceea ce privește înregistrarea concomitentă a fișierelor MXF pe carduri de memorie CF și a fișierelor MP4 pe carduri SD, la rezoluție HD sau mai mică – opțiuni ideale în realizarea înregistrărilor video pentru transmisiuni în direct și platforme online.

Canon XF205
Canon XF205

Design-ul îmbunătățit asigură o operare mult mai intuitivă. Punctul de prindere rotativ asigură control sporit și mai multă stabilitate camerei, reducând la minim efectele de distorsiune la înregistrare și oferind confortul necesar pentru sesiunile prelungite de filmare. Cele trei inele de zoom, focus și iris prevăd configurări familiare operatorilor video experimentați, pentru a acorda un răspuns mult mai rapid în medii de filmare dinamice.

Îmbunătățiri semnificative au fost aduse și în ceea ce privește încadrarea și  monitorizarea capturilor. Având integrat un vizor electronic cu o rezoluție de 1,23 milioane de pixeli, facilitează determinarea cu mai multă precizie a punctului de focus. Versiunea updatată a ecranului OLED (3,5 inch) oferă contrast mărit și culori mai accentuate, precum și timpi de răspuns dinamici. Astfel, camerele video sunt mai ușor de folosit, în special în condiții de lumină strălucitoare. 

Modelele XF205 și XF200 de la Canon sunt instrumente ideale chiar și pentru operatorii mai puțin experimentați. Pe lângă controlul și precizia impuse de utilizatorii profesioniști, design-ul îmbunătățit și dispunerea intuitivă a comenzilor, camerele video permit acționarea automată, precum și o serie de funcții asistate, cum ar fi tehnologia de Detectare a feței, pentru a oferi utilizatorilor amatori șansa unor înregistrări admirabile.

Semnal audio profesional și conectivitate
Îmbunătățirile audio capturează și redau sunete la calitate profesională în transmisiunile video. Ambele modele înregistrează în format linear PCM în 4 canale, prin intermediul celor două terminale XLR integrate, având opțiunea de a conecta un microfon extern profesional. În plus, având microfoane integrate și o ieșire jack de 3.5 mm, noile camere video oferă o paletă generoasă de opțiuni audio.

Canon XF200
Canon XF200

Fiecare model dispune de conectivitate Wi-Fi și Ethernet LAN, permițând conexiuni directe sau wireless pentru smartphone-uri, tablete și laptop-uri. Conectivitatea wireless oferă libertate în controlul de la distanță, precum și vizualizarea înregistrărilor tot de la distanță sau transferul fișierelor prin FTP, fără a necesita un software suplimentar. Mai mult, funcția nouă CameraAccess permite flux de streaming către alte dispozitive pentru fișiere proxy la calitate scăzută prin Wi-Fi, pentru a spori viteza de partajare și transfer a înregistrărilor video și știrilor de ultimă oră. 

În plus, modelul XF205 extinde paleta de opțiuni de conectivitate prin includerea selecțiilor de 3G-SDI/HD-SDI, a terminalelor Timecode și Genlock pentru integrarea ușoară în filmările cu mai multe camere sau cu alte echipamente de transmisiune. 

Canon XF205
Canon XF205

Kieran Magee, Director of Professional Marketing, Canon Europe, declară: Noile modele XF205 și XF200 reprezintă un pas firesc în evoluția gamei Canon XF, acestea asigurând funcționalități îmbunătățite și o calitate mai bună a înregistrărilor atât video, cât și audio. Istoric vorbind, versatilitatea gamei noastre Canon XF a fost îmbrățișată de o multitudine de utilizatori iar noile facilități adăugate oferă clienților nu doar mai multe alternative, dar mai ales libertatea creativă a camerelor video compacte.   

Disponibilitate
Noile modele de camere video Canon XF205 și XF200 vor fi disponibile pe piața europeană începând cu mijlocul lunii iulie 2014 și vor fi prezentate publicului la târgul NAB 2014. 

Canon extinde sistemul Cinema EOS cu primul obiectiv cine-servo, oferind calitate 4k pentru transmisiuni în direct și producții video

Canon HJ18ex7.6B
Canon HJ18ex7.6B

Canon extinde astăzi sistemul profesional pentru producție digitală cinematografică odată cu lansarea modelului CN7x17 KAS S – primul obiectiv din sistemul Cinema EOS care dispune de o unitate de control servo. CN7x17 KAS S a fost conceput pentru transmisii în direct și utilizare facilă din mână și este compatibil cu o gamă largă de senzori și camere 4K. Totodată, Canon își reafirmă poziția de lider pe piața obiectivelor TV 2/3’’ prin lansarea modelului HJ18ex7.6B IRSE/IASE, succesorul bine cunoscutului HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A, care oferă performanțe și specificații îmbunătățite, fiind utilizabil într-o gamă largă de aplicații.

CN7x17 KAS S – Senzor optic super 35mm
Modelul CN7x17 KAS S a fost creat special pentru producții TV – un mediu de lucru dinamic și mobil, în care obiectivele convenționale de format Super 35 nu pot performa în parametrii doriți. Pentru a veni în ajutorul operatorilor din domeniu, noul obiectiv cine-servo de la Canon îmbină zeci de ani de experiență în proiectarea vârfurilor de gamă cu tehnologia derivată din performanțele cinematografice ale zoom-urilor, pentru a crea un instrument de înaltă calitate, versatilitate și uzabilitate.

