Scurte Interviuri cu doamnele şi domnişoarele de la F64: Dana Alexandra Oprea

Care e intersecţia dintre un papion, dinozaur şi F64?….Răspunsul se numeşte Dana Alexandra Oprea, casier F64, pasionată de papioane şi cea din spatele paginii de Facebook Papinozaur.
Pentru că a avut dintotdeauna o pasiune pentru lucrurile handmade şi pentru eleganţă, Dana s-a apucat să facă papioane cât mai creative. Fotografia intervine şi ea în poveste, căci după ce le dă viaţă papioanelor, Dana le fotografiază! Pisica sa, Sashan îi serveşte drept model pentru testarea papioanelor!
 
Dana Alexandra Oprea , casier F64
Cum e viaţa ta după ce ieşi de la birou?
După o zi de muncă, viaţa mea este…plină. Sau dacă nu este, mi­-o fac aşa. Începând cu cele câteva pagini dintr­-o carte citite în Ratb în drum spre casă, verificarea continuă a paginii mele Papinozaur şi terminând cu crearea unor papioane şi poate alte câteva treburi casnice.
Ce pasiuni ai, ce îţi place să faci?
De când mă ştiu am avut o pasiune pentru lucrurile făcute manual –“handmade­uri”. Mai exact, am o pasiune, de vreo doi ani, pentru papioanele handmade. Cos, descos şi iar cos până când papionul este, în viziunea mea, perfect. Următorul pas este fotografierea acestora, iar cel mai devotat model al meu este Sasha, pisica mea, care nu refuză niciodată un papion şi o fotografie.
Cum te vezi în viitor?
“Cum mă văd în viitor?” – întrebarea asta sună a interviu de angajare, deci prefer să o sărim şi să continui să îmi bifez obiectivele, unul câte unul, fără să le şi dezvăluim. 🙂
Spune-­ne o plăcere vinovată a ta!
Hmm…dulciurile!!
Care e evadarea ta?
Evadarea mea…cred că este Sasha. Ea mă linişteşte şi mă ajută ori de câte ori am nevoie să ies dintr-­o anumită stare negativă.
Un cadou pe care ţi­-ar plăcea să îl primeşti şi nu l­-ai primit?
Nu cred că îmi doresc un lucru în mod special. De obicei, toate cadourile sunt bine primite.
Aparatul foto preferat?
Cel pe care îl am la mine în momentul potrivit.
Bărbatul preferat din istorie?
Alexandru Ioan Cuza. Prietenii ştiu de ce!
Ce drepturi le lipsesc bărbaţilor?
Bărbaţilor nu le poate interzice nimeni, nimic.
Îl laşi să îţi deschidă uşa sau i­-o deschizi tu lui?
I-­o deschid eu lui. Întotdeauna sunt cu un pas în faţă.
Ce lucruri ai lua cu tine pe o insulă pustie? (Maxim 3)
Pe o insulă pustie aş lua cu mine cremene (brichetei i se poate termina gazul, iar chibritul se poate uda), un cuţit şi nu în ultimul rând nişte aţă, că sigur găsesc eu modalităţi în care să realizez nişte handmade­uri ca să nu mă plictisesc.
O cină romantică cu lumânări şi muzică de pian? / Un picnic în parc cu o sticlă de vin?
Un picnic în parc cu o sticlă de vin.
Orlando Bloom/ Johnny Depp?
Johnny Depp
O excursie la Paris/ Un safari in Africa de Sud?
Un safari la Paris
Fotograf/ Pompier?
Fotograf
Expunere lungă/ Expunere scurtă, dar pe fază?
Expunere scurtă, dar pe fază.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.