DOUĂ POTECI – Scriere creativă şi fotografie, două ateliere de creatie într-unul singur

Totul a început de la o discuţie pe Facebook, după ora miezul nopţii. Liviu şi Mihai, foşti colegi într-o agenţie de publicitate, se regăsiseră după mai mulţi ani, timp în care s-au întâlnit rar şi cu totul întâmplător. Mihai avea o idee, de a uni fotografia şi literatura într-un singur proiect, însă rezultatul nu trebuia să semene cu  fotojurnalismul, de care lumea era (şi este!) plină. Liviu a acceptat ideea imediat.

După două ore de discuţii pe internet, bazele fuseseră deja trasate. Mihai venea cu o experienţă 20 de ani fotografie si lansarea imagenia.ro, iar Liviu cu 20 de ani scris: o carte de proză scurtă recent publicată, copywriting de publicitate, scenarii pentru televiziune, articole de presă, un roman aproape gata, un blog personal.

Au urmat două întâlniri face-to-face în care cei doi au discutat toate detaliile, iar într-o lună plecau deja să realizeze prima lor povestire la Fântânele. Totul a decurs foarte repede, dar şi cu foarte multă muncă. 

Doua Poteci3

Amândoi au pornit de la ideea de a face exact ce le place şi unde le place, adică în natură. Din pasiunea pentru fotografie şi pentru scris a rezultat ceva care cu greu îşi poate găsi asemănare în peisajul artistic de la noi. Ei nu doar surprind natura în imagini şi în cuvinte, ci o şi modifică prin introducerea în scurtele lor povestiri a unor elemente care contrasteză cu mediul respectiv (o valiză, piese de şah mari, un personaj costumat etc.) Din acest contrast, cadrele şi naraţiunea rezultate sunt cu totul inedite şi provocatoare. Nu ai cum să le uiţi!

Doua Poteci

Încă de la început s-au gândit că experienţa lor poate ajuta mai multă lume. Că pasiunea lor, felul în care percep ei realitatea şi o remodelează în maniera lor unică ar fi de folos şi altora. Atelierele  de creaţie “Două poteci” se adresează, pe de o parte, celor care vor să îşi dezvolte aptitudunile din zona fotografiei şi a scrierii creative şi, pe de altă parte, persoanelor care se simt bine în natură, relaxându-se în compania unor noi modalităţi de explorare a imaginaţiei. Mihai şi Liviu au spus în mai multe rânduri că ei nu sunt “profesori”, că vin pentru a descrie pe înţelesul tuturor cum lucrează împreună, cum reuşesc să suprapună două “poteci”, fiecare pe drumul lui, că doresc să transmită o experiență.

Doua Poteci4

Astfel, au pus la punct prima întâlnire “Două Poteci”, având ca subiect fotografia artistică şi scrierea creativă, două ateliere într-unul singur.  Una dintre surprize este prezenţa în cadrul workshopului a actorului Radu Marian, care va interpreta un rol ce va fi dezvălui participanţilor chiar înainte de sesiunea foto. 

Doua Poteci 5

Iniţiativa proiectului i-a aparţinut lui Mihai Ilie, licenţiat în inginerie aeronautică, cu 15 ani în publicitate şi 20 în fotografie, creator al Imagenia şi Două Poteci.

Liviu Drugă, absolvent al Facultăţii de Litere din Bucureşti, a lucrat ca jurnalist, copywriter, scenarist, producător şi regizor de televiziune. În 2012 a publicat “Ceasornircarul dansator – povestiri aberantastice” la editura Tracus Arte.

Workshop 

Contact: office@douapoteci.ro, 0741.164.914 – Mihai Ilie, 0745.110.083 – Liviu Drugă

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.