Obiectivul cu cea mai mare distanță focală din sistemul profesional Cinema EOS (17-120mm), CN7x17 KAS S a fost conceput pe baza specificațiilor distincte ale operatorilor video din mediile tradiționale de transmisie și păstrează beneficiile celebrelor obiective Canon pentru producții cinematografice – domeniu care solicită un ritm de filmare fluid.

Obiectivele cu senzori mari devin norma în ceea ce privește producțiile video, fie că vorbim de documentare, știri sau alte categorii similare. Noul obiectiv cine-servo CN7x17 KAS S răspunde cerințelor evoluate ale profesioniștilor în transmisiuni în direct, integrându-se perfect în toate scenariile de filmare ale acestora. Punând la dispoziția operatorilor cele mai bune soluții pentru ambele domenii de filmare, noul model CN7x17 KAS S asigură funcționalitatea obiectivelor tradiționale pentru transmisiuni directe și adaugă o „notă cinematografică” înregistrărilor video de cea mai bună calitate. Cele două tipuri de montură – EF (CN7x17 KAS S /E1) și PL (CN7x17 KAS S /P1), standardul în industrie, vor fi de asemenea disponibile pentru pasionații Canon.

Construit pe baza standardelor de precizie optică existente, obiectivul cine-servo CN7x17 KAS S se bazează pe întreaga expertiză de design optic a companiei Canon. Noul model permite filmarea la standarde 4K, cu o capacitate de focalizare de 7x în contextul versatil al distanței focale de 17-120mm și cu număr T de minimum T2.95, oferind operatorilor flexibilitatea de a acoperi o gamă incomparabilă de situații de filmare cu un obiectiv de acest tip.

Datorită unității de control servo, obiectivul CN7x17 KAS S este ideal pentru producții video mobile de tipul documentarelor. Unitatea este de aceeași dimensiune cu obiectivele standard portabile și oferă un stil similar de operare, filmările îndelungate devenind mai ușor de realizat. Ajustarea rapidă a zoom-ului, focus-ului și irisului permite operatorilor să răspundă imediat la schimbările dintr-o scenă. Funcționalitatea de viteză redusă în controlul lent al schimbării distanței focale asigură obținerea efectelor dorite. Deschiderea rapidă garantează surprinderea tuturor momentelor în situațiile cele mai dinamice.

Obiectivul poate fi montat cu ușurință pe un trepied pentru a fi folosit în condiții de studio sau în transmisiuni de exterior. Zoom-ul, focus-ul și irisul se controlează prin comenzile Canon actuale, oferind precizie și lejeritate în ajustarea imaginilor, fără ca operatorul să atingă obiectivul. Obiectivul poate fi controlat și prin studio virtual, mulțumită ieșirii sofisticate 16-bit.

CN7x17 KAS S urmează tradiția inegalată a echipamentelor Canon pentru transmisiuni video. Este ușor de folosit, sigur și robust. Design-ul structural a fost dezvoltat pentru a asigura stabilitate și rezistență, chiar și în medii de filmare potrivnice, îmbinând cele mai bune performanțe optice cu o construcție solidă, rezistentă la intemperii și șocuri, care permite folosirea obiectivului chiar și în condiții adverse de filmare.

Parte din sistemul Cinema EOS, obiectivul CN7x17 KAS S se încadrează perfect în orice decor, atât acasă, cât și pe platoul de filmare. Unitatea de control servo facilitează un stil dinamic de filmare, dificil de obținut cu  alte modele de obiective destinate producțiilor cinematografice. În plus, aceasta poate fi înlăturată cu ușurință, reinstalarea este rapidă și ușoară și nu necesită ajustări suplimentare. Pe lângă performanțele optice recunoscute în întreaga lume, Canon asigură compatibilitate cu accesoriile standard, cum ar fi unități follow focus și matte boxes, oferind soluții cu adevărat versatile.

Obiectivul CN7x17 KAS S este compatibil cu o gamă largă de camere și permite comunicarea între obiectiv și cameră. Montura EF folosește sistemul propriu Canon, în timp ce montura PL este prima din gama Cinema EOS care suportă Technologia Cooke. Compatibilitatea cu cablu serial 12-pin este, de asemenea, asigurată.

HJ18ex7.6B IRSE /IASEcalitate superioară a standardelor HD, multiple îmbunătățiri
Canon anunță, de asemenea, lansarea HJ18ex7.6B IRSE /IASE, modelul de obiectiv ENG îmbunătățit, succesor al celebrului HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A. Otimizat în totalitate, HJ18ex7.6B IRSE /IASE oferă performanțe și funcționalități impresionante, având o greutate redusă care crește mobilitatea.  

Obiectivele brevetate de Canon oferă performanțe optice superioare,  asigurând o mărire a puterii focale cu 18x și o distanță focală (prelungită) în parametrii 7.6-137mm. Distanța minimă de focalizare a obiectelor este de numai 56cm, iar noua unitate de control facilitează accesibilitatea și interoperabilitatea cu sistemele existente.

Disponibilitate
CN7x17 KAS S
va fi disponibil începând cu luna iulie 2014, iar HJ18ex7.6B IRSE /IASE din aprilie 2014. Ambele obiective vor fi prezentate la standul Canon din cadrul NAB 2014.



 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.