Lansare obiectiv LEICA DG NOCTICRON 42.5MM/F1.2 ASPH

Panasonic prezinta noul obiectiv foto interschimbabil LEICA DG NOCTICRON 42.5MM/F1.2 ASPH./ POWER O.I.S., disponibil pentru gama LUMIX G bazata pe sistemul standard Micro Four Thirds (echivalent 35mm: 85mm). Numele NOCTICRON a fost ales de catre Leica Camera AG pentru acest obiectiv foto deoarece ofera o deschidere remarcabila a diafragmei (F1.2) si incorporeaza un sistem extrem de performant de stabilizare optica a imaginii.

Distanta focala de 42.5mm, telephoto mediu, este potrivita pentru portrete avand un efect stereoscopic puternic. Alaturi de deschiderea mare a diafragmei, utilizatorii pot folosi focalizarea soft pentru cadre creative impresionante. Noul obiectiv foto foloseste doua lentile asferice, una ED (Extra-low dispersion) si a doua UHR (Utra High Refractive Index) ce suprima aberatiile sferice si distorsiunile. Contrastul si rezolutia sunt garantate de un sistem superior de focalizare, in timp ce noul motor permite o focalizare mai lina si mai silentioasa.

Stabilizatorul optic POWER O.I.S. compenseaza nu doar miscarile rapide cu amplitudine mica, dar si pe cele lente cu amplitudine mare, facand posibila captarea unor imagini extrem de clare si in situatii de lumina slaba. 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Plin de tehnologii noul obiectiv Panasonic, la care se adauga si eticheta Leica rezultand un pret pe masura. Din punct de vedere fotografic, OIS-ul la distanta focala respectiva (vorbim de un obiectiv de portret in mare masura) e inutil pentru subiectii umani, trebuind marirea ISO-ului pentru inghetarea lor (in cazul fotografierii fara blitz), capitol la care aparatele MFT nu stralucesc (exceleaza doar sub ISO 800 inclusiv). Din punct de vedere video e altceva si cum Panasonic exceleaza pe partea video mai mult decat pe cea foto, alegerea folosirii OIS-ului e jusctificata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.