Nikon lanseaza echipament nou: Nikon D3300, NIKKOR 18–55mm, NIKKOR 35mm

Nikon a lansat un nou DSLR entry-level, Nikon D3300, un nou aparat foto digital cu vizare prin obiectiv destinat publicului larg si obiectivele foto AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II si AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G. Tot astazi, Nikon anunta dezvoltarea noului varf de gama, Nikon D4S. Urmasul celebrului Nikon D4, acest model va imbunatati semnificativ calitatea imaginii si performanta sistemului de focalizare automata.

Fiind puternic, comod de transportat si simplu de utilizat, DSLR-ul compact si usor Nikon D3300 va ofera o calitate superioara a imaginii, dar nu compromite simplitatea in utilizare. De la scene fotografiate in lumina scazuta pana la portrete minunate, renumitul Mod ghid de la Nikon elimina incertitudinile utilizatorului privind operarea aparatului foto.

Caracterstici Nikon D3300

Printre elementele imbunatatite se numara senzorul CMOS cu 24,2 megapixeli, conceput acum fara filtru optic low-pass (OLPF), un interval ISO mai larg (pana la ISO 12.800) si sistemul nou si puternic de procesare a imaginii EXPEED 4 de la Nikon, plus viteze mai mari de fotografiere continua de pana la 5 cadre pe secunda. Functia D-Movie a aparatului foto ii permite inregistrarea secventelor de film Full HD la cadente de pana la 50p/60p cu focalizare automata continua.

Corpul usor cantareste numai 410 g (fara card de memorie sau acumulator). In ciuda dimensiunilor mici ale aparatului foto, manerul mare si confortabil va permite sa tineti ferm aparatul foto in mana. In plus, noul obiectiv NIKKOR de kit este remarcabil de mic, facand din Nikon D3300 un sistem mult mai portabil decat predecesorul sau.

Obiectivul foto NIKKOR 18–55mm VR II

NIKKOR 18–55mm VR II este o versiune ultrausoara a unuia dintre cele mai populare obiective Nikon. Cu o greutate de doar 195 de grame si echipat cu un mecanism de retragere a obiectivului, acesta este un obiectiv de dimensiuni reduse, dar extrem de comod. Sistemul de reducere a vibratiilor de la Nikon permite folosirea unor timpi de expunere cu pana la 4 trepte mai lungi decat ar fi recomandat pentru obtinerea de fotografii clare. Designul optic include 11 elemente dispuse in opt grupuri si un element asferic care minimizeaza aberatiile sferice si alte forme de distorsionare. 

Obiectiv foto NIKKOR 18–55mm VR II

Obiectivul foto AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G

Tot astazi, Nikon a anuntat lansarea obiectivului fix in format FX pe care pasionatii de fotografie de strada l-au asteptat – AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G. Cu o diafragma luminoasa de f/1.8, acest obiectiv ofera un control exceptional asupra profunzimii de camp pentru o separare clara a subiectului de fundal si un bokeh placut. Constructia optica consta in 11 elemente dispuse in 8 grupuri si foloseste un element asferic si un element de sticla ED pentru a minimiza aberatiile cromatice si pentru a asigura rezultate clare cu un contrast puternic.

Obiectiv fix NIKKOR 35mm

[products ids=125010099,125010098,125010100] 
 
 
 
 
 
 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.